Media & Advertising

Finala MasterChef: Aida Parascan este cel de-al doilea "MasterChef" al României. Galerie FOTO

Finala MasterChef: Aida Parascan este cel de-al doilea...

Autor: Madalina Cerban

29.05.2013, 09:40 1969

Aida Parascan este marea câştigătoare a finalei "MasterChef", care a fost difuzată marţi seară în direct la Pro TV, ea câştigând şi marele premiu în valoare de 50.000 de euro, după ce a încântat juriul cu talentul său gastronomic.

La Pro TV, marţi seară, s-a dat lupta finală între cei şase finalişti rămaşi în joc pentru titlul de "MasterChef al României" - Ana Rotaru, Alexandru (Alex) Hora, Nicuşor Coroama, Mihai Toader, Maria Pop şi Aida Parascan. Seara a fost una plină de emoţie, suspans şi adrenalină, atât pentru concurenţi, cât şi pentru juriul format din Cătălin Scarlatescu, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu, care a avut de luat o decizie foarte grea.

Aida Parascan, cel de-al doilea "MasterChef" al României, a fost desemnată câştigătoare de către cei trei juraţi în urma unei lupte strânse, în care s-a "duelat" în preparate cu Alex Hora (care s-a situat pe locul al doilea) şi Mihai Toader (locul al treilea), după ce Ana Rotaru, Maria Pop şi Nicuşor Coroama au fost eliminaţi în urma primelor probe ale marii finale a celui de-al doilea sezon al show-ului de la Pro TV.

În lupta lor pentru titlul de "MasterChef", Aida, Alex şi Mihai au semnat primul lor "autograf culinar". Aceştia au avut sarcina de a găti meniul pe care ar vrea să îl ofere ca specialitate în restaurantul lor. În acest sens, cei trei au avut libertatea să experimenteze în orice zonă culinară şi să facă tot ceea ce îi reprezintă.

Astfel, Aida a pregătit peşte cu sos de fenicul cu şofran, muşchi de porc marinat în ulei de măsline şi cu ierburi aromate, dar şi miel cu ceapă caramelizată şi oţet balsamic. Alex a gătit muşchi de vită învelit în zucchini, cu sos de vişine cu ciuperci, ruladă cu legume şi sos bechamel, dar şi piept de raţă pe un pat de salată alpină. Mihai a gătit foie gras, cu midi şi mere, dar şi miel cu varză caramelizată.

Titlul de "MasterChef" a fost primit de Aida, deoarece "farfuriile ei au fost impecabile", după cum au spus juraţii.

Pe lângă faptul că a câştigat marele premiu în valoare de 50.000 de euro, Aida a primit şi un curs de şase zile la Academia Barilla din Italia. De acelaşi curs va beneficia şi ocupantul locului al doilea, Alex Hora.

Foarte emoţionată, Aida a spus că ar vrea să plângă de fericire, dar nu are lacrimi. "Este minunat. Nu ştiu ce se întâmplă cu mine, este un şoc. Vă mulţumesc din suflet. Este o experienţă extraordinară, care m-a făcut să cresc ca om şi m-a învăţat multe în bucătărie (...) Cred că am reuşit să dovedesc că merit respect", a spus Aida.

Ultimii şase concurenţi rămaşi în cursa pentru marele premiu de 50.000 de euro şi titlul de "MasterChef" au deschis seara cu o probă în deplasare, la un restaurant din Capitală. Ana, Alex, Nicuşor, Mihai, Maria Pop şi Aida au primit sarcina de a-şi alege fiecare câte două ajutoare în bucătărie, dintre concurenţii acestui sezon eliminaţi până acum, pentru a putea astfel duce la bun sfârşit proba din restaurant. Fiecare a simţit pe pielea lui cum este să ţii pe mână meniul într-un restaurant care funcţionează toată ziua la capacitate maximă, cum este să pregăteşti farfurii pe bandă rulantă, care să ajungă la timp pe mesele clienţilor, dar şi cum este să găteşti pentru vedetele care şi-au anunţat prezenţa în restaurant, de la Cabral şi Andreea Ibaka, la Mircea Solcanu, Amalia Enache şi veveriţele de la "Happy Hour". În urma primei probe, Ana Rotaru şi Maria Pop au părăsit competiţia.

A urmat cea de-a doua probă, în care Alexandru Hora, Nicuşor Coroama, Mihai Toader şi Aida Parascan au gătit pentru a-şi impresiona familiile şi juriul. În urma acestei probe, Nicuşor Coroama a fost cel care a părăsit competiţia.

Aida Parascan este din Buzău, însă s-a stabilit în Italia, potrivit site-ului masterchef.protv.ro.

S-a apucat de gătit la 14-15 ani, din necesitate. Părinţii Aidei lucrau şi ea avea doi fraţi mai mici cărora trebuia să le gătească. Astfel, a învăţat să gătească singură, iar pe parcursul anilor s-a perfecţionat.

Îi place să mănânce sănătos şi găteşte numai cu ingrediente naturale. Este mamă a trei copii, cărora le găteşte foarte des şi nu le dă aproape nimic din comerţ.

A lucrat ca ospătar şi a declarat în mai multe rânduri că show-ul "MasterChef" înseamnă pentru ea un pas înainte. De asemenea, Aida crede că pasiunea pe care o pune în mâncare o deosebeşte de ceilalţi bucătari amatori.

Pe de altă parte, primul sezon al show-ului "MasterChef" de la Pro TV este Petru Buiuca. Acesta a fost desemnat marele câştigător al finalei "MasterChef" din 6 iunie 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO