Info

Tinerii din România pot deveni antreprenori de succes fără să fie nevoie să plece la studii în străinătate. Primul fond de burse pentru viitori antreprenori creat de NN şi EA - The Entrepreneurship Academy susţine educaţia de business în România

Tinerii din România pot deveni antreprenori de succes...

Autor: Publicitate

20.11.2023, 11:20 5734

Viitoarele generaţii de antreprenori contribuie în mod direct la creşterea României din punct de vedere economic, educaţional, business şi nu numai. De aceea, NN România, în parteneriat cu EA - The Entrepreneurship Academy, a creat în acest an primul mare fond de burse pentru viitori antreprenori. Fondul a pornit cu burse în valoare de 200.000 de euro acordate de NN, iar în continuare orice companie sau persoană poate investi în educaţia tinerilor care vor să înceapă un business încă din facultate prin redirecţionarea unei părţi din impozitul anual sau prin contribuţii personale.

Parteneriatul dintre NN România, liderul pieţei de asigurări de viaţă şi pensii private, şi EA - The Entrepreneurship Academy, singura universitate de business din România, are rădăcini adânci şi face parte din povestea originară a proiectului. În 2016 şi 2017, NN şi ING au fost companiile care au investit cel mai mult în bursele pe care EA - The Entrepreneurship Academy le-a oferit studenţilor la acel moment. „Roadele acelor investiţii de acum 7-8 ani se văd acum în afacerile absolvenţilor noştri, iar susţinerea NN din prezent este foarte apreciată”, spune Alexandru Ghiţă, Co-fondator şi Preşedinte al EA - The Entrepreneurship Academy.

 

Universitatea unde tinerii învaţă practic cum să devină antreprenori

În România, există o oportunitate unică pentru tineri de a se pregăti pentru viitorul lor, pentru piaţa muncii şi mai ales pentru antreprenoriat, fără să mai fie nevoie să plece la studii în străinătate. Este vorba de EA - The Entrepreneurship Academy, unde tinerii pot urma studii aplicate de business şi au acces la resurse şi comunităţi antreprenoriale. Nu este doar o facultate, ci un ecosistem de dezvoltare unde fiecare student se transformă într-un tânăr antreprenor pregătit să facă faţă cu succes provocărilor din lumea afacerilor încă din perioada celor 4 ani de studii.

48% dintre absolvenţii universităţii au deja propriile business-uri, dintre care 70% pornite în timpul studiilor, înainte să împlinească vârsta de 23 de ani. Afacerile lor au acum peste 400 de angajaţi şi au generat numai în 2022 venituri cumulate de aproximativ 50 de milioane de euro.

 

România poate beneficia de un ecosistem puternic de business pentru tinerii care vor să intre în lumea antreprenoriatului. Mai este nevoie doar de un plus de implicare

„Odată cu experienţa mea în roluri regionale, în România şi în ţările balcanice, am observat că multe dintre acestea din urmă sunt mai dezvoltate în ceea ce priveşte antreprenoriatul. Ecosistemul antreprenorial este un motor de creştere în economie şi e important ca fiecare dintre noi, ca membri ai societăţii, ca oameni de business sau ca antreprenori, să fim conştienţi că putem avea un rol mai mare în a susţine economia românească şi antreprenoriatul”, spune Gabriela Lupaş-Ţicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN România.

La EA - The Entrepreneurship Academy, studenţii intră în contact direct cu companii, oameni de afaceri, antreprenori şi mentori care îi inspiră şi de la care învaţă. Pe parcursul studiilor, au parte de vizite în 100 de companii din România şi cel puţin 20 din străinătate, aproape cinci luni de experienţe de învăţare în Europa, SUA şi Asia, ore de mentorat în afaceri, cursuri predate de experţi în business, sesiuni intensive de lucru pentru provocări reale lansate de companii, precum şi o listă valoroasă de contacte pentru viitorul proiectelor lor.

Pentru ca tot mai mulţi tineri să poată beneficia de educaţie de business, inclusiv dintre cei cu posibilităţi financiare limitate care visează să devină antreprenori şi au idei care au şansa să devină afaceri de succes, este nevoie în continuare de investiţii.

 

Orice companie sau persoană poate ajuta la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din România

NN România susţine iniţiativa EA - The Entrepreneurship Academy deoarece vede potenţialul său de a transforma viitorul economiei româneşti.

„Doar 27-30% dintre companii donează o parte din profit către o cauză de orice fel, în ciuda faptului că pot direcţiona sume semnificative din venituri în acest scop. Este o cifră uimitor de mică, dar totodată o oportunitate să schimbăm ceva. Sunt foarte recunoscătoare că putem contribui, prin acest proiect unic, la creşterea accesului la educaţie revoluţionară de business pentru mai mulţi tineri. Studenţii EA - The Entrepreneurship Academy sunt expuşi unui mod de lucru diferit, unor provocări concrete, aşa că indiferent ce vor face după aceea, că vor fi antreprenori, că vor fi angajaţi, vor fi mult mai buni, iar noi dorim să încurajăm acest lucru şi să oferim mai multe şanse la o astfel de educaţie şi tinerilor talentaţi, dar cu posibilităţi financiare limitate”, mai spune Gabriela Lupaş-Ţicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN România.

Gabriela Lupaş-Ţicu pune accentul pe educaţie şi dezvoltare. Spune că oamenii de afaceri şi antreprenorii au un rol vital în susţinerea economiei româneşti şi în consolidarea educaţiei generaţiilor tinere. „Fiecare dintre noi, cei care suntem în business, a avut un mentor, un susţinător, cineva care l-a ghidat şi l-a ajutat să construiască o carieră sau un business. Acum, la rândul nostru, putem avea un rol important în povestea altora”, completează ea.

Primul fond de burse pentru viitori antreprenori va putea susţine pe termen foarte lung - ani, zeci de ani - tineri în călătoria lor de învăţare antreprenorială. Pentru ca acest lucru să se întâmple, EA - The Entrepreneurship Academy are nevoie de susţinere din partea cât mai multor companii şi oameni care pot să se implice.

Investiţia în educaţia viitorilor antreprenori se poate face simplu, pe www.nn.ro/doneaza-burse-ea. Companiile pot redirecţiona 20% din impozitul anual pe profit sau pe venit, iar persoanele pot redirecţiona 3,5% din impozitul anual pe venit sau pot susţine prin contribuţii personale, unice sau recurente.

Fiecare contribuţie, indiferent cât de mică, poate face diferenţa în educaţia tinerilor care vor să devină antreprenori şi în construirea comunităţii tinerilor creativi, proactivi, care vor să crească acasă. Sumele din fondul de burse sunt alocate integral tinerilor care aplică la EA - The Entrepreneurship Academy, contribuind la taxele de şcolarizare pe perioada celor patru ani de studii. „Astfel, cu implicarea comunităţii de business şi a societăţii, va fi creată o generaţie de tineri pregătiţi să facă faţă provocărilor economiei româneşti şi să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a României”, spune Gabriela Lupaş-Ţicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN România.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO