Info

(P) Eşti gata să-ţi câştigi independenţa energetică şi să îţi controlezi costurile cu energia?

(P) Eşti gata să-ţi câştigi independenţa...

Autor: Publicitate

25.10.2022, 08:00 1398

Un grad cât mai ridicat de independenţă energetică pentru orice companie reprezintă un deziderat major.

Anul 2022 este caracterizat de inflaţie, tensiuni geopolitice şi o creştere generalizată a costurilor operaţionale. Într-un mix nefavorabil de circumstanţe naţionale, europene şi globale, costul facturilor la energie are un grad ridicat de impredictibilitate, cu impact major asupra companiilor care pun economia în mişcare.

Însă, criza costurilor generează în premieră şi o oportunitate pentru cei care vizează reducerea consumului de energie din reţea şi o libertate mai mare de a planifica, de a investi şi de a inova în business-ul românesc, mai ales pentru antreprenorii care vor să construiască business-uri mai sustenabile şi să reducă rapid amprenta de carbon.

Companiile au posibilitatea de a-şi produce pe cont propriu necesarul de energie, prin intermediul centralelor fotovoltaice, iar contextul anului 2022 este pe deplin favorabil punerii în practică a acestei oportunităţi.

Tehnologia a evoluat accelerat, iar echipamentele care compun soluţia unei centrale electrice fotovoltaice şi sunt mult mai accesibile faţă de acum 10 ani. Calculele arată un preţ aproape înjumătăţit astăzi atunci când vine vorba despre rentabilitatea unei astfel de investiţii.

Timpul de recuperare pentru această investiţie a ajuns în prezent la maximum 5 ani. Totodată, legea prosumatorului îi permite unei companii să beneficieze de compensarea energiei consumate prin debitarea surplusului în reţea.

Nu în ultimul rând, companiile au ocazia de a-şi reduce impactul asupra mediului. Spre exemplu, sistemele fotovoltaice instalate prin intermediul soluţiilor E.ON PV Prosumer contribuie deja la reducerea emisiilor anuale de dioxid de carbon cu circa 3.000 de tone.

 

De unde încep?

Dacă un antreprenor sau un manager alege să realizeze un astfel de proiect pe cont propriu, trebuie să ştie că instalarea unei capacităţi energetice necesită acreditare din partea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, atât pentru companie, cât şi pentru angajaţii cu care desfăşoară această activitate.

Mai mult, neavând experienţă şi cunoştinţe temeinice în domeniu, trebuie să fie extrem de atent la soluţiile tehnice pe care le alege, întrucât de cele mai multe ori apar dificultăţi în identificarea echipamentelor potrivite.

Când porneşti la drum pe cont propriu întregul proces poate fi unul extrem de dificil şi chiar descurajator pe alocuri, de la evaluarea prin care treci din punct de vedere juridic şi energetic şi până la stabilirea soluţiei tehnice, implementarea, recepţia şi punerea în funcţiune.

De aceea, experţii au creat soluţia E.ON PV Prosumer, o soluţie la cheie care să ajute mediul de business românesc să obţină o reducere a costurilor cu energia, un grad ridicat de independenţă energetică, dar şi o reducere a amprentei de carbon.

Această soluţie îţi permite instalarea unor capacităţi de până la 400 kWh şi îţi reduce costurile cu energia cu până la 30%. Asta se traduce în final prin fluxuri de numerar mai bune şi o profitabilitate mai ridicată a companiei.

Totodată, soluţia E.ON PV Prosumer ia de pe umerii antreprenorilor şi managerilor din România povara unui parcurs tehnic şi legislativ anevoios, oferind concomitent sprijin şi cunoştinţe la cel mai înalt nivel, de la proiectare, finanţare, până la punere în funcţiune şi mentenanţă.

Pentru că E.ON înţelege că fiecare business este valoros, dar unic în felul său, soluţia oferită este şi personalizată pe profilul fiecărui consumator în parte, în funcţie de nevoile sale şi de industria din care face parte.

 

De ce să aleg E.ON?

Partenerii în care poţi avea încredere şi pe care te poţi baza pe termen lung sunt extrem de valoroşi în business, mai ales într-o piaţă în care apar tot mai mulţi furnizori de soluţii, dar nu toţi livrează la aceeaşi calitate.

Fiecare manager sau antreprenor ştie ce înseamnă un partener de încredere, îţi este alături de la începutul unui proiect şi după finalizarea acestuia.

E.ON a trecut cu brio testul timpului şi al calităţii soluţiilor oferite, iar pentru acest lucru stau mărturie proiectele de succes implementate până acum în economia locală şi nu numai.

Dacă alegi să apelezi la soluţiile E.ON, trebuie să ştii că vei avea o persoană dedicată nevoilor tale încă de la primul contact cu E.ON, adică un specialist cu care poţi crea o legătură strânsă şi de lungă durată şi care va înţelege foarte bine profilul companiei tale.

Astfel, tu vei avea timp să îţi gestionezi business-ul, să dezvolţi şi să aduci plus-valoare acolo unde este nevoie de tine, în timp ce specialistul E.ON va simplifica întregul proces şi va prelua de pe umerii tăi această povară.

De la întocmirea documentaţiei şi până la punerea în funcţiune vei şti că ai mereu o persoană de încredere pe care te poţi baza şi a cărei singură preocupare este de a livra ce este mai bun pentru afacerea ta.

Mai mult, oferta E.ON PV Prosumer vine şi cu posibilitate de finanţare pentru realizarea proiectului, un aspect cu atât mai important într-o perioadă în care gestionarea cash-flow-ului este o provocare în sine.

Vei avea acces la echipele specializate ale unei companii de încredere, iar vizibilitatea ta asupra proiectului va fi una totală. Recuperarea investiţiei este bazată pe calcule făcute încă din prima fază a proiectului.

În ceea ce priveşte identificarea echipamentelor şi implementarea proiectului, E.ON asigură panouri fotovoltaice de calitate superioară, precum şi profesionişti specializaţi pe partea tehnică.

Operarea şi mentenanţa sunt oferite de E.ON, la cererea clientului, în timp ce vei avea acces şi la servicii de garanţie post punere în funcţiune.

Tu ce mai aştepţi? Eşti gata să-ţi reduci costurile cu energia şi impactul asupra naturii? Eşti pregătit să recapeţi controlul asupra facturilor tale cu ajutorul unui furnizor de încredere?

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO