Info

Marius Marinescu, CTO Metaminds: "Piaţa de IT din România este inundată de termeni la modă. Noi încercăm să construim relaţii pe termen lung."

Advertorial

Marius Marinescu, CTO Metaminds: "Piaţa de IT din...

Autor: Publicitate

06.11.2023, 08:00 31644

Nu e un secret că traversăm o perioadă  în care progresele tehnologice par să ne transforme viaţa peste noapte. Într-o astfel de lume este uşor să fim prinşi în vârtejul termenilor la modă şi al tendinţelor trecătoare care definesc peisajul IT în continuă evoluţie. În calitate de CTO al Metaminds, am avut privilegiul de a asista la toate modificările pieţei IT din România în ultimele două decenii. În tot acest timp, cel mai important principiu care a trecut în mod constant testul timpului a fost valoarea relaţiilor şi a gândirii pe termen lung.

Evident, ca orice piaţă de IT din lume, nici cea din România nu este imună la mirajul termenilor  la modă şi a ultimelor tendinţe. Cu toţii am auzit despre SIEM, DLP, EDR şi nenumărate alte concepte si acronime care vin şi pleacă odată cu trecerea timpului. Dar, după cum am învăţat de-a lungul carierei mele, cuvintele la modă nu rezolvă problemele din lumea reală cu care se confruntă clienţii noştri.

La Metaminds, abordarea noastră a fost întotdeauna diferită. Nu începem dialogul cu clienţii aruncându-le nişte cuvinte care ştim că funcţionează şi sunt la modă în acel moment. Începem prin a înţelege provocările şi nevoile lor unice. Ascultăm şi învăţăm, apoi lucrăm împreună pentru a crea soluţii care abordează aceste probleme specifice. Această abordare îşi are rădăcinile în ideea că relaţiile pe termen lung sunt mult mai valoroase decât tendinţele pe termen scurt.

Angajamentul nostru faţă de relaţiile pe termen lung nu este doar un slogan; este un principiu călăuzitor pe care îl susţinem în fiecare aspect al muncii noastre. Ne dorim sa stabilim o relaţie de încredere implicită, în care clienţii să se simtă confortabil să ridice telefonul şi să ne adreseze întrebări despre funcţionarea întregului lor ecosistem IT. Acest nivel de încredere cu clienţii se bazează pe ani de lucru împreună, pe înţelegerea complexităţii afacerii lor şi oferind soluţii care depăşesc nevoile imediate ale pieţei IT.

Relaţiile pe termen lung nu sunt doar despre a face o vânzare şi a trece la următorul client. Acest lucru înseamnă să creştem împreună, să ne adaptăm la peisajul tehnologic în continuă schimbare şi să depăşim împreună provocările care apar inevitabil. Suntem aici nu doar pentru a livra un produs sau un serviciu, ci şi pentru a fi un partener, un colaborator şi o soluţie la toate problemele tehnice.

Într-o lume în care tehnologia evoluează constant, este uşor să uiţi de valoarea conexiunilor personale, a expertizei umane şi a gândirii pe termen lung, Însă am învăţat rapid că soluţiile de durată sunt bazele pe care trebuie să construim Metaminds.

Aşa că pe măsură ce navigăm spre viitorul IT al României, îi încurajez atât pe clienţii noştri, cât şi pe colegii mei profesionişti din IT să privească dincolo de ce se vinde acum şi care sunt tendinţele. Îmbrăţişaţi ideea de gândire pe termen lung, fie că vorbim de relaţii cu diverşi parteneri sau de sistemele IT realizate. Doar aşa ne vom diferenţia de ceilalţi, iar tehnologia va înregistra progrese reale şi semnificative.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO