Media & Advertising

Garry Kasparov deschide la Bucureşti prima etapă a circuitului internaţional Grand Chess Tour 2022, la care participă zece dintre cei mai mari şahişti ai lumii

Garry Kasparov deschide la Bucureşti prima etapă a...

Autor: Dorin Oancea

20.04.2022, 09:27 51

Superbet Chess Classic România este prima din cele cinci etape ale circuitului Grand Chess Tour 2022 (din Europa şi din SUA) şi se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 4-15 mai. Turneul, fondat de Garry Kasparov în urmă cu 14 ani, reuneşte anual cei mai buni jucători de şah din lume. În etapa de la Bucureşti vor participa zece mari maeştri (GM), desemnaţi dintre cei mai buni jucători de şah din lume, dar şi cel mai bun şahist al României, Bogdan-Daniel Deac (locul 59 mondial), care a primit un wildcard pentru această competiţie.

Multiplul campion mondial, considerat a fi cel mai mare şahist al tuturor timpurilor, Garry Kasparov soseşte la Bucureşti, în data de 4 mai, pentru a participa la ceremonia de deschidere a primei etape a turneului GCT.

“Pentru a treia oară, 10 dintre cei mai buni jucători de şah ai planetei se confruntă, la Bucureşti, într-o competiţie de talie globală, fapt care ne bucură. Prezenţa marelui maestru Garry Kasparov în ţara noastră, în deschiderea circuitului Grand Chess Tour, ne onorează şi reprezintă o ocazie extraordinară de a încuraja tinerii să descopere tainele acestui sport al minţii”, consideră preşedinta Fundaţiei Superbet, Augusta Dragic.

Competiţia de şah se va desfăşura la Hotel Sheraton din Bucureşti, în perioada 5-14 mai.

Etapa de la Bucureşti va fi de şah clasic, în care cei zece şahişti vor juca în sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar câştigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Premiile acestei etape se ridică la suma de 350.000 de dolari. Premiile întregului circuit ajung la suma de 1,4 milioane de dolari.

Federaţia Română de Şah este co-organizator şi partener al competiţiei de la Bucureşti, împreună cu Fundaţia Superbet. În prezent, România se situează pe locul 27 din 186 de ţări, la nivel mondial, în clasamentul FIDE.

Din 2019, Grand Chess Tour este prezent în România prin intermediul Fundaţiei Superbet. Totodată, începând cu ediţia din acest an, Fundaţia Superbet devine partener strategic global în organizarea Grand Chess Tour, prin organizarea a trei etape ale circuitului (Bucureşti, Varşovia şi Zagreb).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO