Info

(P) Top şapte avantaje şi dezavantaje ale televizoarelor inteligente pe care trebuie să le ai în vedere

(P) Top şapte avantaje şi dezavantaje ale...

Autor: Publicitate

17.02.2023, 15:23 254

Dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti experienţa de vizionare, atunci ar trebui să iei în considerare achiziţionarea unui TV Smart. Aceste minunăţii tehnologice nu numai că arată elegant, dar oferă şi imagini glorioase de înaltă definiţie care te pot face să te simţi ca într-un cinematograf.

Desigur, deoarece un televizor inteligent reprezintă o investiţie destul de mare, ar trebui să fii conştient de avantajele şi dezavantajele sale. În acest fel, poţi fi sigur că primeşti cea mai bună valoare pentru banii tăi. Iată care sunt cele mai importante avantaje şi dezavantaje pe care trebuie să le ai în vedere:

Pro: Nu este nevoie de un dispozitiv de streaming separat

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui TV Smart faţă de un televizor LED standard este faptul că un televizor inteligent poate fi conectat direct la internet. Poţi face acest lucru fie prin Wi-Fi, fie prin Ethernet, cea din urmă fiind alegerea ideală dacă vrei conexiuni mai stabile. După ce te conectezi la internet, poţi accesa acum milioane de conţinut de la serviciile de streaming şi de la companiile de producţie. De asemenea, poţi viziona canale locale, cu condiţia ca televizorul inteligent să aibă o funcţie „live TV” sau echivalentul acesteia.

Desigur, poţi face streaming video şi pe televizoarele LED standard, dar trebuie să achiziţionezi un dispozitiv de streaming separat (numit uneori TV Box). Problema aici este că nu toate dispozitivele de streaming sunt compatibile cu toate televizoarele. Dacă ai un model mai vechi de televizor, este posibil ca noile dispozitive lansate să nu fie compatibile.

Contra: Pot fi scumpe

Când vine vorba de criteriile de achiziţionare a unui TV Smart, preţul este cu siguranţă un factor important pentru filipinezi. Lucrul bun este că costul televizoarelor inteligente a scăzut de fapt în ultimii ani. Cu toate acestea, ele sunt încă mai scumpe decât modelele non-smart. Televizoarele mai mari, cu funcţii mai avansate şi ecrane de calitate ultra-HD sau 4K vor fi, de asemenea, mai costisitoare.

Astfel, trebuie să evaluezi dacă vei putea să maximizezi toate funcţionalităţile unui televizor inteligent. Dacă nu, atunci ar fi mai bine să alegi un televizor LED obişnuit, cu porturile necesare pentru a putea conecta dispozitivele tale preferate.

Pro: Poţi naviga pe internet şi poţi folosi aplicaţii

 Pe lângă faptul că poţi face streaming direct de la serviciile sau producătorii de conţinut preferaţi, poţi naviga pe internet cu ajutorul televizorului inteligent folosind browserul încorporat. Mai mult, un TV Smart se aseamănă cu un smartphone în sensul că poţi descărca şi aplicaţii pe el. Evident, nu toate aplicaţiile vor fi acceptate, dar platformele de socializare preferate şi serviciile de streaming muzical vor fi cu siguranţă prezente. Poţi chiar să joci câteva jocuri, dacă vrei!

Pro: Îl poţi integra în reţeaua inteligentă a casei tale

Dacă ai şi alte aparate inteligente acasă, poţi integra cu uşurinţă televizorul în reţeaua respectivă. Făcând acest lucru îţi permite să foloseşti televizorul inteligent ca un fel de centru de control. Cu ajutorul microfonului de pe telecomanda televizorului, puteţi emite comenzi pentru a aprinde sau stinge luminile, pentru a reda imagini de pe camerele dvs. de supraveghere sau pentru a regla termostatul aparatului de aer condiţionat. Cheia aici este să găseşti un televizor inteligent care are acelaşi sistem de operare sau unul compatibil cu celelalte dispozitive inteligente ale tale.

Pro: Ai parte de imagini de calitate superioară

Producătorii pun adesea cele mai bune caracteristici pe televizoarele lor inteligente pentru a-i tenta pe clienţi să îşi îmbunătăţească achiziţia. Pe scurt, dacă vrei să experimentezi imagini de calitate cinematografică, cu culori precise şiimagini clare, un TV Smart este o investiţie bună.

Acest lucru nu înseamnă că televizoarele non-smart au ecrane sub aşteptări. De fapt, poţi viziona videoclipuri 4K în unele modele de top. Cu toate acestea, tot vei ajunge să plăteşti un preţ superior pentru ele. Acest lucru face ca un televizor inteligent să fie alegerea mai practică, deoarece vei obţine mai multe caracteristici pentru o gamă de preţuri similară.

Contra: Se poate bloca ca un pc

Un TV Smart este la fel ca un smartphone sau chiar ca un computer. Toate acestea pot face o mulţime de lucruri diferite, dar, din păcate, pot, de asemenea, să îngheţe sau să se blocheze. Acestea sunt temporare, bineînţeles, dar cu siguranţă poate fi enervant atunci când eşti în mijlocul vizionării unui program sau film captivant. Din fericire, datorită tehnologiei, modelele mai noi de televizoare inteligente sunt mai puţin predispuse să se blocheze datorită actualizărilor regulate de software care optimizează sistemul de operare.

Contra: Poate fi predispus la probleme de securitate

 Ca în cazul oricărui dispozitiv pe care îl poţi conecta la internet, trebuie să fii conştient de potenţialele probleme de confidenţialitate şi securitate. Acestea variază de la accesul neautorizat la microfon sau la camera foto, până la breşe de date care îţi pot compromite conturile. În plus, companiile se folosesc, de asemenea, de datele tale de navigare şi de vizualizare pentru a-ţi arăta reclame personalizate.

Totuşi, toate acestea nu înseamnă că vei fi automat piratat. Doar fii atent atunci când navighezi pe internet cu ajutorul televizorului inteligent şi nu accesa linkuri suspecte sau neverificate. De asemenea, este mai bine să foloseşti  calculatorul dacă ai de gând să introduci informaţii sensibile (de exemplu, parola bancară) pentru o mai mare siguranţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO