Info

(P) Informare acţionari – consolidare valoare nominală

(P) Informare acţionari – consolidare valoare nominală

Autor: Publicitate

25.07.2022, 07:00 645

BANCA TRANSILVANIA S.A. informează acţionarii că data de 29 august 2022 este data plăţii pentru compensarea fracţiunilor de acţiuni rezultate ca urmare a finalizării operaţiunii de consolidare, care se va realiza în temeiul Hotărârii Adunării Extraordinare a Acţionarilor din data de 28.04.2022.

Preţul instrumentului stabilit de AGEA este de 2,5273 lei/acţiune şi, având în vedere consolidarea valorii nominale de la 1 la 10 lei, preţul compensării fracţiilor este de 25,273 lei, sens în care compensarea efectivă va respecta următoarea formulă:

Valoarea compensării = Preţul compensării fracţiilor (25,273 lei) x Fracţia rezultată.

Prin aceeaşi hotărâre AGEA s-a aprobat data de înregistrare ca fiind 17 august 2022 şi ex-date – 16 august 2022.

Plăţile reprezentând contravaloarea fracţiilor rezultate, cuvenite acţionarilor se vor realiza conform informaţiilor publicate pe site-ul Băncii Transilvania, Secţiunea AGA 2022, Subsecţiunea Informaţii privind consolidarea valorii nominale a acţiunilor TLV, în conformitate cu prevederile legale aplicabile.

Aducem la cunoştinţa acţionarilor că, în conformitate cu modificările legislative la nivelul pieţei de capital, în cazul în care rezultă fracţiuni de instrumente financiare ca urmare a aplicării algoritmului pentru calculul numărului de acţiuni cuvenite ca urmare a consolidării, rotunijirea numărului acţiunilor se va face în jos, la valoarea mai mică. În cazul în care acţionarul este reprezentat de către mai mulţi Participanţi (societăţile de brokeraj de acţiuni) şi/sau figurează cu acţiuni înregistrare atât în Secţiunea 1 (la Depozitarul Central) cât şi în Secţiunea 2 (la mai multe societăţi de brokeraj de acţiuni), noile acţiuni se vor acorda pro rata şi rotunjirea la valoarea mai mică se va face în raport cu fiecare pachet de acţiuni identificat conform celor menţionate anterior şi nu raportat la totalul acţiunilor deţinute de către acţionar. Pe cale de consecinţă, pentru a evita eventualele operaţiuni de rotunjire ca urmare a consolidării, în acord cu prevederile legale aplicabile, recomandarea adresată acţionarilor este de a se asigura că, până în data de 15 august 2022 inclusiv (data anterioară ex-date), portofoliile pe care le deţin să fie unificate, fie în Secţiunea 1, fie la un singur participant, şi, indiferent de situaţie, acestea să fie un număr divizibil cu 10.

De asemenea, acţionarii care, în urma operaţiunii de consolidare, ar urma să nu beneficieze de alocarea unui număr întreg de acţiuni, pot tranzacţiona din propria iniţiativă, până în data de 15 august 2022 inclusiv (data anterioară ex-date), un număr de acţiuni cu simbol TLV care să le asigure alocarea, în urma operaţiunii de consolidare, a unui număr întreg de acţiuni. Precizăm totodată că acţionarii care vor avea un număr mai mic de 10 acţiuni, ulterior datei de 15 august 2022, vor pierde calitatea de acţionar al emitentului ca urmare a finalizării operaţiunii de consolidare, urmând a fi compensaţi corespunzator pentru fracţia astfel rezultată.

Procesele indicate mai sus pot fi realizate doar de catre acţionar conform deciziei proprii, emitentul nefiind implicat în acest demers de tranzacţionare de acţiuni în nici o calitate.

În vederea informării acţionarilor în mod adecvat,  vă aducem la cunoştinţă că a fost publicată procedura BT de plată a contravalorii fracţiilor rezultate ca urmare a operaţiunii de consolidare pe website-ul băncii (www.bancatransilvania.ro), la Secţiunea AGA 2022, Subsectiunea Informatii privind consolidarea valorii nominale a actiunilor TLV, putând fi astfel accesată de către toţi cei interesaţi. Aceasta conţine toate detaliile privind modalităţile de plată a fracţiei rezultate.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO