Info

(P) Aura Icodin, Centrul de Limbi Străine A_BEST: Succesul listării la Bursă, în cazul companiilor româneşti, poate fi influenţat şi de implementarea unei strategii lingvistice adecvate

(P) Aura Icodin, Centrul de Limbi Străine A_BEST:...

Autor: Publicitate

16.08.2023, 15:44 115

În era globalizării accelerate, în care afacerile se extind rapid pe plan internaţional, comunicarea eficientă în limba engleză a devenit esenţială pentru succesul în afaceri. Pentru companiile listate sau pentru cele care se pregătesc să se listeze la Bursă, investiţia în cursuri de limba engleză dedicate angajaţilor nu este doar un pas inteligent, ci şi o strategie necesară pentru o comunicare  fluidă cu partenerii internaţionali. “Apartenenţa la o lume globală de business prin limbile străine este, de altfel, misiunea A_ BEST pentru companiile din România, de aproape 15 ani.”, a precizat Aura Icodin, Fondator & CEO – Centrul de Limbi Străine A_BEST (foto).

Companiile listate la Bursă atrag atenţia investitorilor din întreaga lume. De la rapoartele financiare până la prezentările pentru investitori, o comunicare precisă şi bine formulată poate face diferenţa când vine vorba de obţinerea susţinerii financiare necesare pentru evoluţia companiei.

Cursurile de limba engleză pentru afaceri permit angajaţilor să interacţioneze fără probleme cu partenerii internaţionali, cu clienţii şi cu furnizorii. Cu fiecare cuvânt bine ales şi cu fiecare negociere reuşită în limba engleză, compania devine mai competitivă pe scena globală. Astfel, angajaţii pot colabora mai eficient cu partenerii de afaceri din întreaga lume, reducând riscul de neînţelegeri şi erori. Această comunicare îmbunătăţită are ca rezultat creşterea performanţelor atât individuale cât şi de echipă, generând beneficii tangibile pentru întreaga companie.

Mai mult decât atât, compania îşi va contura o imagine mai puternică pe piaţă, căci companiile preocupate de dezvoltarea continuă a angajaţilor lor şi de calitatea comunicării cu partenerii internaţionali transmit pe piaţă un mesaj clar, robust, care consolidează încrederea investitorilor, clienţilor şi partenerilor de afaceri.

Listarea unei companii la bursă implică, totodată, pregătirea şi depunerea unei serii de documente legale şi financiare, de multe ori fiind necesară traducerea acestora în engleză: prospectul de listare, raportul financiar anual, raportul de management, raportul auditorului, eventualele acorduri cu unităţi bancare sau cu creditori, diverse documente legate de autorizare şi aprobare etc “La A_BEST, lucrăm cu  traducători autorizaţi, cu experienţă, pentru a realiza traduceri precise şi de calitate, asigurându-ne că mesajul original este transmis corect în limba ţintă. Mai mult decât atât, traducerea nu se rezumă doar la transpunerea cuvintelor dintr-o limbă în alta, ci şi la înţelegerea subtilităţilor culturale şi lingvistice, echipa noastră fiind atentă şi la aceste aspecte de fineţe.”, mai precizează Aura Icodin.

În relaţia cu clienţii, noi, la Centrul de Limbi Străine A_BEST, suntem în permanenţă preocupaţi să le punem la dispoziţie pachete de servicii lingvistice menite să valorifice într-o foarte mare măsură bugetele existente pe aceste segmente, contribuind astfel la optimizarea costurilor. Totodată, oferim permanent clienţilor noştri corporate consultanţă în ceea ce priveşte Strategia de Management Lingvistic, aceasta reprezentând un pachet de măsuri şi tehnici pentru a evita barierele lingvistice şi culturale pe pieţe străine noi sau în expansiune”, declară Aura Icodin.

Aşadar, investiţia atât în cursuri de limba engleză, cât şi în servicii specializate de traducere reprezintă o parte importantă a Strategiei de Management Lingvistic, indispensabilă în cazul companiilor listate sau în curs de listare la Bursă. Aceste aspecte au un impact semnificativ asupra comunicării interne şi externe, asupra extinderii pe pieţele internaţionale şi, în cele din urmă, asupra succesului global al companiei.

Despre Centrul de Limbi Străine A_BEST

Centrul de Limbi Străine A_BEST (https://abest.ro/) este în prezent unul dintre centrele independente de top pentru învăţarea limbilor străine de către români şi expatriaţi.

Cu un portofoliu de peste15 limbi străine, trei acreditări internaţionale şi una naţională, Centrul de Limbi Străine A_BEST a avut, din 2008 până în prezent, în cei aproximativ 15 ani de când activează cu succes pe piaţa de profil, aproximativ 400 de clienţi persoane juridice (atât companii multinaţionale sau naţionale, din domenii diverse, precum: FMCG, retail, logistică, banking, PHARMA, transporturi, banking, IT&C, TELECOM, asigurări, turism etc, multe din Top 300, cât şi instituţii, ambasade etc), iar în ultimii 5 ani, echipa A_BEST a livrat peste 50.000 de ore de cursuri corporate de limbi străine.

Contact rapid: office@abest.ro, 0762 274 914.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO