• Leu / EUR4.9132
  • Leu / GBP5.8083
  • Leu / USD4.8027
Info

(P) Evergent Investments susţine Olimpiada Naţională de fizică

(P) Evergent Investments susţine Olimpiada Naţională de fizică

Autor: Publicitate

11.04.2022, 11:35 3145

Bacăul găzduieşte Olimpiada Naţională de Fizică, în perioada 10-15 aprilie 2022. Competiţia, aflată la ediţia 56, aduce laolaltă toată elita fizicienilor români: academicieni, cadre didactice universitare şi preuniversitare, profesori şi 464 de elevi din toată ţara, cu sprijinul EVERGENT Investments ca sponsor principal, un susţinător al excelenţei în educaţie, Aerostar, Dedeman, Barrier, Chimcomplex, Agricola, BCR şi Sephard Market.

Judeţul Bacău va fi reprezentat la Olimpiada Naţională de Fizică de 7 elevi, respectiv doi de la Şcoala Gimnazială nr. 10 Bacău (la clasa a VI-a), unul de la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu” Bacău (la clasa a VII-a), doi de la Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir” Oneşti (la clasa a IX-a) şi doi de la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu” Bacău (la clasa a X-a). 

„Înzestrarea nativă împreună cu excelenţa generată de aceşti copii dornici să performeze sunt unele dintre cele mai puternice instrumente pe care le are România în demersul ei de a progresa. Suntem conştienţi de nevoile societăţii româneşti, prin urmare misiunea noastră este de a susţine educaţia şi a descoperi copiii talentaţi pe care-i sprijinim în parcursul lor către excelenţă. Implicarea noastră în educaţie este o investiţie pe termen lung în viitorul întregii comunităţi”, a declarat Claudiu Doroş, Preşedinte Director general EVERGENT Investments.

„Pentru judeţul Bacău este onorantă postura de gazdă a Olimpiadei Naţionale de Fizică, un eveniment marcant pentru elita elevilor din întreaga ţară. Esenţa ştiinţelor este mai tot timpul o provocare pentru «spectatorii» ce recunosc implicaţiile crescânde ale învăţării asumate, dar mai ales pentru performeri, pentru olimpici. În condiţiile reîntoarcerii post-pandemice la ceea ce e valoros în formarea copiilor şi tinerilor, la ceea ce insuflă motivarea acestora pentru competitivitate, desfăşurarea Olimpiadei confirmă faptul că elevii noştri nu ezită a-şi testa limitele atunci când aleg să facă performanţă”, a declarat prof. Ana-Maria Egarmin, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău.

Olimpiada va avea deschiderea oficială duminică, 10 aprilie 2022, începând cu ora 17.00, la la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău şi va continua luni cu probele experimentale, marţi cu probele teoretice (la Colegiul Naţional „Ferdinand I” – pentru nivel liceal şi la Şcoala Gimnazială „Al.I.Cuza” – pentru nivel gimnazial) şi miercuri cu rezolvarea contestaţiilor. Joi, 14 aprilie 2022, tot la Colegiul Naţional „Ferdinand I” din Bacău, va fi şi etapa de baraj pentru selecţia lotului lărgit al României, care ne va reprezenta ţara la Olimpiada Internaţională de Fizică la Minsk, Belarus, în perioada 10-18 iulie 2022.

Olimpiada Naţională de Fizică 2022 se va încheia vineri, 15 aprilie, cu festivitatea de premiere, ce va avea loc la Centrul de Afaceri şi Expoziţii Bacău.

Organizatorii evenimentului sunt Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, Asociaţia „Societatea Profesorilor de Fizică Sophys” Bacău, Colegiul Naţional „Ferdinand I” Bacău şi Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” Bacău, având ca parteneri, Consiliul Judeţean Bacău, Primăria Municipiului Bacău şi Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9132
Diferență: 0,1672
Ieri: 4.9050
Azi: 4.8027
Diferență: 0,2547
Ieri: 4.7905
Azi: 5.8083
Diferență: -0,0103
Ieri: 5.8089
Azi: 5.0576
Diferență: 0,5687
Ieri: 5.0290