Info

(P) Galaţi: Activitate susţinută în Zona Liberă

(P) Galaţi: Activitate susţinută în Zona Liberă

Autor: Publicitate

14.12.2023, 11:37 514

Oraşul de la Dunăre a devenit tot mai atractiv pentru investitori, iar o dovadă în plus este Zona Liberă ce oferă numeroase oportunităţi de business. De altfel, aici s-au încheiat nu mai puţin de 38 de contracte de concesiune şi 11 de închiriere.

După o perioadă grea în care Galaţiul părea ocolit de noile investiţii, lucrurile s-au schimbat radical în ultimii ani, iar piaţa muncii a devenit tot mai dinamică. Şi asta pentru că investitorii au început să privească foarte atent la ceea ce se întâmplă la Galaţi, iar de aici până la acţiune nu a fost decât un pas. Spre exemplu, chiar în această perioadă în Zona Liberă au sosit noi echipamente pentru viitoarea fabrică de ulei, iar asta va însemna producţie şi noi locuri de muncă.

„Continuă livrările de echipamente şi materiale pentru construcţia fabricii de ulei din Zona Liberă Galaţi.  A treia tranşă de transporturi grele cu diverse componente necesare instalaţiilor de producere şi rafinare a uleiului comestibil a fost deja descărcată în depozitele aflate în regim de zona liberă. S-a ajuns, astfel, la un nivel de 70% din necesarul de materiale şi componente pentru demararea primei faze de realizare a investiţiei”, au anunţat reprezentanţii Zonei Libere Galaţi.

Mai mult, aici ar urma să fie realizată şi o fabrică pentru asamblarea de componente electronice.

De altfel, în Zona Liberă sunt în acest moment nu mai puţin de 38 de contracte de concesiune şi 11 de închiriere. Iar alte două concesiuni urmează să fie parafate în luna decembrie.

Şi nici nu este de mirare, în condiţiile în care Zona Liberă oferă numeroase facilităţi investitorilor, inclusiv privind exceptări de la taxe vamale şi TVA.

Mai mult, în Zona Liberă sunt aproape de încheiere lucrările pentru extinderea liniilor ferate cu ecartament larg. Este vorba despre un proiect cu fonduri europene girat de Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi ce are ca parteneri Portul Bazinul Nou şi Zona Liberă.

Toate acestea conduc la consolidarea poziţiei Galaţiului în domeniul economic.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO