Media & Advertising

Studioul Miramax ar putea fi vândut cu 1 miliard de dolari - presă

Studioul Miramax ar putea fi vândut cu 1 miliard de...

Autor: Florin Badescu

19.07.2015, 11:10 87

Directorii studioului Miramax, al cărui sediu general se află în Santa Monica, un oraş din California, discută în prezent aceste strategii comerciale cu un grup de consilieri financiari, au afirmat mai multe surse din industria cinematografică americană, citate de Reuters.

Potrivit Bloomberg, care a dezvăluit în premieră această informaţie vineri seară, compania Miramax ar putea fi vândută cu suma de 1 miliard de dolari.

Un grup de investitori privaţi, în rândul cărora s-au aflat Qatar Holding şi firma de investiţii Colony Capital, deţinută de Thomas J. Barrack Jr., au cumpărat compania Miramax de la grupul Disney în anul 2010 cu suma de 600 milioane de dolari.

Deşi Miramax este cunoscut pentru faptul că deţine drepturile asupra unei colecţii extensive de filme celebre, studioul hollywoodian a început în ultimii ani să distribuie şi filme noi, inclusiv producţia independentă "Mr. Holmes", care îl are ca protagonist pe Ian McKellen şi care a avut premiera vineri seară.

De asemenea, Miramax produce şi un serial TV, intitulat "From Dusk Till Dawn", care are la bază filmul omonim regizat în 1996 de Robert Rodriguez.

Studioul Miramax a fost înfiinţat în 1979 de celebrii producători americani Bob şi Harvey Weinstein.