Info

(P) Rödl & Partner alături de Grupul Kuhn la intrarea pe piaţa din România

(P) Rödl & Partner alături de Grupul Kuhn la intrarea...

Autor: Publicitate

22.03.2022, 08:00 512

Companiile cu afaceri sustenabile şi o poziţie solidă pe scena internaţională, precum Grupul Kuhn, continuă extinderea activităţilor din regiunea Europei Centrale şi de Est, prin includerea pieţei din România în portofoliul lor, în ciuda contextului geopolitic şi economic actual.  Grupul austriac Kuhn este unul dintre cei mai dinamici jucători activi pe piaţa utilajelor de construcţii, care a fost asistat recent de consultanţii Rödl & Partner în achiziţia MARCOM RMC’94 SRL, o companie cu capital integral românesc.

MARCOM RMC’94 SRL este unul dintre cei mai importanţi distribuitori din domeniul construcţiilor şi al echipamentelor industriale care operează pe piaţa din România.

Tranzacţia a reprezentat pentru Grupul Kuhn o oportunitate de a-şi consolida portofoliul şi de a pătrunde pe o nouă piaţă cu potenţial de creştere ridicat, cea din România.

Echipa de consultanţă în fuziuni şi achiziţii a Rödl & Partner România, cu o experienţă îndelungată în furnizarea de servicii complete de M&A liderilor de piaţă locali şi internaţionali, a facilitat cu succes această tranzacţie, contribuind astfel la dezvoltarea şi creşterea viitoare a Grupului Kuhn.

Implicarea Rödl & Partner a constat în asigurarea suportului juridic în toate etapele procesului de achiziţie – due diligence, negocierea documentelor, semnare, finalizare – precum şi asistenţă în demersurile de due diligence fiscal şi financiar.  Echipa multidisciplinară de avocaţi, consultanţi fiscali şi financiari a fost coordonată de Bogdan Frăţilă (Managing Partner România), cu sprijinul echipei formate din Ioan Radu (Associate Partner, Co-Head Legal), Andreea Stănică (Associate Partner, Head of Tax) şi Cătălin Ghiţă (Associate Partner, Head of Audit). Negocierea documentelor privind tranzacţia a fost coordonată îndeaproape de Bogdan Frăţilă şi Ioan Radu.

„Sunt încântat că am avut ocazia să fim alături de Grupul Kuhn şi să le oferim suport pe tot parcursul acestei tranzacţii. Dorim să le mulţumim pentru oportunitatea de a colabora şi să le urăm succes în planurile lor de dezvoltare în România.

A fost un proiect de M&A complex, însă colaborarea excelenta între părţile implicate şi consultanţi a condus la această reuşită. Vom rămâne alături de Grupul Kuhn în etapă de integrare post-achiziţie şi suntem bucuroşi să le oferim sprijinul nostru pentru planurile lor de investiţii în România.

Acest moment marchează o nouă realizare pentru echipa noastră de experţi în fuziuni şi achiziţii, care a început anul 2022 cu multă forţă şi determinare.” a declarat Bogdan Frăţilă (Managing Partner România).

Despre Grupul KUHN
Kuhn este o companie de familie, de origine austriacă, fondată în anul 1973. Sediul central al companiei este situat în Eugendorf, lângă Salzburg. Grupul Kuhn este împărţit în 3 unităţi strategice de organizare: utilaje de construcţii, zona de manipulare a materialelor şi EMCO (producţia de maşini pentru prelucrarea metalelor). Toate cele trei zone funcţionează independent unele de altele din punct de vedere organizaţional şi operational, atât în Austria, cât şi la nivel internaţional, prin intermediul unor companii individuale aflate sub umbrela Kuhn Holding GmbH. În 2019, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri anuală de peste 600 de milioane de Euro.  Kuhn este una dintre cele mai performante companii din această industrie, cu 53 de sucursale active, şase unităţi de producţie şi aproximativ 1.600 de angajaţi.


Despre MARCOM RMC’94 SRL

Fondată în anul 1992, Marcom este o companie cu capital 100% românesc, având la baza principiile solide ale unei afaceri de familie. Istoria MARCOM este strâns legată de dezvoltarea sectorului construcţiilor din România. Marcile distribuite de MARCOM sunt produse de companii celebre şi cu tradiţie în domeniu construcţiilor şi al echipamentelor industriale: Komatsu, Dieci, Grove, Potain, McCloskey, Dieci, Mantsinen, Indeco and Mantovanibenne.

Consultant M&A KUHN Holding GmbH

Rödl & Partner – Partenerul de încredere al liderilor locali şi internaţionali

Rödl & Partner este o firmă de consultanţă multidisciplinară internaţională, de origine germană, care s-a extins prin 106 locaţii în 48 de ţări, dintre care peste 30 de birouri in Europa Centrala si de Est. Rödl & Partner s-a implicat pe piaţa românească încă din anul 1998. Astăzi, Rödl & Partner România se bazează pe suportul celor 90 de profesionişti care lucrează în birourile noastre din Bucureşti şi Sibiu. Oferim servicii integrate de consultanţă fiscală, financiară şi juridică, audit, contabilitate şi resurse umane, dar si asistenţă de în domeniul consultanţei în afaceri companiilor care operează în toate sectoarele şi industriile importante.

Pentru mai multe informaţii despre Rödl & Partner, vă rugăm să vizitaţi website-ul nostru www.roedl.com

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO