Media & Advertising

Pro TV, lider de audienţă marţi seară, cu "Vocea României"

Autor: Mediafax

30.11.2011, 16:25 640

Pro TV a fost lider de audienţă pe toate categoriile de public marţi seară, cu cea de-a doua ediţie live a emisiunii "Vocea României", înregistrând în minutul de aur, la 22.07, aproape două milioane de telespectatori, informează televiziunea.

Show-ul de la Pro TV a fost lider detaşat pe toate categoriile de public. Conform GFK România, Pro TV a înregistrat în intervalul 20.15 - 22.22, la nivelul publicului comercial - din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani -, o audienţă medie de 8,3 puncte de rating şi o cotă de 23,4%, în timp ce Antena 1, clasata pe locul al doilea, a obţinut doar 5,6 puncte de rating şi 15,8 procente cota de piaţă.

Lucrurile stau la fel şi la nivelul publicului din mediul urban, unde "Vocea României" a înregistrat o audienţă medie de 7,4 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 16,5%, în timp ce principalul competitor, Antena 1, s-a clasat pe locul al doilea, cu 5,9 puncte de rating şi 13,1% cota de piaţă. În minutul de aur, atins la ora 22.07, aproape 2 milioane de telespectatori la nivelul întregului public erau cu ochii pe concurenţii de la "Vocea României".

A doua parte a super show-ului de la Pro TV a fost de asemenea lider detaşat, telespectatorii stând cu sufletul la gură pentru a afla deciziile luate de Loredana şi Marius Moga. În intervalul 23.04 - 24.02, Pro TV a obţinut la nivelul publicului comercial o audienţă medie de 6,1 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 25,6 procente, în timp ce Antena 1 se afla pe poziţia a patra, cu 1,4 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 5,8%.

Reţelele de socializare au fost din nou luate cu asalt de fanii show-ului de la Pro TV. Pagina de Facebook a emisiunii, facebook.com/vocearomaniei, a crescut cu aproape 7.000 de fani şi a fost invadată de sute de mesaje pe tot parcursul emisiunii. Telespectatorii au dezbătut şi şi-au spus părerea cu privire la prestaţia concurenţilor şi la deciziile antrenorilor.

Twitter a fost luat şi el cu asalt de sutele de postări care au curs pe tot parcursul show-ului. Peste 10.000 de telespectatori au vizionat emisiunea în direct pe site-ul voyo.ro.

Şi de această dată deciziile au fost aproape imposibil de luat, cu atât mai mult cu cât concurenţii rămaşi au avut unele dintre cele mai bune prestaţii ale lor de până acum.

Dacă Marius Moga a venit oarecum pregătit pentru a lua o decizie grea, nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu Loredana, care a rugat publicul să o sprijine, a apelat la consiliera sa Dana Dorian, pentru a o ajuta, însă, în cele din urmă, decizia cea grea tot ea a fost nevoită să o ia.

Concurenţii aflaţi pe primele locuri în urma voturilor telespectatorilor, cei care au şi trecut în etapa următoare, au fost Dragoş Chircu şi Iulian Canaf. Cea de-a treia concurentă trimisă, de Loredana de aceasta dată, în faza următoare a fost Alexandra Crăescu, despre care Moga a glumit spunând că are o voce atât de puternică de parcă ar fi înghiţit staţia când a fost mică.

Momentul care a făcut-o însă pe Lori să plângă a fost cel de după cântecul decisiv, când a trebuit să aleagă între Aminda şi Oana Brutaru. După lungi momente de tensiune, Loredana a ales-o, în cele din urmă, pe Oana.

Seara nu a fost uşoară nici pentru Marius Moga, care s-a prezentat cu o echipă extrem de puternică şi de bine pregătită. Luat prin surprindere de decizia publicului, cel care s-a clasat pe primul loc în urma voturilor telespectatorilor a fost Liviu Teodorescu, căruia parcă nu-i venea să creadă că este vorba despre el atunci când simpaticul şi energicul prezentator Pavel Bartoş i-a rostit numele.

Nu mai puţin surprinsă de votul publicului a fost şi Oana Radu, această "Adele de România", care a cucerit inimile telespectatorilor cu interpretarea sa plină de sensibilitate, forţa şi emoţie.

Marius Moga l-a ales pe Cristian Sanda să meargă mai departe în faza următoare a concursului, iar la cântecul decisiv a avut de ales între Sebastian Muntean şi Aldo Blaga. Chiar dacă micuţul "Peter Pan al muzicii româneşti", cum l-au alintat cei patru antrenori, a reuşit să transmită deopotrivă tandreţe, masculinitate şi fragilitate, alegerea antrenorului Marius Moga a fost în cele din urmă Aldo Blaga, care a creat un moment vesel, senin, reconfortant.

Invitatul special al serii a fost Ben Saunders, câştigătorul emisiunii "Vocea Olandei", ţara unde s-a născut acest format care face deja ravagii în toata lumea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO