Info

(P) Daniela Kasper. Calitatea va fi singura strategie de succes în următoarea decadă

Autor: Publicitate

20.07.2023, 10:00 434

“Oamenii sunt sufletul afacerilor moderne. Dacă sunt motivaţi, ei vor fi asemenea unui vehicul puternic şi stabil, capabil sa reziste în timp tuturor intemperiilor la care este supus. Un vehicul care sa dea ceva înapoi comunităţii în care trăieşte şi faţă de care este dator, care să schimbe în bine viaţa oamenilor şi să aibă o contribuţie în acest sens prin ceea ce fac, spune Daniela Kasper, Director General al Grupului Kasper Development, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari la nivel naţional, expert într-un domeniu cu importanţă strategică: oraşele şi modul în care acestea susţin viaţa şi bunăstarea individuală şi a comunităţilor.

Locuirea este, probabil, una dintre cele mai discutate teme ale prezentului, de vreme ce planificarea şi proiectarea urbană îşi asumă misiuni din ce în ce mai importante, modelând destinele oamenilor. Oraşul, cartierul, vecinătatea încep să fie înţelese tot mai mult ca nişte supra-structuri menite să susţină toate dimensiunile vieţii, să asigure necesităţile de bază, să susţină vecinătăţi sau să creeze oportunităţi de conexiune umană, favorizând longevitatea şi echilibrul psihic. Pe scurt, să ofere medii în măsură să stimuleze bunăstarea colectivă.

Designul urban merge dincolo de rigorile clasice de a crea clădiri frumoase, căi de acces, transport public sau puncte utilitare. Oraşul ne creează emoţii şi sentimente şi ne stimulează bucuria de a le împărţi cu ceilalţi. Aceasta este, de altfel, combinaţia de ingrediente care a consacrat Kasper Development, o companie care construieşte ansambluri rezidenţiale extinse, respectând standardele europene de urbanism şi promovând un concept al bunăstării şi calităţii vieţii, unic în România. Densitatea redusă, politicile verzi, calitatea locuirii şi o comunitate importantă de afaceri, care contribuie la dezvoltarea locală, fac din cartierul Coresi Avantgarden o oportunitate unică pentru cumpărători şi investitori deopotrivă.

“Avem privilegiul de a fi competenţi într-o afacere creată de oameni pentru oameni şi simţim că munca noastră este relevantă. Tocmai de aceea încurajăm cultura responsabilităţii. Pe măsură ce compania s-a dezvoltat, am adăugat ideii de responsabilitate cu noi nuanţe, de etică în afaceri şi la contracte cu implicare socială . Un plus de responsabilitate a venit alături de parteneri cu reputaţie şi relevanţă, care ne-au stimulat creativitatea şi ne-au motivat să ne definim identitatea şi să ne consolidăm cultura organizaţională.

Astăzi, creşterea oricărei companii se bazează pe empatie şi dezvoltare umană, un model 3600, care include propriile echipe, partenerii, mediul şi comunitatea. Este un model la fel de dinamic, ca vremurile în care trăim. Se păstrează şi câteva constante, cum ar fi faptul că munca este centrată pe a crea valoare, şi pe ideea de colaborare. Ne bazăm pe parteneriate durabile pentru dezvoltare. Este, deci, prioritar pentru noi să asigurăm un mediu stabil şi deschis de dialog pentru cei mai competenţi proiectanţi, structurişti, designeri, arhitecţi, mulţi profesionişti care gândesc vizionar şi îşi transpun ideile în realitate. Iar ei vor fi liberi să creeze pentru ceilalţi oraşe sustenabile, moderne, pline de viaţă”, spune Daniela Kasper.

Coresi Avantgarden, un exemplu de management sustenabil

Coresi Avantgarden a devenit un nou centru al Braşovului, un orăşel frumos, durabil, sigur, sănătos şi în esenţă social. Însăşi esenţa acestui proiect este comunitară, fiind vorba de un plan de regenerare urbană, probabil cel mai amplu dezvoltat până acum în România. După şapte ani de muncă, un  teren abandonat de 100 de hectare a fost redat comunităţii.

“Suntem aproape de finalizarea unui plan complex, lansat în 2016, şi bucuroşi că strategia noastră, bazată pe inovare şi bune practici, ne va permite să finalizăm la termen lucrările, oricare ar fi fluctuaţiile pe care le-ar putea traversa pieţele între timp. Cartierul Coresi este o soluţie integrată care răspunde multiplelor provocări pe care le ridică un ansamblu rezidenţial contemporan, de la locuire, infrastructură, consum energetic sau trafic, la dezvoltarea comunităţilor, gestionarea deşeurilor sau protecţia mediului.

Alături de partenerii noştri, ne-am concentrat pe proiecte speciale pentru fluidizarea traficului, dezvoltarea zonei de afaceri, diversificarea ofertei educaţionale, culturale şi de divertisment. Nenumărate structuri ale societăţii civile asigură dinamica socială a cartierului, fie prin centre de asistenţă, centre educaţionale, programe culturale sau de divertisment. Crizele consecutive ne-au adus mari provocări, dar am acumulat lecţii importante iar principalul câştig a fost, că am învăţat să mizăm pe tehnologie pentru un plus de eficienţă. Am preluat soluţii şi concepte inovatoare pentru a construi un centru urban modern, adaptat noilor standarde de confort şi stilurilor de viaţă contemporane. Bunăstarea oamenilor şi dezvoltarea de comunităţi sunt principalele repere ale ultimei etape de dezvoltare, până la finalizarea lucrărilor, în anul 2025”, spune Daniela Kasper.

Extins pe 8% din suprafaţa oraşului Braşov, ansamblul de locuinţe Coresi Avantgarden este protejat de perdele verzi şi înviorat de un sistem de parcuri interioare, este străbătut de piste de biciclete, locuri de joacă amenajate, restaurante, şcoli, centre medicale, zone administrative şi spaţii comerciale. Sectorul Life Upgraded, cel mai nou segment al cartierului Coresi, aflat încă în construcţie, a fost în totalitate redefinit de crizele ultimilor ani. Evoluţia preţului energiei a impus o reexaminare atentă a întregului concept privind încălzirea imobilelor şi prepararea apei calde, proces urmat de investiţii semnificative în reproiectarea sistemului, potrivit standardelor actuale.

Mediul este un obiectiv prioritar pentru Grupul Kasper, într-o strategie care vizează diverse teme comunitare, de la colectarea selectivă, reciclare şi gestionarea deşeurilor. În acest fel, Coresi se încadrează în cele mai noi standarde ale oraşelor sănătoase, punctând maxim la o întreaga categorie de indicatori, cum ar fi calitatea urbană, rezilienţa, eco-durabilitatea, mobilitatea, conectivitatea şi capacitatea de a susţine vecinătăţi şi conexiuni umane sau înaltă calitate arhitecturală.

Piaţa imobiliară, în era expansiunii digitale

Lumea traversează,  o suită de “situaţii fără precedent”, o eră care refuză să se încheie, antrenând tot felul de îngrijorări, legate de mediu, de criză economică sau, în general, de perspectiva unui viitor incert. Contribuie la impresia de vârtej şi ceea ce a fost numit cea de-a patra revoluţie industrială – un aparent punct de macaz cu schimbări în cascadă, aduse de inteligenţa artificială, tehnologiile blockchain şi robotică, printre multe altele. Sectorul imobiliar rămâne foarte sensibil la toate acestea, nu doar pentru că nebunia costurilor fluctuante se regăseşte fie în preţul locuinţelor, fie în seismele contabile, ci mai ales pentru că regulile se schimbă din mers: ce e vechi devine foarte vechi, iar noul mai are nevoie de timp să se cristalizeze.

Mulţi se tem că viitorul ar putea aduce provocări deocamdată greu de anticipat, ceea ce îi îndeamnă fie la, hazard, fie la prudenţă. “Probabil că e o ” îndrăzneala” din partea unor dezvoltatori să-şi imagineze că pot rentabiliza  renunţând la anumite standarde actuale de locuire şi o iluzie ideea că s-ar putea  practica în continuare aceleaşi marje de profit ca şi în trecut.

Calitatea va fi singura strategie de succes în următoarea decadă, cu atât mai mult cu cât şi cumpărătorii devin  din ce în ce mai educaţi, informaţi şi interesaţi de detaliile tehnice ale unei locuinţe înainte de a o achiziţiona. Greşeala de a cumpăra la calitate  inferioară, va fi plătită pe termen lung. Într-un context cu o asemenea dinamică, munca noastră devine o misiune, pe care ne-o asumăm cu responsabilitate, creativitate şi competenţă. Anticipând provocările viitorului, angrenăm resurse şi întregul nostru capital de experienţă pentru dezvoltarea continuă a performanţelor ansamblurilor rezidenţiale pe care le construim. Ştim că ceea ce proiectăm astăzi va avea impact în următorii 10-20 de ani asupra vieţilor clienţilor noştri.”, spune Daniela Kasper.

Investiţii pentru o societate durabilă

Kasper Development se numără printre companiile imobiliare evaluate drept stabile de ultimele studii şi printre puţinele care şi-au continuat dezvoltarea în perioada de criză. “Creştem organic, în strâns parteneriat cu comunitatea din care facem parte şi ne adresăm din perspectiva competenţei noastre, nevoilor cu care aceasta se confruntă. Fiecare reuşită ne-a motivat să dăruim, sa ne angajam  social şi să fim mai motivaţi să ne implicăm în procesele de schimbare, care ar putea  îmbunătăţi viaţa oamenilor şi a comunităţii”, spune Daniela Kasper.

În strânsă legătură cu dezvoltarea economică, Kasper Development şi-a reafirmat angajamentul social, integrând în strategiile sale teme critice şi implicându-se în procesele de schimbare. Unui dezvoltator îi este, probabil, cel mai la îndemână să construiască sau să pună spaţii construite la dispoziţia celor care se implică în viaţa comunităţii. Din această serie, găzduirea unui grup de 250 de refugiaţi ucraineni pe o perioadă de un an, încă de la începutul conflictului de la graniţele României, a fost, probabil, cel mai complex proiect de susţinere şi inserţie socială în care s-a angajat compania. De-a lungul timpului, însă, Kasper Development s-a implicat în diverse iniţiative civice complexe, fie că a fost vorba de reabilitarea Secţiei de Urologie a Spitalului Tractorul din Braşov, lucrare executată exclusiv din fonduri proprii şi finalizată în octombrie 2018, fie de susţinere a educaţiei, a categoriilor vulnerabile sau a performanţei sportive.

“Suntem un partener de încredere pentru clienţii noştri, pentru colaboratorii noştrii şi pentru comunitate. Proiectele mari necesită o abordare holistică, cu implicarea mai multor  entităţi, inclusiv autorităţi publice, sectorul privat, organizaţii ale societăţii civile şi oameni. Avem experienţă şi deschidere să colaborăm în parteneriate multi-disciplinare în beneficiul oamenilor. Suntem conştienţi de rolul vital pe care îl poate juca responsabilitatea socială şi investim în proiecte cu relevanţă, în măsură să asigure rezilienţa comunităţii. Suntem din Braşov şi ne cunoaştem demult. Suntem vecini şi prieteni. Putem construi împreună viitorul. Încă de astăzi”, mai spune Daniela Kasper.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO