Info

(P) Trendul digitalizării în HR rămâne ascendent chiar şi după pandemie. Romanian Software a înregistrat o cifră de afaceri cu 22% mai mare în 2022 faţă de anul anterior

(P) Trendul digitalizării în HR rămâne ascendent...

Autor: Publicitate

29.05.2023, 10:00 328

Afacerile româneşti aleg să investească tot mai mult în soluţii digitale de HR

Romanian Software, companie care dezvoltă aplicaţia de resurse umane colorful.hr, a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 4.9 milioane de euro. Creşterea este semnificativă faţă de anul 2021, fiind cu aproximativ 22% mai mare. Compania ţinteşte ca şi în 2023 să menţină trendul ascendent, digitalizând tot mai multe departamente HR.

Pe măsură ce ne îndreptăm către un mediu de business post-pandemie, companiile recunosc importanţa digitalizării şi automatizării pentru a reduce costurile şi a eficientiza procese esenţiale. Perioada 2020-2021 a însemnat primii paşi înspre digitalizare pentru multe afaceri româneşti, iar atenţia s-a îndreptat înspre proceduri de bază precum administrarea personalului, salarizare, pontaj şi self-service pentru angajaţi. Însă, încă de anul trecut, accentul s-a mutat către optimizarea comunicării cu angajaţii, eficientizarea proceselor de recrutare şi formare şi îmbunătăţirea retenţiei prin instrumente digitale şi strategii eficiente.

Administrarea personalului este cea mai căutată soluţie digitală din 2022 încoace

La începutul anului 2022, Romanian Software a lansat un studiu de piaţă amplu, care analiza trendurile de digitalizare HR înspre care se îndreaptă companiile. Din 300 de specialişti HR, peste 43% au spus că cea mai căutată soluţie digitală în 2022 va fi administrarea de personal şi, într-adevăr, acesta a fost cazul anul trecut, dar şi anul acesta. Alături de acest best seller, atenţia se îndreaptă în prezent şi înspre soluţii de self-service.

Nevoi noi, soluţii noi. Digitalizarea este un proces continuu pentru companii

Digitalizarea proceselor de resurse umane impune companiilor să-şi evalueze continuu nevoile şi să investească în noi tehnologii atunci când este necesar. În timp ce digitizarea unui proces poate oferi iniţial beneficii semnificative, cum ar fi eficienţă şi acurateţe, noi nevoi apar inevitabil pe măsură ce companiile evoluează şi echipele cresc. În 2022, multe companii care au digitalizat în pandemie procesele esenţiale de HR au continuat să investească în soluţii mai complexe, care să le ofere suport pentru a crea o experienţă digitală completă a angajaţilor: comunicare, recrutare, training şi evaluare.

Pentru companiile care depind mult de deplasările interne şi externe ale salariaţilor, anul acesta modulul Travel a fost soluţia. Cu ajutorul celui mai nou modul din aplicaţia colorful.hr, orice companie poate facilita gestionarea călătoriilor în interes de serviciu, a deconturilor şi cheltuielilor, simplificându-şi procesele.

Planurile pentru 2023: crearea unei experienţe digitale complete

La finalul anului 2022, Romanian Software a anunţat lansarea unor noi funcţionalităţi în aplicaţia colorful.hr: avansurile salariale - printr-un parteneriat strategic cu Salarium - şi introducerea semnăturii electronice în toate soluţiile aplicaţiei care procesează documente.  Aceste noutăţi au venit ca răspuns la schimbările economice, fluctuaţiile de pe piaţa muncii, dar şi pentru a susţine nevoile actuale ale companiilor. Într-un context în care flexibilitatea şi eficienţa devin standarde ale mediului de business actual, adoptarea semnăturii digitale şi a avansurilor salariale reprezintă doar un pas în faţă pentru orice organizaţie.

„Într-o perioadă în care vorbim tot mai mult de automatizare, inteligenţă artificială şi digitalizare, ne propunem să ţinem pasul în continuare cu nevoile actuale ale specialiştilor HR. În 2023, lucrăm la crearea unei experienţe conectate şi eficiente între specialiştii HR, departamentul HR şi manageri, dar şi între HR şi angajaţi. Cred în continuare că tehnologia are rolul de a servi scopului umanizării proceselor. Pentru că cel mai mare avantaj pe care-l oferă este timpul. Timp pentru a crea legături cu angajaţii, pentru a pune întrebări şi a asculta, timp pentru a fi strategici sau creativi, lucruri pe care AI-ul sau automatizarea nu ni le vor înlocui. În 2023, continuăm să creştem, uitându-ne cu atenţie la nevoile reale ale specialiştilor HR, alături de care devenim constant mai buni”, a declarat Victor Dragomirescu, CEO Romanian Software & colorful.hr.

Businessul tău e pregătit pentru succes?

De 22 de ani, colorful.hr digitalizează procesele de HR, oferindu-le specialiştilor instrumentele de care au nevoie pentru a fi performanţi. De la pontaj, salarizare, administrarea personalului şi a documentelorcare simplifică partea de HR admin, până la soluţii digitale care contribuie la creşterea companiei cu ajutorul unor module dedicate recrutării (Applicant Tracking System), evaluării (Performance Management System), dezvoltării personalului (Learning Management System) şi analizei datelor. Suita colorful.hr cuprinde şi soluţii dedicate pentru bugetare, decontarea cheltuielilor în interes de serviciu (Travel), self service pentru angajaţi,comunicare internă şi chatbot HR. Adiţional, se oferă servicii externalizate pentru recrutarea personalului, leasing de personal, consultanţă legislativă, salarizare şi administrare de personal. Peste 750 de businessuri automatizează procesele HR prin colorful.hr. Tu ce mai aştepţi? Contactează-ne pentru un demo gratuit!

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO