Info

Volvo Cars şi-a dublat reţeaua de dealeri autorizaţi în România în ultimii trei ani, după ce anul acesta s-a extins în Timişoara, Oradea şi Târgu Mureş

ADVERTORIAL

Volvo Cars şi-a dublat reţeaua de dealeri autorizaţi...

Autor: Publicitate

07.12.2023, 10:26 223

EIT – Forum Auto, importatorul Volvo Cars pe piaţa locală, a continuat să-şi extindă reţeaua de dealeri autorizaţi la nivel naţional în 2023 şi a deschis reprezentanţe în Timişoara, Arad şi Târgu Mureş, în contextul unei cereri în creştere pentru vehiculele Volvo.

„Odată cu deschiderea celor trei noi dealeri, reconfirmăm angajamentul nostru de a aduce excelenţa scandinavă mai aproape de inimile şi drumurile românilor”, a declarat Bogdan Huidan, director general al Forum Auto, parte a grupului Euro Inter Trade.

Expansiunea accelerată a fost realizată prin parteneri, iar reprezentanţele noi din 2023 au fost deschise alături de AutoCardo Timişoara, AutoGrand Oradea, respectiv Aliat Târgu Mureş.

Aceştia au fost aleşi pentru a asigura o acoperire extinsă şi accesibilă pentru clienţi, după cum au explicat reprezentanţii EIT – Forum Auto. Noile locaţii sunt spaţii moderne şi prietenoase, în care clienţii pot explora gama inovatoare de vehicule şi pot beneficia de servicii personalizate de calitate.

Mai mult, reţeaua de dealeri autorizaţi Volvo Cars în România şi-a dublat dimensiunea în ultimii trei ani, după ce grupul care importă marca Volvo încă din 1999 a sesizat o cerere în creştere pentru modelele mărcii de tradiţie scandinavă.

„În ultimii trei ani, Volvo a dublat cu succes numărul dealerilor în România, reflectând dorinţa noastră de a oferi accesibilitate şi servicii premium în toată România”, a adăugat Bogdan Huidan.

Astăzi, reţeaua Volvo Cars se întinde în nouă oraşe şi este formată din zece dealeri autorizaţi şi un reparator autorizat. Pe lângă locaţiile noi, ceilalţi dealeri sunt Primus Auto Bucureşti, Excellence Cars Bucureşti, Premium Nordic Cars Iaşi, Autoworld Cluj-Napoca, Todoruţ Internaţional Timişoara, Simode Craiova, Cybernet Autocenter Bacău şi reparatorul Tess Braşov.

Piaţa auto pentru vehicule noi a cunoscut o creştere în România pe parcusul anului 2023. În primele zece luni ale anului au fost înmatriculate peste 120.000 de vehicule noi, în comparaţie cu aproape 105.000 în aceeaşi perioadă din 2022, conform datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România (APIA).

Modelele Volvo sunt populare în România, atât cele cu motoare tradiţionale, cât şi cele plug-in hybrid, care îşi fac loc uşor printre primele patru-cinci mărci din piaţă, în funcţie de intervalul de timp la care ne uităm.

Volvo Cars a luat naştere în urmă cu aproape un secol şi este una dintre cele mai cunoscute mărci de maşini din lume. Spre exemplu, doar în anul 2020 au fost vândute peste 660.000 de maşini în aproximativ 100 de ţări.

Grupul are sedii şi facilităţi care se întind din Suedia până în China, Belgia şi SUA. Volvo şi-a asumat misiunea de a le oferi clienţilor libertate de mişcare într-un mod personal, sustenabil şi sigur. Mai exact, la mijlocul acestui deceniu îşi propune ca jumătate din vânzările sale globale să fie vehicule complet electrice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO