Info

(P) România este printre primele ţări din Europa în care TotalEnergies a lansat programul VIA – Ora de Educaţie Rutieră

(P) România este printre primele ţări din Europa în...

Autor: Publicitate

20.10.2022, 08:00 282

Bucureşti, luni, 17 octombrie 2022 – TotalEnergies a lansat în România, în septembrie 2022, programul global de educaţie rutieră VIA, care va ajunge la peste 6.000 de elevi. România este printre primele ţări din Europa în care Compania demarează campania în care vor fi implicate 30 de şcoli, ONG-uri, Poliţia Română, DSU, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Educaţiei.

În 2021, România se află pe primul loc în Europa pentru numărul de accidente rutiere, iar când vorbim despre calitatea drumurilor, aceasta se clasează printre ultimele locuri la nivel european. Astfel, programul VIA, creat de Fundaţia TotalEnergies, în parteneriat cu GRSP – Global Road Safety Partnership îşi propune să promoveze educaţia rutieră în rândul copiilor, pentru a le da acestora o şansă în plus la un nivel de siguranţă mai bun.

Programul VIA, prin amploare şi abordare, este o reconfirmare a angajamentului nostru pentru educaţie, siguranţă şi un viitor mai bun. Cu mândrie şi devotament, colegii noştri de la TotalEnergies, alături de Asociaţia E.D.I.T, se mobilizează cu succes şi sunt sigur că această ediţie este prima dintr-o serie lungă” declară Jean-Pierre Allen, Country Chair şi Director General TotalEnergies Global Services Bucharest.

Alături de Asociaţia E.D.I.T, în perioada septembrie – noiembrie 2022, TotalEnergies plănuieşte să activeze programul VIA în 30 de şcoli din Bucureşti, Cristian, Braşov şi Ozun, Covasna, cu implicarea a 6.000 de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani.

„Siguranţa este principala noastră grijă. De la siguranţa angajaţilor, acum facem un pas într-o sferă extinsă a activităţii noastre şi ne dorim să contribuim activ la educaţia rutieră a generaţiilor viitoare. Programul VIA a fost deja implementat cu succes în 22 de ţări la nivel global, mă aştept aşadar să aibă un impact pozitiv şi în România.”Didier Grimault, Director General TotalEnergies Marketing Romania.

În Bucureşti, 3.729 elevi de clasa a 3-a şi a 4-a, din 19 şcoli, au parcurs deja cele două etape ale proiectului VIA. Prima etapă constă în discuţii de conştientizare a siguranţei rutiere, la care participă şi reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, iar a 2-a etapă constă în organizarea unui concurs de desene cu mesaje inspirate din cele învăţate, care să reflecte realitatea şi să îndemne la siguranţă rutieră. Cele mai bune desene vor fi premiate în cadrul unei gale, iar apoi vor fi afişate pe o serie de panouri publicitare de pe principalele drumuri din ţară.

„Prin activitatea de distribuţie suntem mereu prezenţi pe drumurile din ţară şi ne preocupă în mod real siguranţa tuturor participanţilor la trafic. Programul VIA va avea un efect pe termen lung pentru că este implementat cu elevi care sunt îndrumaţi prin joc în a conştientiza pericolul la care sunt expuşi dacă nu respectă regulile. Având acest bagaj de cunoştinţe, generaţia viitoare poate schimba statisticile de astăzi din România!” adaugă Mihaela Mândrea Muraru, Director General AS24.

Programul VIA face parte din angajamentul TotalEnergies de a-şi consolida implicarea în problemele de siguranţă rutieră din întreaga lume. La nivel global, obiectivul campaniei este să ajungă în 31 de ţări, cu implicarea a 100.000 de participanţi în 4.584 ore de formare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO