• Leu / EUR4.9030
  • Leu / GBP5.5798
  • Leu / USD4.4936
Media & Advertising

Percheziţii la persoane care ar fi retransmis prin internet programe ale unor posturi de televiziune

Percheziţii la persoane care ar fi retransmis prin internet programe ale unor posturi de televiziune

Autor: Andrei Dumitrescu

12.10.2015, 11:19 282

Patru persoane sunt cercetate în această cauză, pentru infracţiuni în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală şi spălare de bani. Anchetatorii fac percheziţii la locuinţele celor patru suspecţi şi la firmele controlate de aceştia, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2013 - 2015, cei patru suspecţi au creat mai multe pagini de internet, prin intermediul cărora au pus la dispoziţia publicului şi au retransmis, contra cost, programe ale unor posturi de televiziune cu acces restricţionat, fără a avea acordul acestora, încălcând astfel prevederile în materia drepturilor de autor.

De asemenea, cei patru suspecţi ar fi utilizat mai multor mărci înregistrate, fără consimţământul titularului şi ar fi dobândit bunuri prin intermediul mai multor firme înregistrate în afara ţării, folosind sumele de bani obţinute din activităţile ilicite desfăşurate.

Pentru a comercializa dispozitivele speciale de recepţie a acestor programe şi pentru a încasa sume de bani de la abonaţi, suspecţii au înfiinţat numeroase firme atât în România, cât şi în alte state, inclusiv societăţi de tip "off-shore", cu ajutorul cărora au disimulat tranzacţiile efectuate şi au ascuns veniturile ilicite obţinute, mare parte din sumele obţinute în acest mod fiind reinvestite, a precizat Parchetul instanţei supreme.

Cei patru suspecţi au produs astfel un prejudiciu estimat de anchetatori la aproximativ 1,5 milioane de euro.

Potrivit unor surse din Poliţie, progamele de televiziune erau retransmise prin intermediul reţelei de televiziune prin internet Spice TV. Cele patru persoane suspectate în acest caz sunt Alin Rotaru, Iuliana Rotaru, Claudiu Rotaru şi Gheorghe Rain, au precizat sursele citate.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţia de Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Direcţia de Operaţiuni Speciale şi Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din Poliţia Română, cu sprijinul specialiştilor de la Institutul Naţional de Criminalistică, sub coordonarea procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9030
Diferență: 0,2208
Ieri: 4.8922
Azi: 4.4936
Diferență: 0,0178
Ieri: 4.4928
Azi: 5.5798
Diferență: 0,3345
Ieri: 5.5612
Azi: 4.8925
Diferență: 0,2705
Ieri: 4.8793