Info

(P) Ce cadouri să oferi în mediul business - recomandările Florăriei Magnolia

(P) Ce cadouri să oferi în mediul business -...

Autor: Publicitate

07.11.2018, 11:10 334

Cadourile în cadrul companiilor sau între colaboratori sunt din ce în ce mai întâlnite. Având în vedere că timpul petrecut la locul de muncă este unul semnificativ, devine natural să fii alături de colegii de  muncă, parteneri sau colaboratori atât în momentele importante din carieră, cât şi în cele personale. Dar ce cadouri se cuvine să oferi celor cu care ai relaţii profesionale şi în ce context?

Cui şi când oferi cadouri în mediul business?

Sărbătorile, zilele de naştere sau ocaziile speciale, cum ar fi căsătoria sau aducerea pe lume a unui copil, sunt, de obicei, marcate şi la locul de muncă. Pe lângă acestea, succesele profesionale trebuie şi ele sărbătorite. 

Cel mai frecvent, companiile oferă cadouri angajaţilor săi sau celor cu care colaborează. Fiecare ocazie este potrivită să le arăţi celor cu care lucrezi că îi apreciezi, să îi feliciţi pentru o reuşită sau să le mulţumeşti pentru eforturile depuse.

Nu este greşit nici să oferi cadouri colegilor de muncă sau şefilor, însă acestea trebuie să fie daruri colective, nu trebuie oferite în nume personal.

Cele mai potrivite cadouri în mediul business

Coşurile gourmet sau cele cu fructe, florile, cărţile, biletele la spectacole sau micile cadouri inscripţionate cu logo-ul firmei sunt cadouri acceptate în mediul business. Deşi există mai multe păreri când vine vorba despre cadouri potrivite şi cadouri nepotrivite în mediul de afaceri, toată lumea s-a pus de acord că florile sunt cadoul cu care nu vei greşi, indiferent de situaţie. O spun şi cei de la Florăria Magnolia după o experienţă de peste 20 de ani în lumea florilor. Tocmai pentru că numărul celor care solicită aranjamente florale sau buchete de flori pentru angajaţii lor sau pentru partenerii de afaceri creşte, pe site-ul Florăriei Magnolia se găseşte secţiunea Corporate, special dedicată mediului business.

Floriştii recomandă mai multe tipuri de buchete sau aranjamente florale în funcţie de relaţia pe care o ai cu persoana care va primi florile. Dacă ne referim la cadouri pentru angajaţi, un coş cu flori colorate sau un buchet vesel vor fi cu siguranţă bine primite. Pentru domni, se poate alege un aranjament floral realizat pe o sticlă de vin sau şampanie sau o plantă decorativă pentru birou.

În ceea ce priveşte cadourile pentru partenerii de afaceri, aranjamentele florale în cutii sau vase elegante sunt o soluţie de luat în calcul. Recomandate sunt aranjamentele mai sobre, cu flori exotice şi în culori mai puţin stridente. Aranjamentele cu plante sunt de asemenea o soluţie foarte bună. Nu se vor oferi niciodată flori cu conotaţii romantice, cum sunt trandafirii roşii.

Indiferent de ocazie, alege mereu flori de calitate, iar dacă nu le oferi personal, ci apelezi la serviciile de livrare de flori, nu uita să ataşezi un mesaj scris. Este esenţial să se înţeleagă motivul trimiterii florilor şi cine este expeditorul.

Cadourile business se aleg, aşadar, în funcţie de ocazie şi de relaţia pe care o ai de destinatarul, însă, spre deosebire de cadourile pentru cei dragi, se vor alege mereu cadouri mai sobre care care nu riscă să fie interpretate greşit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO