Info

(P) De ce să investeşti în mobilierul de grădină şi cum să îl alegi corect

(P) De ce să investeşti în mobilierul de grădină şi...

Autor: Publicitate

06.06.2023, 11:01 30

Grădina este locul în care te poţi bucura de o mulţime de activităţi distractive sau relaxante. Nu trebuie să priveşti grădina doar că pe un spaţiu verde şi atât. Aceasta poate fi o extensie a camerelor din casa ta, în special în sezonul cald. De aceea, este important să alegi mobilierul de grădină potrivit pentru nevoile tale, care să îţi permită să desfăşori cât mai multe activităţi.

Iată câteva activităţi în aer liber pentru care merită să alegi mobilierul de exterior potrivit:

Sesiuni de lectură

Cititul poate fi o activitate cu adevărat relaxantă, în special atunci când o faci în aer liber, în zilele calde de primăvara sau în serile răcoroase de primăvara. Grădina ta poate fi locul perfect pentru a te bucura de o carte bună, alături de un cocktail, o limonadă sau un smoothie. Pentru a citi confortabil, ai nevoie de un mobilier de grădină care să te îndemne la relaxare.

Poţi opta pentru un scaun de grădina din ratan, pe care să îl decorezi cu perne pufoase şi confortabile. De asemenea, mai poţi alege scaune de grădina din bambus sau din lemn, pe care să le decorezi cu perne sau salteluţe de exterior. Un set de terasă cu canapele este de asemenea o idee bună, mai ales dacă vei avea companie.

Mese copioase alături de cei dragi

Sezonul cald este perfect pentru terase, preparate fresh şi băuturi gustoase. Atunci când ai propria ta grădină, terasa poate fi chiar la tine acasă. Dacă îţi doreşti să organizezi mese cu prietenii şi familia, ai nevoie de un mobilier potrivit pentru a servi prânzul sau cina. Poţi opta pentru scaune de grădină confortabile, din ratan, lemn sau aluminiu, dar şi de o masă care să se potrivească cu acestea. Alege un set de cel puţin 6 scaune de grădină, astfel încât să poţi servi masa pentru mai multe persoane în acelaşi timp.

Munca remote în aer liber

Lucrul de acasă a devenit normalitate în foarte multe domenii, dar acest lucru nu se aplică doar la job. Fie că vrei să faci cursuri online, să lucrezi la proiecte personale sau să desfăşori activităţi în regim freelance, biroul de acasă trebuie să fie unul primitor, care să îţi ofere inspiraţie şi putere de concentrare. În sezonul cald îţi poţi muta biroul în grădină, însă ai nevoie de un mobilier care să îţi permită să lucrezi comod. Alege un scaun nu foarte jos, care să îţi permită să păstrezi o poziţie corectă a corpului, iar dacă acesta este prea rigid, foloseşte perne pentru a sta mai confortabil. Nu te baza pe faptul că vei ţine laptopul în braţe, ci alege o masă potrivită, care să îţi servească drept birou.

Plajă la tine acasă

Vacanţă la mare sau distracţia la piscină înseamnă mai mult timp pentru plaja. Dacă îţi pare rău că nu poţi ajunge la plajă atât de des precum ţi-ai dori, trebuie să ştii că te poţi bucura de soare şi la tine în grădină. Achiziţionează câteva şezlonguri cu salteluţe pufoase, pe care să te poţi relaxa alături de prieteni sau familie în zilele pline de soare. Bineînţeles, poţi să adaugi şi o piscină gonflabilă sau un jacuzzi în acest decor, pentru momentele în care ai nevoie să te răcoreşti.

Nu uita că ai nevoie şi de o măsuţă de mici dimensiuni pentru exterior. Astfel, vei putea servi gustări, cocktail-uri, sucuri sau alte băuturi gustoase în timp ce te bucuri de soare şi vreme bună. Bineînţeles, asigură-te şi că faci plajă responsabil, la orele potrivite şi că foloseşti crema cu factor de protecţie solară.

Ca să ai parte de cât mai multe activităţi în aer liber, în propria grădină, trebuie să ai posibilitatea de a le desfăşura comod. În funcţie de activităţile pe care vrei să le desfăşori în grădină, alege să investeşti în mobilierul de exterior potrivit. De asemenea, asigură-te că ai suficient spaţiu de depozitare pentru a proteja mobilierul de vremea rea în sezonul rece sau atunci când plouă abundent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO