Info

(P) CARPATHIA WINES şi ALAI - două noi game de vinuri sub umbrela Domeniile Sâmbureşti

(P) CARPATHIA WINES şi ALAI - două noi game de vinuri...

Autor: Publicitate

21.09.2023, 16:54 195

Apreciatele vinuri Domeniile Sâmbureşti se diversifică!

Domeniile Sâmbureşti anunţă îmbogăţirea portofoliului său de vinuri prin două noi game de excelentă calitate: CARPATHIA WINES şi ALAI , produse în podgoriile sale. Ele se alătură consacratelor game Chateau Valvis şi Domeniile Sâmbureşti.

Aceste doua game sunt deja poziţionate în piată de la sfârşitul lunii aprilie 2023 şi au câştigat recunoaşterea specialiştilor luând premii la competiţii internaţionale - multimple medalii de aur obţinute la Mundus Vini  Summer Tasting (2022, 2023) şi la Concursul Internaţional & Festivalul Vinului Balcanic (2023).

Acum a venit momentul să le facem şi mai cunoscute.

Pentru obţinerea acestor vinuri sunt folosite protocoale de vinificaţie specifice, iar lansarea lor a fost o urmare a eforturilor investiţionale  din ultimii ani.

Valoarea investiţiilor totale se ridică la peste 15 mil EURO, din care 7,5 mil doar în reconversia plantaţiilor, calitatea şi felul în care acestea sunt întreţinute stând la baza unor vinuri superioare.

Investitiile din crama, din ultimii 4 ani, au vizat reabilitarea şi modernizarea spaţiilor de producţie şi achizitia de echipamente noi, performante, iar procesul continuă.

Vinurile din gama CARPATHIA WINES sunt rezultatul efortului special dedicat segmentului HoReCa. Această gamă de o calitate specială aduce consumatorului avizat o paletă de vinuri cu arome complexe şi structură rafinată.

Soiurile din gama CARPATHIA WINES sunt:

Chardonnay se regăseşte la intersecţia dintre tradiţional şi modern.

Sauvignon Blanc de o culoare solară şi strălucitoare, acest vin ajunge să impesioneze mai ales prin aroma proasptătă de citrice, cu note de grapefruit, lime şi fructe exotice.

Rosé - Cupajul echilibrat dintre Cabernet Sauvignon şi Merlot stă la baza acestui rosé cu o culoare clasică de roşu-rubiniu intens. Aromele sunt fine şi uşor fructate, dar în acelasi timp complexe, cu note de coacăze negre şi fructe de pădure.

Feateasca Neagră este un vin cu individualitate. Soiul anunţă venirea sărbătorilor, fiind elementul care nu trebuie să lipsească de pe masa festivă alături de mâncărurile tradiţionale.

Cupaj special al gamei aduce împreună două soiuri de renume: Cabernet Sauvignon şi Merlot, într-un echilibru plăcut, armonizând perfect caracteresticile celor două soiuri.

Gama ALAI, cu soiuri albe şi rosé, a fost special creată pentru a satisface o diversitate de gusturi. De o calitate ridicată, vinurile din gama ALAI sunt menite să fie savurate în momente festive precum: nunţi, botezuri, zile de naştere, sărbători, petreceri de orice fel, alături de cei dragi.

Soiurile din gama ALAI sunt:

Chardonay, alb înviorător, catifelat, amplu şi armonios;

Sauvignon Blanc, fructuos, bine echilibrat;

Rosé, vinificat din cupajul Cabernet Sauvignon şi Merlot, bine structurat.

Podgoriile Domeniile Sâmbureşti sunt situate pe platourile şi versanţii afluente Oltului, o poziţie privilegiată datorită aşezării sale. Terroir-ul Sâmbureştiului a fost înzestrat cu calităţi excepţionale, care îl fac ideal pentru vinificaţie. Calitatea vinului depinde în principal de caracteristicile solului, iar Domeniile Sâmbureşti au fost binecuvântate cu soluri excelente, cu un nivel ideal de umiditate de-a lungul ciclului de viaţă al viţei de vie.

Astăzi, bazându-ne pe procesele mult mai bine tehnologizate, ne bucurăm şi reamintim totodată de calitatea acestui vin, care nu ar mai fi putut exista dacă tradiţia nu s-ar îmbina atât de armonios cu noile tehnologii de vinificaţie.

Deşi noi lansate, cele două game ALAI şi CARPATHIA WINES se prezintă în faţa consumatorilor cu vinuri pregătite temeinic care se fac deja remarcate fiind validate de către profesionişti prin premiile obţinute!

În lumina acestor noi lansări şi ţinând cont că plantaţiile provenite din reconversia suprafetelor de vie veche intra pe rod abia dupa 3 ani de la înfiinţarea plantaţiei, preconizăm o dublare a cifrei de afaceri în următorii 3 ani.

Evoluţia cifrei de afaceri de la 4,5 mil euro la 12 mil euro (în ultimii 4 ani) este deja o performanţă economică pentru grupul nostru.

De asemenea, cu ocazia acestor noi evenimente, se reia “La Strugurit”, un eveniment cu tradiţie, a cărei primă ediţie a avut loc acum 15 ani, chiar la Domeniile Sâmbureşti.

Valvis Holding se mândreşte cu gamele sale de vinuri, Domeniile Sâmbureşti, Chateau Valvis ALAI şi CARPATHIA WINES!

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO