Media & Advertising

TVR se orienteză către Republica Moldova pentru achiziţia de servicii de producţie programe TV

TVR se orienteză către Republica Moldova pentru...

Autor: Madalina Cerban

13.10.2014, 12:37 213

Societatea Română de Televiziune, prin Departamentul TVR Internaţional (TVRi), vrea să cumpere astfel de servicii de producţie programe TV pentru toate cele şapte zile ale săptămânii. Aceste programe de ştiri, reportaje, interviuri şi dezbateri vor fi difuzate zilnic şi săptămânal, potrivit unui anunţ postat pe site-ul instituţiei şi semnat de Cristina Leorenţ, coordonatorul cu atribuţii de director al Departamentului TVR Internaţional.

În acest sens, se va încheia un contract pe o perioadă de doi ani.

Criteriul de atribuire al ofertei câştigătoare va fi preţul cel mai mic al programelor pe toată durata contractului. Preţul va fi exprimat în euro, inclusiv TVA.

Prestatorul va pune la dispoziţia SRTv - TVRi o echipă formată din: 3 reporteri, 1 editor ştiri, 1 redactor, 3 cameramani, 2 editori montaj, 1 administrator tehnic, 1 regizor de emisie, 1 regizor de studio, 1 regizor de sunet, 1 maşinist (operator montare decor/ studio), 1 machior, 2 şoferi.

Echipa va fi recrutată în termen de maximum zece zile de la semnarea contractului şi va fi supusă spre aprobare SRTv, TVRi având dreptul de a cere înlocuirea unora dintre membri, atât după recrutare, cât şi în perioada derulării contractului.

Oferta trebuie depusă la TVR până pe 14 octombrie, ora 12.00.

Pe de altă parte, SRTv vrea să cumpere cu aproximativ 140.000 de euro, prin licitaţie deschisă, echipamente necesare transmisiei TVR în Republica Moldova, licitaţia fiind în curs de desfăşurare.

Televiziunea Română şi-a reluat emisia în Republica Moldova pe 1 decembrie 2013.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) din România a acordat, pe 14 noiembrie 2013, Societăţii Române de Televiziune o licenţă secundară pentru TVR, care emite în Republica Moldova.

Prezent la şedinţa respectivă a CNA, Claudiu Săftoiu, care, la momentul respectiv, era preşedinte-director general al SRTv, a declarat că TVR va difuza în Republica Moldova un mix de programe dintre cele transmise în prezent pe posturile televiziunii publice din România şi emisiuni special dedicate publicului moldovean.

SRTv a anunţat, pe 7 noiembrie 2013, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că TVR va relua transmisia programelor în Republica Moldova pe 1 decembrie 2013. Potrivit TVR, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a transmis Televiziunii Române că a luat act de semnarea Acordului de soluţionare amiabilă a Cererii nr. 36398/08, depusă de TVR împotriva Republicii Moldova la CEDO pe 1 august 2008. Ca urmare, litigiul dintre cele două părţi a fost stins la Curtea Europeană.

Acordul de soluţionare amiabilă a cererii depuse de TVR împotriva Republicii Moldova la CEDO a fost semnat pe 12 septembrie 2013, de Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general al TVR, şi Lilian Apostol, agent guvernamental la CEDO al Republicii Moldova, după ce autorităţile de la Bucureşti, prin secretarul de stat Bogdan Aurescu, şi cele de la Chişinău au finalizat negocierile privind colaborarea în domeniul retransmisiei serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici.

Potrivit acordului, Guvernul şi autorităţile Republicii Moldova vor asigura atribuirea către Televiziunea Română a unui segment din primul multiplexor cu acoperire naţională în noul sistem digital, aflat în etapa de introducere.

Pe 27 septembrie 2007, frecvenţa de stat nr. 2 din Republica Moldova, pe care emitea postul TVR 1, a fost acordată de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) din Republica Moldova televiziunii 2 Plus. Ulterior, SRTv a atacat în instanţă decizia CCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO