Info

(P) Un nou centru educaţional Samsung, inaugurat la Colegiul Naţional "Şcoala Centrală" Bucureşti

ADVERTORIAL

(P) Un nou centru educaţional Samsung, inaugurat la...

Autor: Publicitate

23.12.2022, 10:00 225

Centrul SEED (Samsung Ecosystem for Education Development) din Bucureşti va încuraja învăţarea peer-to-peer şi va fi centrat pe nevoile Generaţiei Alpha

Bucureşti, România – 20 decembrie 2022 – Samsung Electronics România a inaugurat un nou centru educaţional în cadrul Colegiului Naţional "Şcoala Centrală" Bucureşti, gestionat în colaborare cu Asociaţia InfinitEdu, specializată în dezvoltarea profesională continuă a profesorilor din învăţământul preuniversitar  şi dezvoltarea de resurse educaţionale.

La evenimentul de inaugurare au participat:

  • Octavian-Lucian Popa, Directorul Colegiului Naţional "Şcoala Centrală",
  • Julia Kim, CEO Samsung Electronics România,
  • Cristian Constantin, Head of Division Enterprise Business Team & CEE Education Strategy Director Samsung Electronics România, dar şi
  • reprezentanţi din partea Ministerului Educaţiei şi Primăriei Municipiului Bucureşti.

Centrul va fi gestionat în parteneriat cu Asociaţia InfinitEdu

Activitatea din noul centru educaţional Samsung din Bucureşti se va concentra pe învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial, având în prim-plan nevoile de dezvoltare ale Generaţiei Alpha. În noul centru, profesori şi elevi interesaţi vor explora metode de învăţare interactive cu ajutorul tehnologiei, accentul fiind pe arhitectura de reţea peer-to-peer. Facilitatori în învăţare vor fi patru ambasadori - Irina Andreea Panait, Eryka Lang, Florentina Pufan, Daniela Stoicescu, profesori cu experienţă în formarea competenţelor digitale, iar managementul resurselor şi comunicarea în cadrul proiectului va fi realizată de Monica Şerban, membru al echipei InfinitEdu.

Asociaţia InfinitEdu este o reţea de profesori din toată ţara. A fost înfiinţată în anul 2017 şi are experienţă în dezvoltarea profesională continuă a profesorilor din învăţământul preuniversitar, având în prezent 70 de  membri activi şi peste 20 de voluntari. Până în 2021, mai bine de 1400 de profesori au beneficiat de pastile de Didactică sub umbrela proiectului Profesori pentru profesori, peste 1300 de profesori şi-au consolidat competenţele în cadrul Cursului de literaţie şi peste 600 în cadrul Cursului de digitalizare, ambele din  programul EduNetworks.

“Profesorii pasionaţi din reţeaua InfinitEdu împărtăşesc din activităţile lor de zi cu zi. Îşi doresc să inspire pe cei din jur să înveţe în permanenţă, astfel încât ţină pasul cu nevoile noilor generaţii. Şi, înainte de orice, ţinta principală a comunităţii este dragul de grădiniţă şi de şcoală – considerăm că acesta este blatul pe care se construieşte învăţarea autentică.declară Daniela Stoicescu, Preşedinte la InfinitEdu.

Nevoile Generaţiei Alpha

Studiile derulate în alte zone ale lumii arată că Generaţia Alpha are următoarele caracteristici: este globală, digitală, socială, mobilă şi vizuală. Copiii de azi se joacă, învaţă şi interacţionează cu ajutorul tehnologiei, de la vârste fragede. De aceea au nevoie de altfel de metode de învăţare, pentru a-şi dezvolta competenţe necesare joburilor viitorului. Pentru Generaţia Alpha, care are înclinaţii puternice spre activism, experienţele educaţionale trebuie să fie semnificative şi relevante, colaborative şi să le ofere spaţii în care să inoveze şi să îşi pună ideile în acţiune pentru binele celor din jur.

Noul Smart Classroom Samsung îşi propune să răspundă nevoilor Generaţiei Alpha şi să asigure elevilor acces la o formă de educaţie bazată pe activităţi de tip peer-to-peer (P2P), care încurajează învăţarea prin colaborare, workshop-uri sau grupuri de studiu. Într-un astfel de context elevii devin mult mai responsabili, mai implicaţi. Prin dotarea centrului educaţional cu cele mai noi tehnologii Samsung, elevii vor avea, de asemenea, oportunitatea de a-şi dezvolta competenţele digitale şi nu numai, într-un mediu flexibil, mult mai atractiv.

Înfiinţarea centrului educaţional se pliază pe nevoia formării şi dezvoltării competenţelor transversale, care reprezintă fundamentul şi scopul învăţării în societatea contemporană şi sistemul educaţional românesc, marcat de perpetue reforme.

Astfel, competenţa digitală vine să completeze şi să faciliteze formarea celorlate 7 competenţe cheie europene, răspunzând imperativului care călăuzeşte noile generaţii, transpus în exigenţa comunicării într-un spaţiu al multilingvismului, utilizarea în mod creativ şi inovativ a instrumentelor oferite de ştiinţe, raportarea critică şi reflexivă la informaţii, dar şi etică, şi nu în ultimul rând în colaborare pentru învăţare.” spune Octavian-Lucian Popa, Directorul Colegiului Naţional "Şcoala Centrală".

SEED - Samsung Ecosystem for Education Development

Prin programul SEED, Samsung şi-a propus să contribuie activ la un viitor mai bun al educaţiei din România. Dincolo de dotarea centrelor educaţionale cu cele mai noi tehnologii Samsung, inclusiv cu soluţii pentru predare la distanţă, compania sprijină un program de formare dedicat profesorilor, astfel încât aceştia să îşi dezvolte competenţe digitale adecvate unui sistem modern de educaţie, sprijinit de tehnologiile digitale, care are ca obiectiv creşterea implicării elevilor şi studenţilor în actul de învăţare.

Iniţiativa SEED are la bază trei piloni principali:

  • Parteneriate strategice cu ONG-uri şi lideri EDTECH*[1]
  • Centre tehnologice educaţionale
  • Profesori reformatori ai educaţiei

Primul pilon are în vedere consolidarea ecosistemului educaţional, Samsung intrând într-un parteneriat cu INACO SmartLAB şi compania daneză Shape Robotics.

Centrele tehnologice educaţionale, pilonul doi, devin un cadru fizic de interacţiune cu tehnologiile Samsung în procesul educaţional.

Pilonul trei îl reprezintă profesorii reformatori ai educaţiei, care vor contribui la antrenarea abilităţilor digitale necesare pentru utilizarea tehnologiei în predare şi pentru crearea de conţinut educaţional de calitate.

,,Întregul program SEED şi crearea unor astfel de centre educaţionale au un dublu scop – folosirea tehnologiei pentru a redefini într-un mod pozitiv relaţia dintre noua generaţie şi sistemul de educaţie, dar şi încurajarea profesorilor pasionaţi de tehnologie (şi nu numai) să depăşească limitele a ceea ce considerau posibil până acum în materie de predare. Evoluţia ascendentă a tehnologiilor educaţionale, în special de la pandemie încoace, ne demonstrează că astăzi dispunem de posibilităţi la care înainte nici nu am fi putut visa. Prin toate aceste acţiuni, Samsung îşi propune să contribuie activ şi direct la dezvoltarea armonioasă a noii generaţii.” a declarat Julia Kim, CEO Samsung Electronics România

Centrul educaţional din cadrul Colegiului Naţional "Şcoala Centrală" Bucureşti reprezintă cea de-a patra astfel de clasă inteligentă Samsung inaugurată anul acesta, după cele deschise la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), Colegiul Naţional ”Emanuil Gojdu” din Oradea şi Colegiul Naţional ”Ferdinand I” din Bacău.

Centrele educaţionale Samsung Smart Classroom din Bucureşti, Timişoara, Bacău şi Oradea sunt dotate cu tehnologie şi produse Samsung, fiecare dintre ele dispunând de două ecrane interactive, 16 scaune cu design inovativ pentru educaţie, 16 tablete, o soluţie pentru videoconferinţe, Smart Monitor, dulap încărcare tablete etc. Acestea vor putea fi folosite inclusiv pentru a găzdui evenimente dedicate educaţiei şi conferinţe.

 

 

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

 

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii şi creează viitorul prin tehnologii şi idei. Compania redefineşte lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de reţea şi memorie şi a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informaţii, vizitaţi Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

 


[1] Producători de tehnologii educaţionale

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO