Info

(P) Cum să converteşti o bicicletă normală într-o bicicletă electrică

(P) Cum să converteşti o bicicletă normală într-o...

Autor: Publicitate

27.09.2022, 11:00 282

Cele mai bune kituri de conversie a bicicletelor electrice îţi vor permite să adaugi un motor la bicicleta ta existentă în mod simplu şi relativ ieftin – cel puţin în comparaţie cu preţul de cumpărare al unei biciclete electrice complet noi.

Există un număr tot mai mare de kituri de conversie a bicicletelor electrice, iar acestea devin din ce în ce mai sofisticate şi mai uşor de instalat pe bicicleta ta, ceea ce reprezintă o alternativă practică la o bicicletă electrică nouă, construită special.

Un kit de conversie a bicicletei electrice va include motorul şi, evident, bateria pentru a-l alimenta. Dar trebuie să includă şi aparatura pentru a controla nivelul de putere de ieşire. Acesta ia de obicei forma unui afişaj montat pe bară.

În plus, un kit va include şi senzori pentru a detecta viteza cu care te deplasezi şi nivelul de apăsare a pedalei, pentru a se asigura că puterea furnizată corespunde nevoilor tale.

Kituri de conversie a bicicletelor electrice: diferite tipuri explicate

Există mai multe modalităţi de a-ţi electrifica bicicleta existentă pentru a te ajuta să urci dealuri: poţi monta o roată electrică, fie în faţă, fie în spate; poţi ataşa o unitate de acţionare la pedalier; poţi monta un motor deasupra roţii spate şi o poţi acţiona prin frecare; sau poţi ascunde un motor în tija de şa.

Indiferent dacă foloseşti o bicicletă hibridă, o bicicletă de munte, o bicicletă de şosea sau chiar o bicicletă de tip folder, tourer sau gravel bike, ar trebui să fie posibil să îţi transformi bicicleta.

Multe dintre kituri pot fi montate chiar şi de un mecanic de casă competent, dacă te simţi îndemânatic şi ai o după-amiază liberă.

Deci, care sunt opţiunile tale ? Să aruncăm o privire asupra diferitelor modalităţi de a-ţi transforma bicicleta normală într-o bicicletă electrică.

Bicicletă electrică kit: roată electrică

Montarea unei roţi electrice de bicicletă este probabil cea mai practică opţiune pentru mulţi oameni –schimbi una dintre roţile tale normale, nealimentate, cu una cu un butuc special care conţine un motor, adăugând o baterie şi angrenajul necesar pentru a o roti. Un butuc supradimensionat antrenează bicicleta şi există un pachet de baterii cu curea.

Acest lucru pare simplu, dar principalul dezavantaj este că se adaugă masă rotativă la bicicletă, care se simte mai greu de accelerat decât masa ne-rotativă.

Ai grijă şi la sistemele controlate de o manetă de acceleraţie (numite şi „twist-and-go”). Din punct de vedere legal, acestea sunt clasificate drept motociclete electrice, mai degrabă decât biciclete electrice, şi trebuie să fie impozitate şi asigurate.

Bicicletă electrică kit: tracţiune prin fricţiune montată în spate

Cititorii de o anumită vârstă îşi amintesc probabil de întruchipările anterioare ale acestora din anii 1980/90: o cutie care se aşează pe roata din spate şi o alimentează prin frecare cu o volantă de cauciuc acţionată de un motor.

Ideea nu a dispărut şi continuă să trăiască în dispozitive, care promit asistenţă electrică pentru aproape orice bicicletă.

Funcţionează cu orice diametru de roată cuprins între 16 şi 29 de inci, are un mâner de transport integrat şi se prinde pe şi pe tija de şa.

Bicicletă electrică kit: Kit de conversie ascuns

Acum ajungem la modul discret de a face acest lucru - ascunderea unui motor în interiorul bicicletei, astfel încât nimeni să nu ştie că este acolo.

Ideea nu a dispărut şi continuă să trăiască în dispozitive care promit asistenţă electrică pentru aproape orice bicicletă.

Bicicletă electrică kit: Kit de conversie ebike mid-drive

Multe dintre bicicletele electronice disponibile în comerţ sunt alimentate cu motoare montate în jurul pedalierului, lângă pedale.

Acestea au avantajul de a plasa greutatea mai jos pe bicicletă, ceea ce o face mai stabilă.

Totuşi, aceasta nu este doar o opţiune gata făcută – poţi cumpăra şi kituri de conversie aftermarket cu unităţi mid-drive.

Ca şi mai sus, ai grijă la kiturile cu comandă prin acceleraţie, care nu vor trece de reglementările privind ebike-urile şi vor fi considerate din punct de vedere legal un moped.

Bicicletă electrică kit: Kit de conversie pentru biciclete electrice pliabile

Ce poţi face dacă ai o bicicletă pliabilă şi vrei să te alături revoluţiei electrice?

Ei bine, există veşti bune şi pentru tine: sunt disponibile o serie de kituri de conversie pentru biciclete electrice pliabile. Acestea funcţionează, în general, cu un butuc alimentat în roata din faţă şi o baterie transportată într-o geantă montată în faţă.

Ca şi în cazul celorlalte sisteme, există un motor de butuc pentru roata din faţă, un bloc de alimentare cu clips şi un senzor de cuplu pentru pedalier. Autonomia estimată este de până la 50 km.

Alternativa interesantă: monociclu electric

Dacă vrei totuşi o modalitate electrică uşoară de a te deplasa prin oraş şi nu vrei să îţi converteşti bicicleta într-una electrică, ai varianta unui monociclu electric. Această metodă de transport ecologică poate atinge viteze foarte mari şi parcurge distanţe mari, ceea ce le face o opţiune excelentă atât pentru cei care caută senzaţii tari, cât şi pentru cei care fac naveta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO