Info

(P) Detergenţii de rufe pudră concentraţi – O iniţiativă pentru a reduce impactul asupra mediului

(P) Detergenţii de rufe pudră concentraţi – O...

Autor: Publicitate

05.07.2023, 11:00 3374

Uniunea Română a Producătorilor de Cosmetice şi Detergenţi (RUCODEM) a lansat Proiectulprivind Eficienţa Resurselor Produselor din domeniul detergenţilor de rufe pudră în România - PREP P RO, prin care doreşte să contribuie la reducerea impactului asupra mediului şi la un consum sustenabil. Iniţiativa propune dezvoltarea şi încurajarea deprinderilor consumatorilor români către modele mai durabile în domeniul spălării rufelor, cu detergenţi pudră mai concentraţi.

Mai puţine resurse folosite

Fabricarea şi utilizarea detergenţiilor de rufe pudră implică utilizarea de resurse (materii prime, energie, apă s.a.). O abordare sustenabilă în această industrie implică şi o utilizarea raţională şi eficientă a acestor resurse valoroase. Formulele detergeţilor pudră mai concentraţi conduc la utilizarea mai eficientă a ingredientelor active  şi prin aceasta la reducerea impactului asupra mediului. Folosirea unei cantităţi mai mici de produs pentru a spăla aceeaşi cantitate de rufe, cu aceeaşi calitate a rezultatelor finale, conduce la ambalaje mai mici si astfel sunt utilizate mai puţine materiale de ambalare – implicit rezultând mai puţine deşeuri menajere – pe lângă eficientizarea transporturilor.

Impact pe termen lung şi responsabilitate faţă de mediu

Iniţiativa RUCODEM are ca scop reducerea cantităţii de ingrediente folosite şi a cantităţii de deşeuri din ambalaje, ducând la eficientizarea transportului – toate acestea în final contribuind, pe termen lung, la reducerea emisiilor de CO2.

Cu ajutorul consumatorilor, iniţiativa poate conduce la reducerea impactului detergenţilor de rufe pudră asupra mediului. Prin campania aflată în curs de desfăşurare prin intermediul canalelor TV şi media, consumatorii sunt informaţi şi încurajaţi să urmărească instrucţiunile de dozare pentru detergenţii de rufe pudră mai concentraţi, urmându-se astfel o abordare durabilă faţă de mediu. Cu o mică adaptare a obiceiurilor lor de spălare, consumatorii vor contribui la micşorarea impactului asupra mediului în contextul în care conştientizarea publicului cu privire la problemele de mediu a crescut semnificativ în ultimii ani, iar consumatorii sunt din ce în ce mai interesaţi de produsele sustenabile.

Termenul limită pentru aderarea la proiectul PREP PRO a fost stabilit pe 28 februarie 2023, moment în care mai multe companii au decis să participe la această iniţiativă (pentru mai multe detalii despre iniţiativa PREP P RO vă rugăm să vizitaţi pagina web de descriere a RUCODEM, disponibilă aici). Cu toate acestea, deşi termenul limită pentru aderarea la iniţiativa voluntară PREP P RO a trecut, acest lucru nu ar trebui să împiedice alte companii de pe piaţa românească să urmărească abordări durabile ale detergentului de rufe pudră de uz casnic pentru a reduce impactul asupra mediului al unor astfel de produse.

Organizaţiile care au aderat la proiectul iniţiat de RUCODEM şi-au luat angajamentul de a contribui, prin cercetare şi dezvoltare, la o îmbunătăţire continuă a impactului pe care produsele lor o au asupra mediului.

Proiectul PREP P RO este o iniţiativă voluntară similară celei lansate de A.I.S.E. (Asociaţia Internaţională pentru Săpunuri, Detergenţi şi Produse de întreţinere – www.aise.eu) în domeniul detergenţilor de rufe pudră universali utilizaţi în gospodăriile din Europa (PREP-P3) şi desfăşurată la nivelul mai multor ţări din UE, alături de Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia. Din calculele şi analizele experţilor A.I.S.E., iniţiativa PREP-P3 a generat o serie de beneficii asupra mediului, care se estimează că vor fi vizibile şi în urma implementării proiectului similar lansat de RUCODEM în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO