Info

(P) 5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre periuţa electrică

(P) 5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre...

Autor: Publicitate

07.04.2023, 16:27 130

O bună igienă orală se rezumă de cele mai multe ori la respectarea unei rutine simple: periaj dentar, folosirea aţei dentare si a apei de gură. Cel mai important aspect îl constituie, desigur, periajul. Astăzi, este mai uşor ca niciodată să te asiguri că faci corect acest pas folosind o periuţă electrică.

Un periaj corect ajută la păstrarea sănătăţii orale, însă oricât de mult ai încerca să respecţi toate regulile explicate de medicul stomatolog, este posibil ca pur şi simplu să nu reuşeşti să periezi corespunzător fiecare zonă. Acest lucru duce treptat la formarea plăcii bacteriene şi la apariţia a diferite probleme.

Din fericire, o periuţă electrică ajută la o mai bună curăţare a zonelor, indiferent dacă preferi o variantă pe pulsaţii ori rotaţii. Află în continuare care sunt principalele lucruri pe care trebuie să le ştii despre periutele de dinti electrice.

1.Ajută la combaterea unor probleme dentare

Un beneficiu al utilizării unei periuţe electrice este faptul că ajută la curăţarea plăcii bacteriene într-un mod mai eficient decât o periuţa manuală. Un astfel de dispozitiv poate ajunge în zonele mai greu accesibile pentru o periuţă manuală. Astfel, scad şansele să apară diferite depuneri - un lucru important mai ales pentru persoanele care suferă de diferite probleme dentare cum ar fi gingivita sau cariile.

2.Asigură o presiune corectă

Periuţa de dinţi manuală implică un cost mai scăzut, însă nu asigură un periaj corect. Asta poate însemna că nu îndepărtezi toate resturile alimentare, nu periezi suficient de mult timp şi, un alt detaliu important, nu acorzi atenţie presiunii. Deşi este un aspect pe care nu-l iei prea des în calcul, presiunea influenţează sănătatea gingiilor, fiind unul dintre factorii care pot duce la inflamaţia lor.

Astfel, deşi probabil îţi doreşti o curăţare foarte bună şi periezi cât poţi de bine, s-ar putea ca presiunea pe care o aplici să fie prea puternică. Tocmai de aceea, există diferite periuţe electrice cu senzori speciali, care te atenţionează dacă apeşi prea tare când periezi.

3.Poţi monitoriza mai uşor timpul periajului

În general, fiecare model de periuţă electrică are setat un anumit timp de periaj. În funcţie de model, el porneşte de la două minute, aceasta fiind recomandarea de bază. În plus, chiar şi modelele simple fragmentează cele două minute în intervale de 30 de secunde, dedicate periajului pe secţiuni. Un mod util prin care te asiguri că acorzi suficientă atenţiei fiecărei zone.

Această funcţie este importantă chiar şi pentru cei mici, deorece vor învăţa încă de la început cum trebuie efectuat un periaj corect, scăzând şi riscul apariţiei cariilor. Desigur, pentru copii vei găsi şi tot felul de modele care le vor atrage atenţia - totul pentru a face procesul să fie cât mai plăcut.

4.Este mai uşor să păstrezi o igienă bună chiar şi dacă porţi aparat dentar

Dacă porţi aparat dentar sau orice alt dispozitiv ortodontic, s-ar putea să te confrunţi cu mici dificultăţi când vine vorba despre o curăţare corectă a dinţilor. O periuţă electrică este mai uşor de manevrat, perii ajung şi în locurile mai puţin accesibile, iar asta va ajuta sănătatea orală pe termen lung. Orice variantă alegi, cu rotaţii sau cu un sistem de pulsaţii, vei peria mai uşor dinţii, chiar şi dacă porţi un aparat dentar fix.

Înlocuieşti capetele periuţei la timp

În viaţa de zi cu zi este dificil să îţi aminteşti fiecare detaliu ce ţine de organizare. Astfel, dacă nu-ţi notezi sau nu ai un sistem bine pus la punct, este puţin probabil să îţi aminteşti să înlocuieşti periuţa de dinţi la fiecare trei luni. Cu o periuţă electrică, situaţia se schimbă, deoarece aparatul îţi va aminti direct când trebuie să schimbi capătul periuţei.

În plus, în funcţie de tipul periuţei electrice, vei găsi diferite capete. Unele sunt practice pentru dinţii mai mici, altele sunt potrivite pentru o dantură sensibilă. Având posibilitatea de a schimba doar capetele, poţi testa diferite variante până când o găseşti pe cea perfectă pentru tine.

Periuţa electrică este o variantă simplă prin care te asiguri că ai grijă de sănătatea ta orală. Uşor de folosit, ea te ajută să respecţi paşii unui periaj corect - un dispozitiv care nu trebuie să îţi lipsească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO