Mediafax.biz Exclusiv

Afacerile Arctic Găeşti au avansat cu 16% anul trecut, motorul creşterii fiind exporturile

Autor: Ioana Mihai-Andrei

24.01.2012, 14:31 144

"Arctic este singura companie din cadrul grupului Arçelik care deţine o linie de producţie a congelatoarelor orizontale, fiind furnizor unic pe acest segment de produse pentru întregul grup", a spus Monica Iavorschi, director general al Arctic.

De fapt vânzările peste hotare - preponderent frigidere - au fost principalul motor de creştere al afacerilor în ultimii ani, ritmul crescând de la an la an - cu 5% în 2009 şi 18% în 2010.

Investiţiile totale ale proprietarului companiei, grupul turcesc Arcelik, au ajuns la 67 de milioane de euro. În prezent, frigiderele, congelatoarele, aragazurile Arctic se vând în 53 de ţări, principalele pieţe fiind Turcia, Polonia, Spania, Franţa.

În aceste condiţii, Arctic şi-a bifat anul trecut un consistent plus la capitolul cifrei de afaceri, deşi vânzările de electrocasnice mici, o piaţă estimată de Iavorschi la 300 de milioane de euro, au fost în linie cu evoluţia economică a ţării, care a crescut cu circa 2%. Compania încheiase 2010 cu afaceri de224 milioane euro.

În opinia directorului Arctic, dacă puterea de cumpărare ar creşte, piaţa de profil s-ar putea dubla cu lejeritate .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO