Info

(P) Cum să-ţi gestionezi bugetul de poker pentru a fi un jucător de succes

(P) Cum să-ţi gestionezi bugetul de poker pentru a fi...

Autor: Publicitate

27.10.2023, 14:12 79

În momentul în care joci poker, indiferent de nivelul la care eşti, contează mult cum îţi gestionezi bugetul. Până la urmă, e important să-l organizezi în aşa fel încât să te poţi distra cât mai mult. Ar fi păcat să fii genul de jucător care intră "all-in" întotdeauna fără să-şi dea seama că nu poate controla în totalitate ce va urma.

Marii jucători de poker spun că gestionarea bugetului de poker este esenţială. Acest lucru se întâmplă deoarece, oricât de bun ai fi, la un moment dat s-ar putea să apară variaţiile. Adică acele momente în care orice ai face, parcă simţi că nu eşti capabil să intri în bani sau să pleci de la masă pe plus. Variaţiile apar şi în cariera celor mai buni jucători, însă diferenţa este făcută doar de modul în care îţi gestionezi bugetul.

Să spunem că lunar acorzi 100 de euro buget pentru distracţia la poker. Este o sumă potrivită şi care nu îţi va afecta nicidecum viaţa de zi cu zi în cazul în care vei ajunge în situaţia să pierzi toţi banii. Din aceşti 100 de euro, pentru a reuşi să te distrezi cât mai mult, important este să împarţi banii în mai multe părţi. Dacă în primele sesiuni nu vei avea succes, poate îţi vei reveni pe parcurs. Important este că vei rezista o perioadă cât mai lungă şi nu vei pierde totul deodată.

Modul în care gestionezi bugetul este poate la fel de important ca şi abilităţile pe care le ai. Pe internet sunt o mulţime de articole şi tabele despre mizele la care ar trebui să joci texas holdem poker cash în funcţie de bankroll-ul pe care îl ai la dispoziţie.

Online vei vedea întotdeauna rapid câţi bani ai, iar un alt mare avantaj este că mizele sunt accesibile oricui. Pentru a-ţi construi un buget fără riscuri, poţi să joci la turnee freeroll (fără taxă de participare) sau la sateliţii pentru turnee mai mari. Astfel vei avea ocazia să-ţi pui în practică strategiile, să te duelezi cu alţi adversari, să câştigi experienţă, dar în acelaşi timp poţi acumula bani în plus care să te ajute pe viitor, în funcţie de rezultatele pe care le vei avea.

Ce spun specialiştii despre gestionarea bugetului

În ultimii ani, pe măsură ce popularitatea pokerului a crescut, au fost făcute mai multe studii pentru a înţelege mai bine cât trebuie să joci în funcţie de bugetul pe care îl ai la dispoziţie. În principiu, concluzia ar fi că e indicat să ai în cont o sumă de 20 de ori mai mare decât buy-in-ul la un joc cash. Cât priveşte turneele, specialiştii sunt de părere că ar trebui să participi la unele la care îţi poţi permite să achiziţionezi cel puţin de 40 de ori buy-in-ul. Totul în aşa fel încât un eventual insucces să nu te afecteze prea mult şi să ai cât mai multe participări.

„Întotdeauna trebuie să te pregăteşti şi de perioade în care nu faci bani deloc. Vei trece prin perioade în care teoretic vei avea 80% şanse de câştig şi vei face acest lucru. Dar va trebui să te pregăteşti şi pentru cele 20%, când vei pierde, nu? Vorbim despre variaţie, care e inerentă. Dacă nu reuşeşti să treci peste ea, probabil că drumul tău ca jucător profesionist de poker nu va funcţiona. Pentru că toată lumea trece prin momente proaste şi nu vei fi primul care a pierdut de trei ori la rând, ni se întâmplă tuturor. Îţi afectează încrederea, îţi afectează bankroll-ul. Dar, cel mai important, îţi poate afecta viaţa, dacă nu eşti pregătit pentru asta”, a afirmat Daniel Negreanu, unul dintre cei mai buni jucători din istorie.

Zilele proaste sunt fireşti, li se întâmplă tuturor să aibă şi astfel de momente. Până nu înţelegi însă cum să-ţi gestionezi bugetul, s-ar putea ca rezultatele tale să nu fie tocmai bune, indiferent cât de talentat ai fi. Şi nu uita că echilibrul e foarte important când joci poker, motiv pentru care niciodată nu este indicat să încerci să recuperezi când ai o zi proastă. Mai bine ia-ţi o pauză, citeşte ştirile din sport, fă o plimbare în parc ori altă activitate care te relaxează şi îţi dă o stare de bine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO