Info

(P) Cunoaşterea comportamentului unui angajator pe piaţa muncii, baza furnizării de servicii personalizate

(P) Cunoaşterea comportamentului unui angajator pe...

Autor: Publicitate

27.09.2023, 18:46 125

Înregistrează-te şi beneficiază de serviciile ANOFM! www.anofm.ro/serviciionlineangajatori

 

Dezideratul fiecărui serviciul public de ocupare, în speţă Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) www.anofm.ro este de a furniza servicii personalizate.

Cu cât gradul de cunoaştere a clientului este mai mare, cu atât serviciile furnizate vor putea fi personalizate mai mult, în aşa fel încât să corespundă aşteptărilor acestuia.

Instrumentul principal care permite concentrarea tuturor informaţiilor privitoare la un angajator este – Fişa angajatorului, instrument de analiză dezvoltat prin proiectul eSPOR  şi aflat în implementare la nivelul tuturor agenţiilor judeţene de ocupare, de la 1 februarie 2023.

Necesitatea colectării informaţiilor până la un nivel de detaliere face posibil ca angajatorii să poată beneficia de măsuri dedicate, respectiv de mediere pe locul de muncă declarat vacant cu persoane potrivite din baza noastră de date, să identifice facil eligibilitatea pentru subvenţii sau alte beneficii acordate pentru stimularea ocupării din bugetul asigurărilor pentru şomaj, gestionat de ANOFM şi din fonduri europene. Totodată, este important, că informaţiile pot fi ulterior agregate în analize ale pieţei muncii, la nivel judeţean/regional/naţional, care să permită factorilor decidenţi luarea de hotărâri adecvate situaţiei concrete.

Îmbunătăţirea relaţiei noastre cu angajatorii este cheia unui parteneriat viabil.  Proiectul eSPOR a creat posibilitatea intensificării acestei colaborări, în mod special prin desfăşurarea de focus grupuri în fiecare judeţ, prin participarea la analize pe bază de chestionare. Numarul mare de participanţi, în calitate de respondenţi la aceste instrumente de lucru este o dovadă a interesului crescut, deopotriva a angajatorilor, dar şi a experţilor ANOFM cu privire la dinamica pieţei muncii. Ca urmare, la acest moment, în Platforma Servicii online a ANOFM sunt înregistraţi 131.914 angajatori şi un numar de 789.859 oferte de locuri de muncă, introduse.

În primele opt luni ale anului 2023, prin intermediul ANOFM au fost încadrate în muncă 128.434 persoane, din care 27.335 sunt tineri NEET. Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (42.629), gimnaziale (31.418), profesionale (29.497), 12.726 fiind cu studii universitare. Un clasament al judeţelor cu cele mai multe persoane angajate arată că Bucureşti ocupă primul loc (13.952), urmat de Timiş (7.370) şi Neamţ (5.230).

 

Încurajăm angajatorii să se înregistreze şi să declare locurile de muncă vacante la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, în regim online!

Serviciul este disponibil pentru angajatori prin accesarea meniului - Servicii online şi selectarea item-ului Angajatori.

 

Această platformă va rămâne în funcţiune până la finalizarea platformei unice de livrare a serviciilor pentru angajatori (PULS), pe care o vom prezenta încă din faza de testare!

Suntem aici, accesează:https://www.anofm.ro/serviciionline/serviciionlineangajatori

 

 

Material realizat în cadrul „campaniei online de promovare a instrumentelor şi serviciilor oferite de SPO, clienţilor

săi”, prin proiectul „Relaţia SPO cu angajatorii - eSPOR”/ POCU/801/3/15/139164, cofinanţat din Fondul Social

European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.   

                                  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO