Info

SOFMEDICA îşi extinde activitatea în Croaţia

ADVERTORIAL

 SOFMEDICA îşi extinde activitatea în Croaţia

Autor: Publicitate

26.10.2023, 10:57 154

SOFMEDICA, furnizorul regional de tehnologii în domeniul sănătăţii, cu prezenţă şi activitate în Europa Centrală şi de Sud-Est, anunţă inaugurarea activităţii sale şi în Croaţia, marcând atfel un nou moment esenţial în dezvoltarea companiei, precum şi angajamentul de a oferi soluţii inovatoare în Noua Europă. După succesul obţinut pe piaţa din Ungaria, în urmă cu doi ani, acest moment-cheie reflectă dorinţa de a facilita accesul la tehnologii de ultimă generaţie şi pacienţilor din Croaţia.

Extinderea strategică în regiune subliniază angajamentul grupului SOFMEDICA de a-şi consolida prezenţa de 29 de ani în Europa de Sud-Est, punând la dispoziţia cât mai multor pacienţi croaţi tehnologia emblematică din portofoliul său, sistemul chirurgical robotic DaVinci.

În prezent, la nivel global, există peste 8.000 de programe de chirurgie robotică DaVinci, astfel, lansarea acestei tehnologii de vârf pe piaţa din Croaţia reprezintă o realizare deosebită. Pacienţii croaţi vor avea acum acces la o tehnologie care tratează eficient afecţiuni care pun în pericol vieţile pacienţilor, oferind numeroase beneficii, precum reducerea complicaţiilor şi a sângerărilor intraoperatorii, recuperarea rapidă şi un timp redus de spitalizare. Toate aceste aspecte contribuie semnificativ la starea de bine a pacienţilor.

Datorită locaţiei strategice şi a statutului său de membru al UE, Croaţia deţine un potenţial imens de creştere. Cu o populaţie de peste patru milioane de locuitori, aceasta reprezintă o piaţă dinamică pentru investiţii şi dezvoltare. Potrivit Comisiei Europene, Croaţia a înregistrat o creştere constantă a PIB-ului, estimată până la 1,6% în 2023 şi 2,3% în 2024, devenind o destinaţie promiţătoare pentru mediul de afaceri.

În timp ce cheltuielile sistemului medical sunt în creştere, există loc pentru investiţii suplimentare în infrastructura de sănătate, în special în abordarea prevalenţei cancerului şi a afecţiunilor cardiace, aspecte care reprezintă oportunităţi vizibile în ceea ce priveşte inovarea sistemului sanitar.

“Introducerea sistemului inovator DaVinci în Croaţia reprezintă misiunea noastră de a contribui la avansul tehnologic şi de a oferi cele mai eficiente soluţii clinice profesioniştilor din domeniul sănătăţii din Noua Europă. Viaţa fiecărei persoane contează şi suntem hotărâţi să facilităm accesul la tehnologii de ultimă generaţie chiar şi celor mai izolaţi pacienţi din regiunea noastră. Această mişcare strategică ne va permite să ne extindem aria de activitate în noi zone geografice, îmbunătăţind procedurile de diagnostic şi tratament existente  pentru afecţiuni care pun în pericol viaţa pacienţilor.”a declarat Harris Palaondas, Business Director SOFMEDICA,

Ca parte integrantă a angajamentului faţă de piaţa croată, SOFMEDICA oferă o gamă exclusivă de tehnologii medicale de ultimă generaţie, destinate tratamentelor oncologice, cardiace şi neurologice, toate aceste aspecte fiind completate de servicii robuste de asistenţă clinică şi tehnică. Mai mult decât atât, noua entitate clădeşte infrastructura necesară pentru stimularea creşterii şi expertizei profesioniştilor locali din domeniul sănătăţii, investind în sănătatea şi bunăstarea viitoare a comunităţii locale. În acest demers, ISLE ACADEMY (Innovation, Simulation & Learning Ecosystem) va juca un rol esenţial în cultivarea dezvoltării profesionale a experţilor locali în domeniul sănătăţii, asigurând astfel mediul propice pentru adoptarea rapidă a celor mai revoluţionare tehnologii.

SOFMEDICA susţine standardele globale de conformitate din domeniul sănătăţii prin asigurarea calităţii practicilor, asigurând un parteneriat fiabil şi fără riscuri pentru cerinţele sistemului de sănătate din Croaţia. Toate aceste aspecte conturează o viziune comună a unui viitor promiţător şi lipsit de riscuri pentru toate părţile implicate.

Evangelos Kalamakis, Managing Director, SOFMEDICA, a declarat: "Privesc cu mult entuziasm şi responsabilitate lansarea serviciilor noastre pe piaţa din Croaţia. Scopul nostru primordial este de a pune la dispoziţie specialiştilor croaţi tehnologii de ultimă generaţie, precum şi un ecosistem complex de învăţare pentru a obţine rezultate clinice excepţionale.

SOFMEDICA este membră a Grupului SOFMEDICA, un grup de companii din domeniul sănătăţii, orientat spre educaţie, care activeză în Europa (România, Grecia, Bulgaria, Cipru, Ungaria, Croaţia) din 1994, cu misiunea de a crea rezultate clinice îmbunătăţite şi durabile pentru pacienţii din ţările europene. SOFMEDICA îşi desfăşoară activităţile printr-o echipă formată din 160 de profesionişti in domeniul sanatatii şi se aşteaptă să raporteze o cifră de afaceri anuală de aproximativ 60 de milioane de euro în 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO