Info

(P) Prevenţia şi diagnosticarea precoce salvează vieţi! Şapte sfaturi esenţiale pentru o viaţă sănătoasă

Autor: Publicitate

04.05.2022, 08:00 426

Multe boli pot fi prevenite sau influenţate pozitiv printr-un stil de viaţă sănătos şi o terapie ţintită. La fel de importante sunt controalele periodice preventive, pentru depistarea precoce a bolilor şi pentru iniţierea promptă a unei terapii adecvate. Iată câteva sfaturi esenţiale pentru o viaţa sănătoasă.

De ce este important să alegi un consult medical preventiv

Un control preventiv începe cu analize de laborator cuprinzătoare, evaluarea factorilor de risc genetic şi a celor legaţi de stilul de viaţă. Pe baza rezultatelor analizelor, se efectuează examinări speciale pentru a depista într-un stadiu incipient bolile de inimă, tumorile, bolile metabolice etc. Astfel se pot preveni majoritatea complicaţiilor ulterioare şi se pot salva vieţi.

Bolile cardiovasculare sunt cauza principală de deces – cum le putem ţine la distanţă?

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în Europa. Acestea se dezvoltă adesea pe o perioadă lungă de timp, ca urmare a unui stil de viaţă nesănătos. Deteriorarea vaselor, cum ar fi arterioscleroza nu provoacă adesea niciun simptom pentru o perioadă lungă de timp.

Controlul medical preventiv poate diagnostica precoce aceste deteriorări şi se poate iniţia în timp util un tratament eficient. În multe cazuri, se evită astfel un infarct miocardic.

Pentru prevenirea unui accident vascular cerebral, trebuie verificate depunerile de pe arterele carotide sau din vasele mici ale creierului.

Cancerul este a doua cauză de deces la nivel european - cum îl putem preveni?

Controalele preventive regulate fac posibilă diagnosticarea precoce a cancerului. Depistarea într-un stadiu incipient este crucială, astfel încât prin metode chirurgicale şi terapii moderne să poată fi aplicată o terapie cu şanse foarte bune de recuperare.

O metodă foarte eficientă de prevenire a cancerului de colon este colonoscopia. Circa 90% din toate cazurile de cancer de colon provin din polipi benigni, care cresc foarte lent în colon, de-a lungul multor ani. Prin colonoscopie polipii pot fi detectaţi şi îndepărtaţi imediat. Astfel, se previne cancerul de colon.

Prevenţia la femei – Nu amâna testele PAP şi HPV!

Pentru controlul preventiv testele PAP şi HPV sunt esenţiale, precum şi vaccinarea HPV pentru prevenirea cancerului de col uterin. De la introducerea testului PAP, rata mortalităţii pentru cancerul de col uterin s-a redus în Austria cu 50% în ultimele două decenii.

În domeniul sănătăţii sânilor sunt disponibile cele mai moderne dispozitive şi metode, de la ecografie, mamografie 3D („tomosinteză”) şi până la RMN, pentru o diagnosticare precisă şi precoce.

Prevenţia la bărbaţi – Diagnosticat la timp, cancerul de prostată poate fi vindecat

Cancerul de prostată este una dintre cele mai frecvente boli oncologice la bărbaţii cu vârsta peste 45 de ani. Detectarea precoce de către medicul urolog este esenţială, deoarece cancerul de prostată într-un stadiu incipient poate fi vindecat cu succes.

De ce ar trebui în special persoanele în vârstă să efectueze investigaţii oncologice preventive?

Majoritatea pacienţilor cu cancer au peste 65 de ani. Depistat precoce, şansele de recuperare cresc, la orice vârstă. Noile cercetări arată că, în medie, persoanele în vârstă supravieţuiesc cancerului la fel de mult ca şi persoanele mai tinere. Nu atât vârsta pacientului determină succesul terapiei cancerului, cât depistarea precoce şi starea generală fizică şi psihologică.

Investigaţiile preventive în spitalele Grupului PremiQaMed

Aproape toate examinările necesare pot fi efectuate sub un singur acoperiş, în cadrul reţelei de spitale PremiQaMed. Sunt disponibile programe de Check-up predefinite, modulare sau se organizează programe de Check-up individuale, pe baza constatărilor medicale disponibile şi a diagnosticelor suspecte.

www.premiqamed.ro

E: international@premiqamed.com

T: + 43 1 360 66 7500

FB: https://www.facebook.com/premiqamed.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO