Info

(P) REZULTATE DE AUR PENTRU CHATEAU PURCARI LA DECANTER WORLD WINE AWARDS. Trei medalii de aur şi 8 de argint la cea mai prestigioasă competiţie enologică a lumii.

(P) REZULTATE DE AUR PENTRU CHATEAU PURCARI LA DECANTER...

Autor: Publicitate

23.06.2023, 13:05 322

Château Purcari a fost desemnată cea mai de succes vinărie din Europa Centrală şi de Est la Decanter World Wine Awards 2023, obţinând recunoaşteri importante pentru produsele sale: trei medalii de aur şi 8 de argint la ceea ce este considerată cea mai prestigioasă competiţie enologică a lumii.

Academia Purcari Saperavi 2020 - un vin exclusivist care cercetează în profunzime identitatea şi caracterul puternic al terroirului Purcari, a fost medaliat cu aur.

Tot cea mai importantă medalie a ajuns şi la vinurile cu largă accesibilitate, cum sunt Purcari 1827 Saperavi 2021 şi Maluri de Prut 2021 acesta din urmă fiind un vin cu o simbolistică aparte, un blend realizat din două soiuri de origine autohtonă de pe cele două maluri ale Prutului: Fetească Neagră şi Rară Neagră, un vin care sărbătoreşte redeschiderea podului ce face legătura dintre România şi Moldova.

Château Purcari a câştigat, de asemenea, şi 8 medalii de argint, pentru vinuri al căror punctaj a atins un scor minim 90 de puncte, lucru care dovedeşte şi duce mai departe angajamentul de prezentare a calităţii şi consistenţei uimitoare pe care o poate oferi Château Purcari.

Începând cu anii 2000, când începe istoria modernă a Château Purcari, această vinărie cu aproape 200 de ani vechime a devenit un punct de referinţă pentru excelenţa în domeniul vinului. Fondatorul şi directorul general Victor Bostan este vinificator de formaţie şi a înţeles încă de la început că pentru a putea oferi calitate în mod constant lucrul bun începe în vie.

Château Purcari deţine propriile sale podgorii de viţă de vie premium în apropierea vinăriei, pe un versant aflat la o mică distanţă de râul Nistru şi de graniţa cu Ucraina, şi aproape de influenţa moderatoare a Mării Negre.

Saperavi a fost pentru Purcari strugurele superstar în acest an la Decanter şi a reuşit să obţină rezultate uimitoare. Pe lângă evidenţierea calităţii soiului Saperavi şi a strugurilor locali, Feteasca Neagră şi Rara Neagră, medaliile competiţiei au oferit recunoaştere şi unor versiuni excelente ale soiurilor de struguri de provenienţă internaţională, excelent aclimatizaţi şi vinificaţi la Purcari: Chardonnay de Purcari 1827 – unul dintre cele mai cunoscute produse ale Vinăriei, Ice Wine Muscat Ottonel, Native Pinot Noir – primele vinuri bio ale Vinăriei, Cabernet Sauvignon de Purcari 1827 şi trei dintre vinurile spumante elegante şi rafinate ale vinăriei – Cuvée de Purcari.

Este o mândrie pentru toată echipa şi pentru ţara noastră. Orice titlu menţinut înseamnă o confirmare a calităţii excepţionale a vinurilor Château Purcari. Anul trecut am făcut o promisiune sinceră pentru iubitorii de vin, pe care am respectat-o: Château Purcari îşi continuă ascensiunea, oferind lumii vinuri excepţionale. Acest fapt este confirmat şi de numărul impunător de medalii obţinute şi de aprecierea celor care iubesc vinurilor noastre”, a subliniat Victor Bostan, Directorul general al Château Purcari.

Despre Purcari Wineries PLC

Purcari Wineries Public Company Limited (cu mărcile sale: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Domeniile Cuza, Bardar şi Angels' Estate) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri şi brandy din regiunea Europei Centrale şi de Est (ECE). Grupul gestionează aproximativ 1.530 de hectare de podgorii şi operează şase platforme de producţie în România, Moldova şi Bulgaria. Purcari Wineries este liderul segmentului de vinuri Premium din România, cu o cotă de 30% din segment, şi cel mai mare exportator de vinuri din Moldova, livrând în peste 40 de ţări. Fondată în 1827, Chateau Purcari este cea mai premiată vinărie din regiunea ECE la Decanter London 2015-2021, precum şi printre cele mai bine clasate vinării pe Vivino, cu un scor mediu de 4,1 din 5,0, conform a peste 70.000 de recenzii. Din februarie 2018, Grupul este cotat la Bursa de Valori Bucureşti sub indicativul WINE. Purcari Wineries este condusă de Victor Bostan, un profesionist extrem de respectat, cu o experienţă de peste 30 de ani în domeniul vinului, şi este susţinută de investitori instituţionali de top, precum: Conseq, East Capital, Franklin Templeton, Fiera Capital, Horizon Capital şi Norges Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO