Info

(P) Nu uita să-ţi cureţi maşina de spălat

(P) Nu uita să-ţi cureţi maşina de spălat

Autor: Publicitate

03.01.2024, 13:14 62

Ai petrecut ultima perioadă în căutarea unei maşini de spălat rufe ieftine? Dacă da, atunci probabil că te-ai gândit la un aspect destul de important - ştii să o cureţi? Eşti familiarizat cu mirosul neplăcut al maşinii de spălat sau a petelor care apar pe haine de la anumite depuneri de reziduuri, de aceea, curăţarea maşinii de spălat este o rutină pe care trebuie să o practici.

Interiorul ei poate fi un teren de reproducere a germenilor, chiar şi atunci când sarcina ei este să facă opusul. Ia în considerare toate articolele de zi cu zi - de la haine transpirate pentru antrenament, la lenjerie de pat, la prosoape aparent nesfârşite - pot duce la un mediu mai puţin curat. De aceea, în acest articol vei afla răspuns la cum trebuie să cureţi o maşină de spălat ieftina sau nu, şi vei primi câteva sfaturi.

Înălbitorul sau oţetul?

Înălbitorul cu clor şi oţetul alb sunt ingrediente comune de curăţare dovedite că tratează mucegaiul şi murdăria de zi cu zi. Oţetul alb este foarte acid, deci este o modalitate excelentă de a ucide acumularea nedorită de murdărie care tinde să crească într-un mediu umed. Înălbitorul, pe de altă parte, este un agent oxidant (de aceea îţi face prosoapele strălucitoare şi albe).

Când vine vorba de curăţarea unei maşini de spalat casnice, soluţia ta de curăţare depinde de problema în cauză. Dacă ai mucegai, atât oţetul, cât şi înălbitorul sunt bune, dar cel din urmă este mai eficient. Pentru a elimina mirosurile, oţetul este mai potrivit.

Unii oameni, totuşi, preferă oţetul alb, deoarece nu este la fel de dur ca înălbitorul. Cu excepţia cazului în care, bineînţeles, maşina ta a fost complet neglijată şi acum este un teren propice pentru bacterii şi germeni şi vrei un detergent puternic. În acest caz, poţi seta maşina la un ciclu normal de spălare cu apă fierbinte şi poţi adăuga un sfert de cană de înălbitor. Dacă foloseşti înălbitor, verifică manualul maşinii pentru a te asigura că este compatibil.

Care este cel mai bun mod de a curăţa interiorul?

Pentru a începe, vei avea nevoie de câteva articole uzuale de uz casnic: o sticlă cu pulverizator, oţet alb distilat, bicarbonat de sodiu, o cârpă de curăţat din microfibră şi o periuţă de dinţi veche.

Chiar dacă listă de produse de curăţare pentru o maşină cu încărcare frontală şi una cu încărcare superioară este aceeaşi, metoda de curăţare este puţin diferită.

Oamenii tind să uite să igienizeze scurgerea unei maşini. Pentru a curăţa scurgerea, asigură-te mai întâi că maşina este oprită. Apoi deconectează cu atenţie scurgerea de la ţeavă sau poate că scurgerea maşinii tale este ataşată la chiuvetă. Oricum, odată ce scurgerea este deconectată, pune-o într-o cadă sau chiuvetă goală şi lasă apa în exces să se scurgă. Verifică dacă există gunoi blocat înăuntru. S-ar putea să trebuiască să foloseşti un şarpe pentru desfundare.

Apoi înmoaie scurgerea în oţet pentru a îndepărta mucegaiul din jurul orificiului de scurgere. Pentru murdăria încăpăţânată, foloseşte o periuţă de dinţi veche cu puţin bicarbonat de sodiu. Şterge reziduurile cu o cârpă umedă.

Verifică dacă maşina are filtru, mai ales dacă ai un model mai vechi. Dacă nu ştii unde e, verifică manualul de utilizare, deoarece filtrele maşinii pot fi în mai multe locaţii, cum ar fi capătul unui furtun de scurgere, de-a lungul marginii tamburului, sub capacul agitatorului sau chiar în exterior.  Filtrul poate arăta ca o plasă sau ceva cu găuri mici pentru a prinde scame.

Cum să cureţi o maşină cu încărcare frontală?

Pentru o reîmprospătare super rapidă a maşinii, care îţi va lua mai puţin de 30 de minute, adăugă oţet alb într-o sticlă de pulverizare şi pulverizează interiorul tamburului. Şterge întregul tambur cu o cârpă din microfibră, fără a lăsa nicio suprafaţă neatinsă. Apoi, şterge garniturile de cauciuc, cunoscute şi sub numele de garnituri din jurul uşii. Pe măsură ce le ştergi, probabil vei găsi murdărie, mucegai, scame şi chiar păr.

Ce zici? Nu e uşor să-ţi cureţi maşina de spălat?

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO