Info

(P) Trenta Pizza şi Chef Alex Petricean aduc la un loc bucătăria italiană şi bucătăria românească

(P) Trenta Pizza şi Chef Alex Petricean aduc la un loc...

Autor: Publicitate

28.04.2023, 10:58 281

Pentru românul din italianul din tine!

Trenta Pizza lansează Edizione Alex Petricean, ediţie limitată de reţete italieneşti făcute cu ingrediente româneşti, pe care oricare dintre noi le ştie dintotdeauna. Alex Petricean a gândit astfel 4 produse – 3 pizza şi un sos, iar pentru ele a folosit ingrediente cum ar fi brânza de burduf, telemeaua de oaie, ciolanul afumat, slăninuţa, leuşteanul, pătrunjelul, mărarul, ceapa roşie sau ridichile. Aşadar, în meniul Trenta Pizza poţi găsi acum: Pizza Brânzaggii con Verdeţuri, Pizza Cârnăzzone Picante, Pizza Affumata con Slăninuzză şi Sos Burduffino.

Trenta Pizza încearcă astfel să recunoască faptul că în fiecare dintre noi există tot felul de pofte şi că putem să le mulţumim pe toate jucându-ne cu ingredientele, texturile, gusturile şi cu graniţele dintre specificurile diferitelor bucătării. Este un brand care îşi propune să aducă consumatorului experienţe noi – a început acest lucru cu Trenta Pizza Artigianale şi Trenta Vegană, iar acum continuă cu reinterpretarea bucătăriei italiene împreună cu chef Alex Petricean, pentru că diversitatea gastronomică este importantă, iar o felie de pizza te poate duce în orice colţ de lume, nu doar în Italia. 

“Bucătăria românească face parte din fiecare dintre noi. Pentru unii înseamnă mult, pentru alţii mai puţin, aşa cum unii dintre noi mai norocoşi au experienţe frumoase în ceea ce o priveşte, iar alţii au amintiri nu foarte plăcute. Oricum ar fi, bucătăria românească ne reprezintă şi vorbeşte despre cine suntem şi unde ne aflăm, adică în spaţiul carpato-danubiano-pontic, cel extrem versatil geografic şi încărcat de multă istorie în relaţie cu multe popoare. Din perspectiva proprie cred că bucătăria şi implicit gustul românesc ne 'atacă' cel mai rapid simţurile gustative şi e păcat să pierdem acest simţ de identitate culinară.

În sufletul meu zace sigur un suflet de italian. Bunicul meu din partea mamei se numea Marconi-Ionescu după numele de familie.  Aşadar de sânge, precum o spune şi numele, sunt jumătate român, jumătate italian. De altfel şi la aspect mi se spune adesea că arăt mai mult a mediteraneean decât a român. Cred că partea mea italiană s-a certat mereu cu cea română pentru a cizela bucătaria românească folosind tradiţia, identitatea şi mândria, s-a luptat pentru simplitate, descoperire de ingrediente de foarte bună calitate şi dragoste pentru moştenirea gustativă a poporului. Românii ar trebui să îşi iubească mâncarea aşa cum o fac italienii. Şi aici este unul din mesajele pe care vrem să le promovăm în această campanie. Dragostea românului pentru pizza şi dragostea sa pentru gustul local, cel românesc.”

Chef Alex Petricean

Noua ediţie este limitată, fiind valabilă până pe 31 iulie 2023. Dar nu este una singulară – cu timpul vor fi lansate mai multe ediţii cu produse speciale în meniul Trenta Pizza, punând pe blatul de pizza tot mai multe gusturi şi aducând în bucătăria italiană şi alte influenţe, pe lângă cea românească.

Dar momentan dă-i ceva să mănânce românului din italianul din tine!

Poftă bună şi buon appetito! 

Trenta Pizza este o afacere cu acţionariat 100% românesc ce s-a născut în urmă cu 18 ani, fiind printre primii jucători de pizza delivery din Bucureşti. 

În fiecare an Trenta Pizza a crescut, iar acum deţine 11 puncte de producţie şi vânzare şi un hub central unde se produce aluatul proaspăt pentru blat. Zilnic livrăm peste 3.000 de pizza către clienţii din Bucureşti şi împrejurimi.  

În 2021 am depăşit pentru prima oară cifra de 1 milion de pizze livrate anual şi o cifră de afaceri anuală de aproape 8 mililioane de euro.

În 2023 Trenta Pizza îşi propune să depăşească o cifră de afaceri de 10 milioane de euro, concentrându-se pe dezvoltarea componentei de vânzare online şi investind în digitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO