Media & Advertising

Universitatea Politehnica Timişoara dezvoltă un Campus Creativ pentru a participa la evenimentele dedicate Capitalei Europene a Culturii în 2023

Universitatea Politehnica Timişoara dezvoltă un Campus...

Autor: Roxana Rosu

30.12.2022, 11:23 160

Timişoara a fost desemnată Capitala Europeană a Culturii în 2023, iar deschiderea oficială de preluare a titlului va avea loc în weekendul 17-19 februarie 2023, cu peste 50 de evenimente, de la concerte în aer liber, expoziţii, la teatru în spaţii neconvenţionale, premiere de film.

Una dintre instituţiile care s-au implicat în organizarea evenimentelor este Universitatea Politehnica Timişoara, care conturează un Campus Creativ, gândit ca un spaţiu accesibil, experimental, incluziv.

”Viziunea noastră pentru 2023 şi pentru viitor conţine trei direcţii strategice: UPT CAMPUS - un campus verde, sustenabil, atractiv şi deschis experimentelor; UPT  S.T.E.A.M – o abordare educaţională care facilitează comunicarea între ştiinţă, tehnologie şi arte, prin acces la oameni şi iniţiative de top; UPT CREATIVE - programe, proiecte, intervenţii şi evenimente prin care Politehnica se poziţionează ca un contributor major la Programul TM 2023 şi la moştenirea Capitalei Europene a Culturii. Reînterpretând experienţe artistice prin ştiinţă şi tehnologie, Universitatea Politehnica Timişoara devine, implicit, creatoare de forme de cultură. În 2023, deschidem universul academic şi de comunicare multidisciplinară spre spatiul public , printr-un spectru vast de activităţi şi evenimente, alături de parteneri solizi şi cu notorietate în aria lor de acţiune”, se arată într-un comunicat al Universităţii.

Printre programele care vor fi organizate în 2023 se numără TECH SUMMIT, programul de inovare şi design  Bright Cityscapes, Spotlight Heritage, centrul ARCHA,  conferinţe Art & Science ale Bibiotecii UPT.

Universitatea Politehnica Timişoara are 13000 de studenţi şi 1300 de angajaţi.

Capitală Europeană a Culturii este un titlu onorific conferit de Parlamentul European unui oraş sau mai multora pentru un întreg an. Programul a luat naştere în 1985, atunci când Melina Mercouri, ministrul grec al culturii, şi omologul său francez, Jack Lang, au avut ideea de a desemna anual un oraş simbol pentru a-i apropia pe europeni, prin evidenţierea bogăţiei şi diversităţii culturilor europene, cât şi prin creşterea gradului de conştientizare a istoriei şi a valorilor lor comune.

Începând din 2007, programul a cuplat câte un oraş din ţările Europei occidentale cu altul din ţările central şi est-europene.

În 2023, cele trei oraşe desemnate sunt Veszprém din Ungaria,Timişoara şi Eleusina din Grecia.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO