Info

(P) Maschio Gaspardo răscumpără acţiunile minoritare deţinute de Finest la Maschio Gaspardo România

(P) Maschio Gaspardo răscumpără acţiunile minoritare...

Autor: Publicitate

25.02.2022, 07:00 204

Societatea financiară pentru internaţionalizarea nord-estului Italiei rămâne parte activă a proiectului în calitate de partener financiar, printr-o finanţare externă directă, menită să dea un nou impuls dezvoltării fabricii din România.

Maschio Gaspardo a finalizat răscumpărarea acţiunilor Maschio Gaspardo România deţinute de Finest S.p.A. (în procent de 25%). În acelaşi timp, Maschio Gaspardo România a aprobat o majorare de capital de 500.000 EUR subscrisă de Finest, care deţine acum o cotă reziduală de 2,2%.

În plus, Finest S.p.A. şi-a confirmat rolul strategic în susţinerea companiilor din nord-est, în cadrul internaţionalizării, prin acordarea unui împrumut pe 5 ani către Maschio Gaspardo România în valoare de 2.500.000 EUR, care va fi utilizat pentru dezvoltarea fabricii şi pentru optimizarea ulterioară a standardelor de producţie şi a calităţii produselor.

În 2003, Maschio Gaspardo a construit o unitate de producţie în oraşul Chişineu-Criş (Arad), iar astăzi, 19 ani mai târziu, compania este principalul producător de utilaje agricole din ţară. Fabrica, care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 26.000 de metri pătraţi acoperiţi, cu o producţie de peste 5.000 de unităţi pe an şi cu peste 400 de angajaţi, este dedicată producţiei de maşini agricole pentru lucrări minime, pluguri şi prese de balotat rotunde.

România are o importantă vocaţie agricolă şi, în special în judeţul Arad, un nivel ridicat de know-how în domeniul tehnologiilor de producţie şi prelucrare a metalelor. În plus, Aradul este strategic din punct de vedere logistic pentru zone precum Rusia şi Ucraina, unde sunt livrate cele mai multe dintre utilajele produse în fabrica din România. În fapt, fabricile din străinătate ale Maschio Gaspardo, care sunt prezente şi în China şi India, nu s-au născut din dorinţa de delocalizare, ci de extindere a pieţelor care sunt foarte competitive cu producătorii locali.

Investiţiile realizate cu sprijinul atât al Finest S.p.A., cât şi al băncii româneşti Exim Bank vizează creşterea capacităţii de producţie cu aproximativ 20%. A fost realizată o extindere importantă a suprafeţei acoperite de aproximativ 5.700 m2, precum şi achiziţionarea de noi echipamente bazate pe cele mai recente tehnologii. Aceste active sunt funcţionale pentru creşterea capacităţii de producţie şi sunt fundamentale pentru a garanta standardele ridicate de aprovizionare a unei pieţe din ce în ce mai exigente, cum este cea agricolă.

„Acest proiect ne va permite să consolidăm aparatul de producţie, îmbunătăţind şi mai mult propunerea actuală pe care sediul din Chişineu-Criş este capabil să o ofere”, afirmă Andrea Maschio, preşedinte al Maschio Holding şi vicepreşedinte al Maschio Gaspardo. ”Inovarea şi modernizarea instalaţiilor sunt necesare pentru a fi prezenţi pe piaţă cu instalaţii de ultimă generaţie pentru a răspunde nevoilor clienţilor noştri din întreaga lume.”

„Extinderea capacităţii de producţie este, de asemenea, o consecinţă a acordului semnat de Maschio Gaspardo cu New Holland Agriculture, o marcă a CNH Industrial. Un parteneriat”, subliniază Mirco Maschio, preşedintele Maschio Gaspardo, „care ne face deosebit de mândri şi confirmă standardele înalte de calitate atinse de compania noastră în ceea ce priveşte produsele şi nivelul de servicii oferite clientului final.”

 

Maschio Gaspardo este un actor mondial în producţia de utilaje pentru cultivarea solului, însămânţare, fertilizare, tratare a culturilor, întreţinere a spaţiilor verzi şi cosirea fânului. Fondată în Campodarsego (PD) în 1964 de fraţii Egidio şi Giorgio Maschio, Maschio Gaspardo are 2000 de angajaţi la nivel mondial în 8 unităţi de producţie, dintre care 3 în străinătate - China, India şi România - şi în 13 filiale comerciale (Italia, Franţa, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, Africa de Sud, China, India şi România). Maschio Holding este acţionarul majoritar, împreună cu Friulia Finanziaria FVG şi Veneto Sviluppo S.p.A.

Biroul de presă Maschio Gaspardo:

Francesca Carollo

carollofrancesca@gmail.com 348 2348048

Francesca Sironi

fra.sironi1@gmail.com 331 6075376

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO