Info

(P) S-a lansat IMOLO, prima platformă din România de servicii juridico-fiscale dedicate exclusiv domeniului imobiliar

Autor: Publicitate

20.11.2023, 15:26 91

Cu o piaţă locală de aproximativ 700.000 de tranzacţii imobiliare realizate în anul 2022, dintre care aproximativ 142.000 doar în Bucureşti (cnf. A.N.C.P.I.), România imobiliară este marcată de efervescenţă. O problemă majoră cu care, însă, se confruntă toţi participanţii din acest sector este lipsa de predictibilitate şi transparenţă a cadrului legal incident. Din acest motiv, cunoaşterea specifică şi completă a regulilor de urbanism, a drepturilor şi obligaţiilor legale, a regimului fiscal şi a altor aspecte juridice în permanentă schimbare este critică în contextul oricărei investiţii imobiliare.

Doar în ultimii ani observăm că pe rolul instanţelor au fost înregistrate mii de litigii din domeniul imobiliar, majoritatea provenite din cunoaşterea insuficientă a legii sau de contracte încheiate deficitar, cauzând prejudicii însemnate celor implicaţi. O soluţie la această problemă o reprezintă adoptarea unor decizii informate şi corecte de către toţi jucătorii din domeniul imobiliar.

IMOLO marchează o premieră prin transparenţa cu care adresează durata, preţul şi amploarea serviciilor juridice oferite. Este un demers privat, finanţat din fondurile proprii ale fondatorilor, care îşi propune să aducă claritate şi lumină într-un domeniu supus echivocului. Construit pe ideea de prevenţie juridică, IMOLO oferă un mix de expertiză, siguranţă şi transparenţă, astfel încât oricine îşi doreşte să participe la piaţa imobiliară să o poată face în cunoştinţă de cauză.

„Ne dorim ca odată cu IMOLO, publicul să caute utilitatea şi confortul mental şi financiar pe care le oferă prevenţia juridică prin informare corectă şi obţinerea unei opinii care are în spate o expertiză legală”, a declarat Alina Ciupitu co-fondator IMOLO şi Partener la Societatea de Avocaţi Ciupitu şi Asociaţii. „Trăim deja în multiple incertitudini, iarprin IMOLO ne dorim să o eliminăm pe cea juridică.”

Cu un grup de lucru ales strategic din cadrul Societăţii de Avocaţi Ciupitu şi Asociaţii alături de care au fost cooptaţi experţi externi, echipa IMOLO este formată din cinci avocaţi seniori cu expertiză imobiliară şi practică avocaţială vastă, la care se adaugă consultanţi fiscali şi tehnici experimentaţi.  

Printre serviciile propuse se regăsesc: auditul juridic imobiliar transpus într-un raport detaliat; revizuirea sau redactarea contractelor; consultanţă, asistenţă juridică şi reprezentare juridică în cadrul negocierilor sau în instanţă. Activităţile principale se referă la cumpărare, vânzare, închiriere, dezvoltare imobiliară şi litigii derivate din lucrări de construcţii sau dreptul de proprietate, dar pot cuprinde şi retrocedări sau orice alte operaţiuni din sfera imobiliară.

Platforma de servicii juridice şi fiscale integrate, dedicate exclusiv investiţiilor imobiliare propune cinci etape simplu de parcurs: solicitare, răspuns, îndrumare, întocmirea raportului de audit juridic, redactarea documentelor necesare şi asistenţă în negocieri.

„Procesul de audit juridic oferă părţii implicate informaţii corecte, obiective şi complexe asupra situaţiei juridice a unui imobil, iar acestea îi pot fundamenta decizia de a lua parte sau nu la un contract”, afirmă avocat Florin Ciupitu, co-fondator IMOLO şi Partener în cadrul aceleiaşi Societăţi de Avocaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO