Info

(P) Păstrează armonia între viaţă personală şi profesională prin pachetele inovatoare dedicate sănătăţii şi nutriţiei, Gusto Pass Plus de Sănătate şi Gusto Pass Plus de Echilibru, oferite de Sodexo

(P) Păstrează armonia între viaţă personală şi...

Autor: Publicitate

07.04.2022, 08:00 102

Sodexo, lider mondial în soluţii pentru calitatea vieţii, îşi consolidează poziţia pe piaţă prin extinderea serviciilor către ariile de well-being din vieţile angajaţilor. Cele două pachete unice, lansate în premieră pe piaţa din România, Gusto Pass Plus de Sănătate şi Gusto Pass Plus de Echilibru, întregesc oferta deja existentă a Sodexo şi oferă securitate în păstrarea armoniei între viaţa personală şi profesională. Acestea sunt disponibile deja în oferta de produse Sodexo, atât pentru angajatorii deja existenţi, cât şi pentru cei noi.

Noile pachete pun la dispoziţie acces la servicii de telemedicină, consiliere pentru nutriţie, gestionare a stresului şi încurajează un stil de viaţă sănătos, crescând calitatea vieţii angajaţilor. Studiul realizat de Comisia Europeană în 2018, „Market study on telemedicine”, dezvăluie că peste 70% din vizitele medicale pot fi înlocuite cu servicii de telemedicină, iar Gusto Pass Plus de Sănătate oferă 20 de specializări medicale disponibile 24/7, de la medicină generală, până la psihiatrie şi kinetoterapie. Acestea pot fi accesate prin telefon, aplicaţie mobilă sau online, fiind disponibile angajaţilor, dar şi membrilor famiilor acestora. Serviciile pot fi accesate rapid, prin platforme user-friendly, iar consultaţiile video pot fi programate în prealabil. Disponibile acum de oriunde, serviciile medicale sunt acum mult mai accesibile, uşurând procesele greoaie de a obţine trimiteri, consultaţii şi reţete.

Gusto Pass Plus de Echilbru se bazează pe grijă preventivă şi completează armonios beneficiile cardului de sănătate. Pachetul oferă consultaţii de nutriţie, metode de gestionare a stresului şi ale tulburărilor de somn, precum şi programe de terapie personalizate, pentru a se adapta la nevoile dinamice ale angajaţilor. Un mediu armonios la locul de muncă implică starea de bine a angajaţilor, sănătatea şi performanţa fiind profund conectate. Investirea sustenabilă şi prioritizarea stării de well-being a angajaţilor duce la rezilienţă, performanţă şi productivitate ridicată, conform studiului elaborat în articolul CIPD (Institutul de Excelenţă în Furnizarea de Personal şi Dezvoltare) „Wellbeing at work”, din 2021. Acestea trebuie să fie integrate în organizaţie şi cultura sa, care depăşeşte spaţiile fizice ale birourilor.

Abordarea organizaţională dedicată stării de bine a angajaţilor înseamnă responsabilităţi ale managerilor. Aceştia trebuie să identifice nevoile angajaţilor pentru a realiza unde există lipsuri, iar o astfel de implicare va aduce beneficii pe termen lung organizaţiilor.

La aceste concluzii a ajuns şi Manuel Fernandez Amezaga, CEO Sodexo România&Bulgaria, care afirmă că noile pachete vizează calitatea vieţii şi starea de bine, ambele fiind dezvoltate în baza unor cercetări de piaţă care analizează nevoile angajaţilor.  “Pachetele vin să susţină misiunea noastră de a îmbunătăţi calitatea vieţii angajaţilor din România şi ne dorim să aibă un impact pozitiv semnificativ în stilul de viaţă al angajaţilor şi al familiilor acestora” declară Amezaga.

„Companiile pot alege pentru angajaţii lor unul dintre cele două pachete de beneficii care se adaugă cardului de masă” explică Daniela Coman, Product Manager Sodexo. Aceasta susţine că angajaţii preţuiesc cel mai mult sentimentul de siguranţă, pe care noile pachete le pot oferi.

Cardurile de masă Gusto Pass Plus de Sănătate şi Gusto Pass Plus de Echilibru constituie o inovaţie în pachetele de beneficii extrasalariale pe piaţa românească şi promit o armonizare treptată între job, sănătate fizică, mentală şi grijă preventivă. Pe termen lung, aceste investiţii se traduc angajatorului prin productivitate ridicată şi concedii medicale mai puţine, conform Harvard Business Review.

Întreaga gamă de produse Sodexo poate fi consultată aici.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO