Info

(P) Urbioled a implementat un proiect de iluminat stradal inteligent cu care a câştigat premiul „Moldova Eco Energetică 2023”

(P) Urbioled a implementat un proiect de iluminat stradal...

Autor: Publicitate

18.12.2023, 12:08 68

Un proiect de iluminat public inteligent implementat de către compania românească Urbioled a fost desemnat câştigător al competiţiei „Moldova Eco Energetică 2023” din Republica Moldova. Distincţia certifică încă o dată capacităţile deosebite de producţie şi inovare ale companiei, propulsând-o pe aceasta în rândul marilor jucători ai pieţei de iluminat public inteligent din lume.

În luna Septembrie 2023, compania Urbioled a anunţat lansarea unui proiect pilot prin care a modernizat sistemul de iluminat public din localitatea Străşeni. Soluţiile de tip Smart City ale Urbioled sunt un instrument prin care iluminatul stradal este digitalizat în proporţie de 100%, printr-un complex inovativ de soluţii hardware şi software care conduc, în principal, la o calitate mai bună a vieţii cetăţenilor şi la atingerea ţintelor de neutralitate climatică propuse.

„Suntem onoraţi să contribuim la o nouă lume care se dezvoltă în Republica Moldova! Proiectul nostru de tip Smart City a fost aplicat la standardele europene în ceea ce priveşte eficienţa energetică, echipamentele montate fiind cea mai performantă soluţie tehnică de iluminat. NEOS nu este doar un sistem de control al iluminatului public, ci reprezintă coloana vertebrală a unui oraş inteligent. Folosind senzorii integraţi, instrumentele de analiză decizională, dar şi utilizând feedback-ul cetăţenesc, autoritatea publică locală are oportunitatea unică de a-şi transforma fundamental strategia administrativă, îmbunătăţind şi eficientizând substanţial actul de guvernare locală. Prin proiectul nostru, arătăm că suntem alături de comunităţile din Republica Moldova în această tranziţie digitală.”a declarat reprezentantul Urbioled

În implementarea acestor proiecte, colaborarea dintre mediul privat şi mediul public, este un element cheie pentru reuşită. Tocmai de aceea, Primăria Străşeni se bucură astăzi de numeroase beneficii ale noului sistem implementat: scăderea consumului şi a costurilor cu energia electrică, reducerea poluării, reducerea numărului de incidente, scăderea infracţionalităţii, controlul absolut al iluminatului direct de pe telefon sau desktop.

Moldova Eco Energetică este o competiţie derulată de către Agenţia pentru Eficienţă Energetică din Republica Moldova care a desemnat proiectul implementat de către Urbioled în Străşeni ca fiind câştigător.

Despre Urbioled

Urbioled este liderul pieţei de Smart City şi sisteme de iluminat public inteligent din România, fiind o companie dezvoltatoare de sisteme de tip sofware şi hardware care integrează soluţii Smart City pe pieţele din sud-estul Europei, în contextul creşterii accesului rezidenţilor la o calitate mai bună a vieţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO