Info

(P) Opt avantaje ale utilizării unui aparat de cafea modern

(P) Opt avantaje ale utilizării unui aparat de cafea modern

Autor: Publicitate

04.05.2022, 08:00 157

Bunăstarea depinde foarte mult de detaliile de zi cu zi. Acestea sunt momente plăcute şi relaxante, care produc schimbări imperceptibile, dar care au un mare impact asupra vieţii de zi cu zi. Ştiind acest lucru, fiecare îşi are propriile momente de răsfăţ.

Mulţi încep cu ceaşca de cafea de dimineaţă, unul dintre ritualurile zilnice prin excelenţă. Alţii îşi fac timp la locul de muncă pentru a lua o pauză de cafea, pentru a face plinul de energie şi a continua să meargă mai departe.

Aparatele moderne de cafea devin din ce în ce mai frecvente. Motivul este că acestea au multe avantaje faţă de cele mai vechi. Indiferent de timp sau de gust, ideea este de a avea o experienţă bună atât la prepararea băuturii, cât şi la consum. Ceea ce a devenit mai popular este utilizarea maşinilor de cafea moderne. Iată câteva dintre avantaje:

- Acestea sunt uşor de utilizat şi foarte convenabile. Paşii sunt simpli: trebuie doar să umpleţi rezervorul de apă şi rezervorul de cafea.

- Cafeaua se prepară foarte repede. Nu trebuie să vă întrerupeţi ziua de lucru pentru mai mult de 10 minute, astfel încât să nu afecteze negativ productivitatea.

- Cafeaua nu trebuie să fie pregătită în prealabil, trebuie doar să cumpăraţi capsule gata de utilizare sau, în caz contrar, un pachet care vine cu boabe de cafea sau cafea măcinată în prealabil.

- Calitatea rezultatului va depinde de cafeaua care va fi folosită. Pentru că automatizează procesul, nu trebuie să fiţi un barista pentru a obţine un rezultat bun. Tot ce trebuie să faceţi este să cumpăraţi o cafea de bună calitate.

- Unele dintre aceste aparate funcţioneazăşi pentru prepararea altor băuturi calde, cum ar fi ceaiul sau ciocolata caldă.

- Se pot prepara cantităţi mari de cafea în acelaşi timp.

- Economisiţi mult din costul ceştilor de cafea cumpărate din baruri sau cafenele, cu un rezultat similar.

- Proaspeţimea cafelei este garantată de sigiliul etanş, atât timp cât aceasta este în capsule sau măcinată, desigur.

 

Ce tip de maşină de cafea să alegeţi

Există 3 tipuri de aparate de cafea care sunt cele mai comune, cu avantajele şi dezavantajele lor. Printre acestea se numără:

 

1. Filtru de cafea

 

Funcţionarea acestuia este destul de simplă: în partea de sus se află un rezervor de apă, care va fi încălzită şi se va scurge treptat într-un rezervor de cafea măcinată aflat dedesubt. La sfârşit, amestecul cade într-o carafă şi este ţinut la cald de o placă inclusă în aparat.

Printre principalele avantaje ale acestui tip de aparat se numără: preţul său scăzut, capacitatea mare de ceşti de cafea care pot fi făcute în acelaşi timp şi faptul că apa este fiartă în timpul procesului.

Dezavantajele sunt că durează puţin până la preparare, aproximativ 10-15 minute, că este limitată la prepararea cafelei şi că filtrul trebuie curăţat atunci când este folosit din nou.

 

2. Espressor cu capsule

 

Utilizarea acestor aparate a devenit destul de populară în ultimii ani. Acestea pot fi utilizate prin simpla turnare a apei şi plasarea capsulei de cafea în compartimentele corespunzătoare. În plus, puteţi alege dacă băutura va fi caldă sau rece. Este gata într-o clipă.

Avantajele sunt evidente: sunt rapide şi uşor de utilizat, nu necesită aproape nicio curăţare, cafeaua încapsulată poate rezista luni întregi în condiţii bune, pot fi folosite pentru prepararea ceaiului sau a ciocolatei, trebuie doar să vă procuraţi capsulele.

Aceste dispozitive prezintă două dezavantaje: capsulele folosite trebuie să fie de aceeaşi marcă cu aparatul şi trebuie să fie decalcifiate la câteva luni. Procesul acestui ultim detaliu este destul de simplu, deci nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare pentru utilizator, trebuie doar să cumpăraţi o soluţie pentru aceasta, care este destul de ieftină.

 

3. Espressor cu cafea boabe sau cafea măcinată

 

Aceasta este pentru cei care caută o cafea puternică şi intensă. Acest aparat nu este la fel de intuitiv de utilizat ca celelalte, deoarece trebuie să comprimi cafeaua cu o pârghie înainte de a începe să o serveşti.

Avantajul major al acestor aparate este că prepară cafeaua în doar câteva secunde. De asemenea, permite mai multe tipuri de cafea în afară de espresso, cum ar fi Americano, macchiato şi mocca. Există chiar unele modele care permit şi capsule, ceea ce face ca prepararea să fie şi mai uşoară.

Dezavantajul acestor espressoare / aparate de cafea este că trebuie curăţate zilnic, deşi acest lucru nu este complicat. În plus, în general, acestea permit doar până la 2 ceşti de cafea, aşa că va trebui să faceţi acest proces de mai multe ori. Acestea sunt puţin mai voluminoase decât alte tipuri de aparate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO