Info

(P) Visteon expune soluţii avansate de electronică de bord la noul hub de dezvoltare din Timişoara

(P) Visteon expune soluţii avansate de electronică de...

Autor: Publicitate

16.07.2019, 08:00 8042

Visteon, singurul furnizor de autoturisme Tier 1 axat exclusiv pe sistemele electronice de pilotaj, a găzduit un eveniment "Open House" în luna iunie, pentru a prezenta tehnologiile avansate pe care noul centru de tehnologie al companiei din Timişoara le va sprijini. În cadrul evenimentului, vizitatorii - care au inclus un public larg format din ingineri, dezvoltatori de software şi reprezentanţi ai mediului academic - s-au alăturat echipei Visteon în discuţii despre cele mai recente tendinţe ale electronicii de bord, cum ar fi clustere 3D, afişaje curbate şi controlore de domeniu, tehnologii care deschid calea pentru vehicule conectate şi autonome.

În plus, produse lansate recent pentru clienţii europeni ai Visteon au fost testate în maşini de tipul Mercedes A-Class, echipată cu primul controler de domeniu de bord, SmartCore ™, sau BMW seria 3 şi Range Rover Evoque, dotate cu clustere digitale de înaltă rezoluţie şi format mare şi afişaje centrale. Fiind unul dintre cele mai populare vehicule printre vizitatori, noul Range Rover Evoque beneficiază acum de tehnologia unui cluster complet digital, care va fi susţinută de echipa Visteon Timişoara. Clusterul din dotarea gamei de lux a acestui SUV compact oferă şoferilor opţiunea de a prioritiza şi personaliza informaţiile într-un cadru complet reconfigurabil, cu un panou informativ poziţionat central, care oferă o interfaţă pentru informaţiile esenţiale pentru şofer sau pentru o vizualizare completă a hărţii pentru navigare.

Ca un centru-cheie de dezvoltare software, care colaborează cu facilităţi de cercetare-dezvoltare la nivel mondial, centrul de tehnologie din Timişoara are puterea de a influenţa direct spaţiul tehnologic din România, dezvoltând o echipă de experţi de vârf şi punând bazele unui centru de excelenţă ce va contribui la pilotarea de soluţii în domeniul automobilelor.

Echipa Visteon România se află acum într-un spaţiu de înaltă tehnologie, la etajul 6 al complexului de afaceri ISHO din Timişoara - un spaţiu de birouri de 5000 m², care va găzdui în cele din urmă până la 400 de persoane. Noul centru de tehnologie este conceput pentru a oferi un mediu deschis şi colaborativ, cu zone dedicate pentru sprinturile specifice metodologiei SCRUM, facilităţi de întâlnire şi acces uşor la facilităţile oferite de complexul ultra-modern.

Echipa din Timisoara se axează pe o gamă largă de abilităţi de dezvoltare software, iar echipa de talent acquisition se concentrează în prezent pe atragerea de dezvoltatori embedded, pe candidaţi cu experienţă în Android şi AUTOSAR, în siguranţă funcţională (ASIL B/C), cu experienţa în dezvoltarea de clustere şi sisteme de infotainment pentru industria automotive şi, foarte important, cu experienţă de lucrul într-un mediu de dezvoltare Agile.

"Astăzi, software-ul este factorul cheie al inovării în domeniul automotive, iar inginerii şi dezvoltatorii noştri au o ocazie unică de a influenţa în mod direct noile soluţii de mobilitate. Construim o echipă extrem de competentă care se bucură de entuziasmul de a dezvolta noi tehnologii într-un mediu de start-up. Proiectele pe care le lucrăm în Timişoara demonstrează deja impactul pe care îl avem în a transforma bordul vehiculului într-o experienţă digitală deplină". Mark Fosmoen, vicepreşedinte Customer Engineering - Europa, Visteon

Visteon oferă oportunităţi interesante pentru ca indivizi creativi, entuziaşti şi dedicaţi să se alăture echipelor de dezvoltatori care proiectează, dezvoltă şi produc soluţii electronice de bord pentru vehicule, care oferă o experienţă bogată, conectată, atât şoferilor cât şi pasagerilor. Pentru mai multe detalii şi oportunităţi de angajare, accesaţi www.hipo.ro/visteon.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO