Info

(P) Ce înseamnă un împrumut colateral? Puteţi obţine un împrumut garantat cu maşina?

(P) Ce înseamnă un împrumut colateral? Puteţi obţine...

Autor: Publicitate

01.02.2023, 12:42 129

Procesul de aprobare pentru un împrumut colateral este similar cu cel al altor tipuri de împrumuturi, fiind totuşi mai simplu şi mai rapid în funcţie de creditorul cu care veţi colabora. La fel ca în cazul oricărui alt tip de împrumut, încheierea unui acord pentru un împrumut colateral presupune să plătiţi o anumită sumă de bani într-o perioadă de timp stabilită. Când s-a încheiat perioada stabilită şi v-aţi achitat împrumutul, practic împrumutul se finalizează şi contractul se încheie.

Cum diferă un împrumut colateral de celelalte tipuri de împrumuturi?

Principala diferenţă dintre un împrumut colateral şi alte tipuri de împrumuturi este că garanţia sau activul cu care v-aţi garantat împrumutul poate fi retras de către creditor în cazul în care nu aţi reuşit să vă achitaţi împrumutul. Aşa cum banca vă poate bloca proprietatea sau vă poate lăsa fără locuinţă dacă încetaţi să vă mai plătiţi împrumutul pentru locuinţă, creditorul care v-a acordat împrumutul colateral vă poate deposeda de bunul cu care v-aţi garantat împrumutul. Pentru a vă califica şi pentru a obţine aprobarea pentru un împrumut colateral, va trebui să furnizaţi atât dovada valorii, cât şi dovada proprietăţii activelor, de obicei un certificat de identitate al maşinii şi un talon de înmatriculare. Dacă veţi apela la serviciile unui amanet auto pentru a obţine un împrumut garantat cu maşina, atunci nu mai contează ce istoric financiar deţineţi şi nici măcar ce venituri aveţi. Un amanet auto vă poate ajuta să obţineţi rapid şi uşor banii de care aveţi nevoie, folosindu-vă doar maşina, fără să vă mai faceţi griji în privinţa istoricului financiar sau a documentelor pe care trebuie să le pregătiţi.

Ce este un împrumut colateral?

Împrumutul colateral poate părea un termen necunoscut, dar în realitate este un tip de împrumut foarte solicitat. De exemplu, împrumuturile cu locuinţa sau cu maşina sunt unele dintre cele mai populare tipuri de împrumuturi colaterale şi, în ambele cazuri, împrumutatul şi-a garantat împrumutul cu un bun personal. În cazul unui împrumut garantat cu locuinţa sau cu maşina, activul este fie locuinţa, fie maşina, aşa că suma obţinută poate fi destul de mare. Garanţia – fie maşina, fie locuinţa – acţionează ca o protecţie pentru creditor în caz de nerambursare, motiv care pentru aceste împrumuturi sunt adesea denumite „împrumuturi garantate”, în timp ce alte tipuri de împrumuturi sunt considerate negarantate. De exemplu, o persoană ar putea fi interesată să obţină un împrumut colateral atunci când doreşte să înceapă o afacere, dar nu dispune de banii necesari pentru demararea afacerii. În acest caz, poate alege să îşi pună fie capitalul propriu, fie vehiculul plătit sau chiar portofoliul de investiţii ca garanţie.

Cum funcţionează un împrumut colateral?

Există multe forme diferite de împrumuturi colaterale dincolo de împrumutul auto şi creditele ipotecare standard. Dacă doriţi să contractaţi un împrumut garantat, puteţi folosi mai multe bunuri personale pentru a vă garanta împrumutul, cum ar fi o barcă, ski-jet, ATV, motocicletă, camion, rulotă, remorcă, bijuterii şi chiar piese de antichitate. Accesaţi https://www.creditamanetauto.ro/ pentru a afla mai multe informaţii despre cum puteţi obţine un împrumut garantat cu maşina, ce sumă poate fi aprobată, cât de rapid o puteţi obţine, când va fi necesar să o restituiţi şi care sunt actele de care aveţi nevoie. Concluzia este că, în cazul împrumuturilor colaterale, ca şi în cazul oricărui alt tip de împrumut, creditorul doreşte să obţină înapoi banii pe care îi împrumută. Creditorul îşi poate minimiza riscul doar dacă împrumutatul îşi garantează împrumutul folosind unul dintre tipurile de garanţii menţionate anterior. Garanţia îl asigură pe creditor că îşi va primi înapoi o parte sau toţi banii dacă împrumutatul decide să nu îşi mai achite datoria. De asemenea, este important să reţineţi că majoritatea creditorilor nu vor lua în considerare valoarea totală a garanţiei pe care o depuneţi în timpul procesului de solicitare a împrumutului, iar condiţiile împrumutului variază foarte mult.

Atunci când utilizaţi active sau garanţii care înregistrează fluctuaţii de valoare, cum ar fi maşini sau fonduri de investiţii, creditorul poate alege să ia în considerare doar o parte din valoarea totală de piaţă a garanţiilor pentru a avea asigurarea că măcar o parte din suma îi va fi returnată. În plus, ratele dobânzilor şi durata perioadelor de rambursare, ca şi în cazul multor altor tipuri de împrumuturi, variază foarte mult. Dacă doriţi să solicitaţi un împrumut garantat cu maşina personală, asiguraţi-vă că înţelegeţi cum funcţionează împrumutul şi care sunt condiţiile pe care va trebui să le respectaţi. Citiţi foarte bine contractul înainte de a-l semna şi adresaţi creditorului eventualele întrebări pe care le-aţi putea avea. Uneori, împrumuturile colaterale pot avea dobânzi mai mari în cazul în care nu respectaţi data scadentă de rambursare a împrumutului sau, dimpotrivă, dacă decideţi să plătiţi mai devreme. Luaţi în considerare şi comisioanele suplimentare care se pot adăuga sumei finale pe care va trebui să o rambursaţi.

Avantaje şi dezavantaje ale folosirii maşinii ca garanţie

Dacă aveţi nevoie de numerar cât mai rapid posibil, atunci împrumutul garantat cu maşina ar putea fi cel mai accesibil şi cel mai la îndemână. Unul dintre principalele motive pentru care foarte multe persoane apelează la un împrumut garantat în detrimentul unui împrumut negarantat sunt cerinţele mai mici. Împrumuturile garantate nu implică o examinare a istoricului financiar, spre deosebire de împrumuturile personale negarantate care necesită evaluarea istoricului financiar şi prezenţa unei dovezi a venitului lunar. Un alt avantaj este acela că veţi obţine banii de care aveţi nevoie rapid, adesea în aceeaşi zi în care creditorul vă examinează maşina şi documentele. De asemenea, ratele dobânzilor pentru împrumuturile garantate sunt de obicei mai mici decât alte opţiuni de împrumut. Deci, dacă vă folosiţi maşina ca garanţie, este posibil să puteţi accesa un împrumut garantat cu o dobândă scăzută. De asemenea, nu trebuie să vă faceţi griji în privinţa maşinii, deoarece maşina va fi examinată cu atenţie în momentul aprobării împrumutului, va fi sigilată şi parcată în parcul auto al creditorului, unde va fi ferită de soare şi de intemperii. Nu în ultimul rând, majoritatea creditorilor deţin propria lor asigurare cu care asigură maşinile clienţilor lor.

Cel mai mare dezavantaj al unui împrumut cu maşina personală este acela că va trebui să vindeţi maşina în cazul în care nu puteţi rambursa împrumutul. Partea bună este că puteţi merge la vizionare cu potenţiali clienţi direct în parcul auto al creditorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO