Info

(P) Mai mult decât un birou, un sens

Autor: Publicitate

02.02.2022, 17:26 176

Interviu cu Ionica Ion, Director financiar şi de operaţiuni Novo Nordisk România

 

  1. Ce v-a determinat să vă mutaţi sediul în clădirea Ţiriac Tower - una dintre cele mai noi clădiri de birouri din inima oraşului? 

Am luat decizia de a identifica un spaţiu care să găzduiască noul birou Novo Nordisk România la începutul anului 2020. Am avut mai multe criterii de selecţie, însă cel decisiv a fost legat de compatibilitatea cu acţiunile noastre în zona sustenabilităţii, astfel încât să capete un sens mai mare decât un simplu spaţiu de lucru.

Novo Nordisk are la nivel global o strategie menită să conducă la un impact zero asupra mediului, care se numeşte Circular for zero şi care vizează să transforme economia circulară în realitate. Aceasta se traduce în provocarea de a găsi soluţii de a crea ambalaje pentru medicamentele noastre care pot fi reciclate sau reutilizate, de a ne remodela activitatea pentru a minimiza consumul şi risipa şi de a lucra cu furnizori care împărtăşesc acelaşi obiectiv. 

La nivel local am avut mai multe iniţiative în sfera sustenabilităţii. Aş menţiona acţiunile direcţionate spre reîmpădurire – spre exemplu ne mândrim că plantăm un nou copac cu ocazia fiecărei zi de naştere a unui angajat, vorbind de o mică pădure Novo Nordisk. De asemenea, avem o politică de maşini care încurajează folosirea de maşini electrice şi hibride şi ne dorim sa ajungem la o flotă exclusiv electrică până în anul 2030.

În acest context am făcut alegerea să ne mutăm în clădirea Ţiriac Tower, din apropierea Pieţei Victoriei, o construcţie „verde” certificată LEED Platinum şi Well Health-Safety, axată pe folosirea eficientă a resurselor: consumul optimizat de energie, utilizarea eficientă a apei, materialele folosite, resursele şi calitatea mediului interior, soluţiile de iluminat LED şi 98% din zona ocupată a clădirii cu vedere direct către exterior. În plus, parcarea este dotată cu staţii de încărcare pentru maşini electrice, susţinând prioritatea noastră în acest domeniu.

 

  1. De ce aţi ţinut cont în amenajarea noului sediu Novo Nordisk?

Proiectarea biroului Novo Nordisk a început în luna mai 2020, în plină perioadă de pandemie, de aceea cea mai mare provocare a fost crearea unui spaţiu care să respecte nevoile sociale actuale, într-o perioadă în care spaţiile de lucru erau într-o continuă transformare.

Designul şi modul de utilizare gândite pentru noul birou Novo Nordisk pun accent pe sustenabilitate, în linie cu strategia Novo Nordisk de impact zero asupra mediului, iar materialele folosite sunt naturale: textile din lână, lemn natural, plante naturale şi stabilizate etc. În plus, produsele de mobilier folosite sunt la cele mai înalte standarde, realizate din materiale reciclate şi sunt, la rândul lor, în mare măsură reciclabile la sfârşitul ciclului de viaţă.

Noul sediu Novo Nordisk a fost proiectat şi amenajat pornind de la nevoile angajaţilor, cu spaţii multifuncţionale şi personalizate şi aducând natura în interior prin numeroase plante distribuite generos în întreg biroul.

 
  1. Ce înseamnă flexibilitate în contextul utilizării noului birou şi al contextului pandemic actual?

Ne-am dorit să oferim un spaţiu confortabil colegilor, adaptat nevoilor lor şi perioadei pe care o traversăm. Aceasta s-a tradus într-un mix între birouri individuale şi spaţii de lucru în comun, într-un cadru de utilizare flexibilă, care să ne permită să construim mai departe pe bunele practici pe care le-am câştigat în ultimii ani de pandemie.

Novo Nordisk are o politică flexibilă de lucru, care permite posibilitatea de a îmbina lucrul la birou cu cel la distanţă, în funcţie de activităţi şi deciziile la nivel de departament. În ceea ce priveşte spaţiul de lucru, atât birourile individuale cât şi cele din open space pot fi rezervate online de orice coleg, în funcţie de disponibilitate.  

Biroul Novo este astfel o platformă fizică în care ne reconectăm şi ne consolidăm ca echipă, în care avem tot confortul pentru a face performanţă, dar care ne oferă şi un plus de semnificaţie socială, prin acest pilon puternic de sustenabilitate care este omniprezent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO