Info

(P) 6 sfaturi pentru a alege cel mai bun mobilier de casă

(P) 6 sfaturi pentru a alege cel mai bun mobilier de casă

Autor: Publicitate

20.06.2022, 10:57 51
 

Unul dintre cele mai interesante lucruri atunci când avem o casă nouă sau când urmează să ne redecorăm propria casă, este cu siguranţă decorarea interioară. Însă, pentru a nu greşi, este necesar să urmăm câteva sfaturi anterioare ale experţilor în decorare, pentru a face din casa noastră un loc cu adevarat special.

Înainte de a merge direct să cumpărăm tot ce vedem în reviste, pe internet sau oriunde altundeva, primul lucru pe care ar trebui să-l facem este să ne revizuim propriile gusturi, spaţiile pe care le avem la dispoziţie şi bineînţeles, bugetul pe care îl avem pentru a cumpăra elementele respective cu care ne vom decora casa, în acest caz, mobilierul.

1. Măsuraţi spaţiile înainte de a cumpăra mobilier

Indiferent că alegeţi mobila dormitor sau mobila sufragerie, aceasta ar trebui să fie regula principală pentru toţi decoratorii. Măsuraţi foarte bine spaţiile din casă, pentru a putea şti ce mobila dormitor sau mobila sufragerie se potriveşte bine într-un anumit spaţiu, ţinând cont de dimensiunile acestuia. Este important să aveţi la îndemână un metru pentru a începe să măsuraţi toate spaţiile din casă. Odată ce aveţi în mână măsurătorile corespunzătoare, notaţi-le pentru a nu uita niciuna.

Este important să lăsaţi destui centimetri pentru a vă putea juca cu mobila atunci când sunteţi deja acasă. Încearcă în permanenţă să te asiguri că mobilierul nu se înghesuie în spaţiile din casa ta, ci că, dimpotrivă, locul se simte destul de spaţios în ciuda prezenţei mobilierului. Atunci când mobila este înghesuită în spaţiile din casă, obţineţi un efect de aglomerare, ceea ce face ca locuinţa să pară mult mai mică. Această caracteristică este foarte importantă de luat în considerare mai ales în cazul caselor mici. Dacă locuiţi în spaţii foarte mici, atunci ar trebui să acordaţi o atenţie deosebită spaţiului pe care îl ocupă mobilierul în casa dumneavoastră.

2. Desenaţi un posibil plan de decorare

Urmând logica spaţiului, un alt lucru care te va ajuta foarte mult în alegerea de mobilă dormitor sau mobilă sufragerie estesă te gândeşti cum ar arăta ipotetic în casa ta. Nu trebuie să fiţi un desenator sau un expert în decoraţiuni interioare, un arhitect sau un matematician desăvârşit, dar dacă luaţi cu dumneavoastră o bucată de hârtie, vă va fi mult mai uşor să recreaţi aceste spaţii.

Odată ce aţi făcut un desen ipotetic al modului în care ar trebui să arate decorul în interiorul casei dumneavoastră, atunci sunteţi mai mult decât pregătit să începeţi să cumpăraţi mobilierul de care aveţi nevoie pentru a vă transforma planul în realitate. Acest tip de plan poate fi realizat înainte de a vedea mobila pe care doriţi să o cumpăraţi. Aceasta vă va ajuta să vă faceţi o idee despre cât de mari vor fi şi cât spaţiu vor ocupa în casa dumneavoastră.

Este important ca, odată ce aveţi în mână planul improvizat, să nu vă lăsaţi ghidat de ceea ce aţi desenat pe acel plan. Nu uitaţi să lăsaţi întotdeauna o marjă de manevră de câţiva centimetri, deoarece lucrurile se pot schimba foarte mult de la un desen neexpertizat la realitate. S-ar putea ca lucrurile să nu arate aşa cum v-aţi gândit, odată ce prezentaţi mobilierul în casa dumneavoastră.

3. Gândiţi-vă la calitatea mobilierului

Acesta este un alt aspect important. Dacă aveţi copii acasă, de exemplu, cel mai bine este să alegeţi mobilă dormitor şi mobilă sufragerie de calitate excelentă, cu o tapiţerie excelentă şi fabricată din materiale de cea mai bună calitate. Nu uitaţi să vă gândiţi la mobilierul dumneavoastră ca la o investiţie. Dacă, cumpăraţi mobilă dormitor sau mobilă sufragerie prea ieftină şi de proastă calitate, va trebui să schimbaţi curând mobila, dar dacă alegeţi mobilă de calitate excelentă, aceasta va dura o viaţă întreagă.

Revenind la subiectul copiilor, dacă aveţi copii mici acasă, nu este indicat să cumpăraţi mobilă prea delicată, nu vreţi ca o piesă de mobilier fină să fie zgâriată şi spartă. O piesă de mobilier de bună calitate, care este mai degrabă rustică decât fină, vă poate ajuta să atenuaţi situaţia cu copiii mici, făcând ca mobilierul de casă să dureze mai mult şi să supravieţuiască copilăriei lor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO