Mediafax.biz Exclusiv

Afacerile grupului de construcţii Apolodor au scăzut cu 8% anul trecut, la 65 milioane euro

Autor: Dornescu Ioan Valeriu

04.02.2011, 16:15 33

Grupul cuprinde diviziile Apolodor Civile, Apolodor Edilitare,Apolodor Foraje, Apolodor Demolări, Apolodor Tăieri Speciale,Apolodor Transporturi Speciale şi Apolodor Macarale.

Apolodor este implicat în prezent în mai multe proiecte, printrecare construcţia unui pod la Agigea, a unui parc eolian cu 36 demori, lucrări la Centrul Istoric, parcarea subterană de laUniversitate şi consolidarea unei clădiri de pe bulevardul Magherudin Bucureşti, demolări pe platforma Timpuri Noi din Capitală saula fabrica Lafarge de la Hoghiz.

"Pentru acest an nu sunt planificate investiţii. În prezentconsolidăm ceea ce am achiziţionat până acum", a declarat omul deafaceri.

El a afirmat că măsurile luate petru combaterea efectelornegative ale crizei au vizat reducerea cheltuielilor indirecte şi apersonalului mai puţin calificat.

Potrivit reprezentantului Apolodor, piaţa construcţiilor arputea reveni pe plus în acest an sau în 2012, dar nu va fi ocreştere pe termen lung, ci mai degrabă "o zvâcnire", bazată înprincipal pe investiţiile publice, în condiţiile în care celeprivate, care asigură creşterea sănătoasă a economiei, vor revenifoarte lent.

"Referitor la autorităţi, ele trebuie doar să plătească motivantnişte persoane care să întocmească bine şi la timp documentelepentru accesarea fondurilor europene şi altele care să creezecondiţiile de lucru", a spus el.

Omul de afaceri a adăugat că exproprierile trebuie să preceadăcontractul de execuţie şi nu invers, iar cercetările arheologice săfie finalizate în "termene de bun simţ", pentru a permite astfelderularea mai rapidă a proiectelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO