Info

(P) PharmaFarm îşi consolidează poziţia de top pe piaţa distribuţiei de produse farmaceutice din România, realizând în 2016 o creştere de 28%

(P) PharmaFarm îşi consolidează poziţia de top pe...

Autor: PharmaFarm

16.02.2017, 08:00 1648

Raportul financiar al grupului Gedeon Richter aferent anului 2016, prezentat recent, arată creşterea constantă a vânzărilor în România. Divizia de distribuţie şi retail, formată din distribuitorul PharmaFarm şi lanţul de farmacii Gedeon Richter Farmacia, a depăşit pentru prima dată o cifră de afaceri de 200 milioane de euro. Cele două subsidiare din România au generat peste trei sferturi din cifra de afaceri a întregii divizii de distribuţie şi retail de medicamente a grupului internaţional.

„Pentru PharmaFarm, anul 2016 a adus rezultate foarte bune, iar evoluţia pozitivă de 28% vine ca urmare a extinderii portofoliului de clienţi, precum şi a încheierii de noi parteneriate cu producători de medicamente relevanţi pentru piaţa farmaceutică din România. Am depăşit numărul de 150 de furnizori direcţi, iar creşterea continuă. Pentru 2017 ne-am propus consolidarea poziţiei de jucător principal în domeniul distribuţiei de medicamente din România.

În ciuda competitivităţii foarte ridicate a pieţei de retail farmaceutic, si lanţul de farmacii Gedeon Richter Farmacia, care include 100 de farmacii, a înregistrat o creştere importantă a cifrei de afaceri, raportată la anul anterior, rezultat de care suntem foarte mândri. Creşterea este susţinută de investiţii importante în imagine şi adaptarea portofoliului de produse la nevoile actuale ale pacienţilor români”, a declarat Gabor Teleki, Directorul General al celor două companii din România.

Pe lângă divizia de distribuţie şi retail, grupul internaţional deţine în România şi fabrica de medicamente de la Târgu-Mureş - Gedeon Richter Romania. Cele trei companii au înregistrat anul trecut a doua cea mai mare cifră de afaceri din cadrul grupului internaţional, cu o creştere de 18,9% faţă de 2015.

La nivel internaţional, întregul grup Gedeon Richter a înregistrat în 2016 o creştere de 6,1% faţă de anul anterior, ajungând la o cifră de afaceri de 1,25 miliarde de euro, se mai arată în raportul financiar.

Înfiinţat în 1901, grupul Gedeon Richter este unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente din Centrul şi Estul Europei şi deţine cel mai mare Centru de Cercetare şi Dezvoltare  din regiune, Centru în care activează peste o mie de specialişti. Este prezent în 45 de ţări cu cinci unităţi de producţie, 29 de reprezentanţe şi 38 de subsidiare comerciale, având peste 11.000 de angajaţi. În prezent, Gedeon Richter are peste 1.500 de angajaţi în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO