Info

(P) 20 de autobuze electrice noi vor ajunge la Galaţi

(P) 20 de autobuze electrice noi vor ajunge la Galaţi

Autor: Publicitate

20.12.2023, 14:18 76

Municipiul Galaţi a reuşit în ultimii ani să-şi asigure o flotă modernă de mijloace de transport. Nu mai puţin de 105 mijloace de transport noi au ajuns la Galaţi, urmând şi primele 20 de autobuze electrice.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a semnat de curând un contract important pentru achiziţia primelor 20 de autobuze electrice noi, marca Solaris. Este vorba despre autobuze cu lungimea de circa 10 metri, în contract fiind incluse şi două staţii de reîncărcare rapidă şi şase staţii de reîncărcare lentă.

„Aşa cum am promis, continuăm pe linia unui transport modern, pentru a oferi cele mai bune condiţii de călătorie. Vorbim acum de primele autobuze electrice noi care vor ajunge la Galaţi; sunt autobuze nepoluante şi au toate dotările moderne. Am spus din prima clipă stop achiziţiei de autobuze la mâna a doua. Iar în aceşti ani au ajuns la Galaţi doar mijloace de transport noi. Şi nu ne oprim aici”, a declarat primarul Pucheanu.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, cele 20 de autobuze electrice vor îndeplini toate condiţiile speciale de fiabilitate, securitate, confort şi protecţie ambientală, conform normelor europene. Autobuzele, cu zero emisii gaze de eşapament, vor avea o capacitate de transport pentru 59 de persoane, vor fi prevăzute cu rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, vor avea sistem de climatizare, sistem audio-video de informare pentru călători, sistem de supraveghere video etc.

Valoarea contractului este de 47.848.224,32 lei fără TVA, fonduri europene prin PNRR. Autobuzele vor fi livrate de Solaris Bus&Coach (Polonia), iar durata contractului este de 16 luni. Livrea autobuzelor va începe, cel mai probabil, în a doua jumătate a anului 2024.

Primăria municipiului Galaţi a atras în total fonduri prin PNRR pentru 62 de mijloace de transport noi şi nepoluante, autobuze, tramvaie şi microbuze, care urmează să ajungă la Galaţi în perioada următoare.

Municipiul Galaţi a achiziţionat în ultimii ani 105 mijloace noi de transport. Este vorba despre primele 20 de autobuze hibrid, primele 8 tramvaie noi din ultimii 30 de ani, 17 troleibuze, 40 de autobuze şi 20 de minibuze Euro 6. Pentru toate acţiunile în domeniul transportului, trofeul pentru un transport public prietenos cu mediul a ajuns anul acesta la Galaţi. Este vorba despre premiul oferit de Asociaţia Municipiilor din România care a acordat „Premiile Oraşelor Verzi 2023" în cadrul evenimentului „Forumul Oraşelor Verzi” care a avut loc la Braşov în perioada 5-7 septembrie 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO