Mediafax.biz Exclusiv

ADM Farm mizează anul viitor pe un avans de 15%, după depăşirea pragului de 200 mil.euro în 2011

Autor: Ioana David

07.12.2011, 15:06 116

"Estimăm o creştere de 15% a cifrei de afaceri în bugetul din 2012. Politica noastră este să mergem pe cursul de schimb la care se calculează bugetul naţional al României, dar cum încă proiectul de buget al companiei nu este închis, rămâne să stabilim până la finalul anului", a spus Iacob.

Pentru 2011, ADM Farm îşi stabilise un buget iniţial de 200 de milioane de euro, care ar putea să fie însă depăşit.

"ADM Farm are o creştere cu 10% a cifrei de afaceri (în primele nouă luni ale anului - n.red.), peste media pieţei care a fost la 6,9 procente. Pentru finalul anului 2011 estimăm menţinerea creşterii de 10 procente, ceea ce ne va duce la o cifră de afaceri de peste 200 de milioane de euro", explică Iacob.

El a adăugat că firma a înregistrat o creştere de peste 4% faţă de planul stabilit pentru primele nouă luni, avans care s-a datorat diversificării portofoliului de produse şi lărgirii numărului de clienţi.

ADM Farm este o afacere controlată de Dragoş Pop (care este şi directorul general) şi Alin Iosep, iar în octombrie 2011 s-a aflat pe locul 7 în topul celor mai mari distribuitori de medicamente cu o cotă de piaţă de 7,07%.

Pe piaţa de peste 2,2 mld. euro a medicamentelor, cele mai mari rulaje sunt cele ale distribuitorilor. Cei mai mari jucători sunt Mediplus, Farmexpert, Farmexim, Fildas, Polisano, ADM Farm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO