Info

(P) Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti alocă un pachet de peste 1.000.000 de euro, în sprijinul tinerilor, pentru compensarea efectelor Covid 19

(P) Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină...

Autor: Publicitate

17.07.2020, 13:17 430

Epidemia de COVID-19 a pus şcolile/universităţile din toată lumea în faţa unor provocări fără precedent. În România, universităţile s-au adaptat si s-au orientat rapid spre identificarea unor modalităţi de organizare şi susţinere a examenelor, astfel încât să se diminueze la maximum riscul de infectare cu virusul SARS-COV-2.

”Pentru a veni în întâmpinarea tinerilor, pe parcursul sesiunii de admitere în Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV Bucureşti), am decis ca, în acest an, admiterea să se poată face ONLINE, fără a percepe taxe de înscriere si nici de înmatriculare.

Măsura se înscrie în cadrul unui pachet mai amplu de sprijin în valoare de peste un milion de euro, a declarat Profesorul Sorin Mihai Cîmpeanu, Rectorul USAMV Bucureşti.

Decizia de renunţare la taxele de înscriere şi de înmatriculare are un impact bugetar de peste 300.000 euro (cca. 200.000 euro aferent taxelor de înscriere şi, respectiv, aproximativ 100.000 euro aferent taxelor de înmatriculare).

În cadrul aceluiaşi pachet de sprijin au fost achiziţionate, pentru a fi donate  elevilor şi studenţilor aflaţi in dificultate, aproape 1.000 de tablete, în valoare de aproximativ 200.000 euro, cu abonament inclus/acces nelimitat la internet de mare viteză, plătit pe perioadă de 2 ani de către USAMV. 

Au fost achiziţionate laptopuri pentru absolut toate cadrele didactice din USAMV, în valoare de aproximativ 250.000 euro.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul studenţilor, USAMV a alocat aproximativ 250.000 de euro pentru acordarea unor forme de sprijin, precum burse din venituri proprii, locuri gratuite în cămine sau reduceri taxe de cămin în cazuri justificate, masa gratuită la cantina Universităţii.

USAMV oferă candidatilor o perspectiva completă în domeniile agronomie, horticultura, îmbunătăţiri funciare, creşterea animalelor, medicină veterinară, silvicultură,  peisagistică, tehnologii şi biotehnologii,cadastru, amenajarea teritoriului şi dezvoltare durabilă, management, agroturism, tehnologia prelucrării produselor agroalimentare, conservarea mediului, controlul şi expertiza produselor alimentare, inginerie economică în agricultură şi managementul construcţiilor,  totul în 2 campusuri universitare de excepţie, cu 50 ha spaţiu verde, în plin centrul Bucureştiului.

USAMV Bucureşti are în componenţa sa 7 facultăţi, care oferă studii universitare de licenţă, master şi doctorat.

Înscrie-te acum ONLINE la cele 7 facultăţi ale Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV Bucureşti).

 3400 de locuridin care peste 2200 de locuri la buget, sunt disponibile la cele 7 facultăţi ale USAMV Bucureşti, pentru studii universitare de licenţă şi master.

 

Călătoria ta #extraordinară începe aici: usamv.ro/admitere

Înscrie-te acum  şi vei găsi la USAMV :

·       locul unde te dezvolţi personal, social, academic.

·       prieteni pe viaţă.

·       cheia ta pentru un viitor strălucit,

·       o întreagă paletă de activităţi, nu numai didactice şi de cercetare, dar şi sociale, sportive şi culturale. 

  • Implicarea în partea practică a fiecărei discipline,  în 2 campusuri Agronomie-Herăstrău şi Medicină Veterinară-Cotroceni, Staţiunea Didactica de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură si Pomicultură Pietroasa – Istrita, Staţiunea Didactica si de Cercetare-Dezvoltare Agronomica Moara Domnească.
 

TERMENELE LIMITĂ pentru înscrierea la concursul de admitere la facultăţile din cadrul USAMV Bucureşti sunt următoarele:

* pentru studii universitare de LICENŢĂ:

- 25 Iulie:  pentru programele de studii organizate de Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria şi Gestiunea Producţiilor Animaliere, Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii şi Facultatea de Management şi Dezvoltare Rurală, Facultatea de Medicină Veterinară - cu programul de studii Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare

- 22 Iulie:  pentru programul de studii Medicină Veterinară - Facultatea de Medicină Veterinară


* pentru studii universitare de MASTER:

- 18 iulie:  pentru toate programele de studii organizate de toate facultăţile din cadrul USAMV Bucureşti, cu excepţia Facultăţii de Medicină Veterinară.

 

Fii conectat la noutăţile din mediul universitar pe www.usamv.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO