Mediafax.biz Exclusiv

Acvatot are un buget de 5 mil. euro pentru achiziţia unei firme specializate în reţele edilitare

Autor: Ioan Dornescu

10.05.2011, 14:21 207

"Luăm în continuare în considerare achiziţia unei noi companiicare ar putea contribui la dezvoltarea activităţilor noastre îndomeniul reţelelor edilitare, eventual specializată în segmentulreţelelor electrice", a declarat pentru MEDIAFAX Francois Debergh,directorul general şi administratorul Acvatot.

El a precizat că urmează să fie iniţiate discuţii pentru oeventuală preluare, dar finalizarea tranzacţiei va fi încheiată celmai devreme la finele anului viitor.

Acvatot, specializată în instalaţii şi lucrări edilitare, apreluat în 2009 firma Hydroservice din Bacău, cu activităţi dehidrocurăţare de reţele, deţinută de o persoană fizică,Liviu-Constantin Cazan.

Afacerile Acvatot, cu o echipă de 245 de persoane, au totalizat20,7 milioane euro anul trecut, iar filiala Hydroservice a avut unrulaj de 700.000 euro. În 2009, Acvatot a consemnat afaceri de 21,2milioane euro.

"Din punct de vedere al cifrei de afaceri previzionăm (în 2011,n.r.) o creştere de 5%, datorată lărgirii panelului de clienţi îndomeniul reţelelor electrice, al construcţiilor civile şi îndomeniul serviciilor de diagnosticare şi mentenanţă a reţelelor", aspus reprezentantul Acvatot.

Principalii clienţi ai Acvatot au fost anul trecut companiileGDF Suez, Apa Nova Bucureşti şi Habau.

Cel mai important contract din acest an, în valoare de optmilioane euro, a fost încheiat cu primăria din Bolintin-Deal,proiectul vizând realizarea reţelelor de canalizare şi a uneistaţii de epurare.

Compania a prevăzut investiţii de aproximativ 500.000 de europentru reînnoirea echipamentelor, iar cele mai semnificativeachiziţii ar fi cele ale unui echipament de foraj dirijat şi unhidrocurăţător, a precizat şeful Acvatot.

Totodată, compania a cofinanţat cu 40% două proiecte de formareprofesională a angajaţilor, restul finanţării fiind asigurată cufonduri europene.

"Am parcurs un proiect destul de amplu de reorganizare acompaniei prin consolidarea biroului nostru central de ofertare,abordarea de noi pieţe cum ar fi cele de reteţe electrice şi staţiide epurare ecologice şi ne-am implicat mai mult în dezvoltarearelaţiilor comerciale în ţările din zona Balcanilor în care suntemdeja prezenţi sau în care dorim să intrăm. De asemenea, întrejumătatea lui 2009 şi începutul lui 2010 ne-am redus efectivele cuaproximativ 30%", a spus reprezentantul companiei.

El a estimat că piaţa construcţiilor ar putea reveni pe creşteredin 2012, în condiţiile în care va fi susţinută de absorbţiafondurilor europene iar investitorii vor redeveni încrezători.Întrebat ce măsuri ar trebui să ia autorităţile pentru susţinereapieţei, reprezentantul Acvatot a indicat o mai bună analiză adosarelor de licitaţii, pentru a evita fenomenul de dumping careeste neprofitabil atât pentru beneficiari cât şi pentruantreprenori.

Acvatot a fost înfiinţată în anul 1991 şi preluată integral în2000 de SETHA (Societe d'Etude de Travaux Hydrauliques etd'Adduction d'Eau).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO